Google+

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Mambo View Hall 2012

Μέσα σε μία χειμωνιάτικη βραδιά, η Μαρία και η δασκάλα της, Κατερίνα, κατάφεραν να φέρουν ζεστασιά και φως!!! Η ζωηρή τους χορογραφία έκανε το κοινό να ξεσηκωθεί και να τους χαρίσει το πιο δυνατό του χειροκρότημα!!!

Πάμε να τις απολαύσουμε!!!


Μία χορογραφία που μας έδειξε για ποιο λόγο, το Mambo λέγεται και χορός της επίδειξης!!! Οι δύο ντάμες ξεκίνησαν τις φιγούρες, τις πόζες, που ήταν γεμάτες ζωντάνια και επιδεξιότητα!!! Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που χάρισε στην αγαπημένη μας μαθήτρια το μεγάλο ¨Μπράβο” των παρευρισκόμενων, αλλά έκανε και εμάς, για μία ακόμη φορά, περήφανους!!!
Συγχαρητήρια Μαρία!!!

Η μουσική υπόκρουση, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το διαχρονικό και αγαπημένο, Mambo nuber 5!!! Σε μία μικρή διασκευή από αυτή του Lou Bega, που έχουμε πιο γνώριμη και οικεία σήμερα. Ο Lou Bega είναι ένας Γερμανός μουσικός που έγινε γνωστός διεθνώς, μέσα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το συγκεκριμένο τραγούδι! Το 1999 ξεκίνησε η διεθνή του καριέρα και μέχρι σήμερα μετράει τέσσερα μουσικά άλμπουμ που, παρά την μεγάλη τους απήχηση στο κοινό, κανένα δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ασύλληπτη δημοτικότητα του “A little bit of Mambo”, που περιλάμβανε και το “Mambo No 5”.

Η ιστορία του μουσικού κομματιού μας γυρίζει πίσω στο 1945, όπου ο Perez Prado το συνέθεσε. Το Mambo Number 5 φαίνεται να διαιωνίστηκε μέσα από τον Lou Bega, που πρόσθεσε την ξεχωριστή φωνητική του εκτέλεση! Μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα τραγούδι που δεν λείπει, όχι μόνο από κανένα Latin Party, αλλά και από κανένα Πάρτι γενικά! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που από το 1999 έως και το 2000 παρουσιάστηκε στην πρώτη θέση των charts σε πάνω από 20 χώρες και πάνω από 25 διαφορετικές κορυφαίες μουσικές λίστες. Ο δίσκος έγινε μία φορά Χρυσός, 19 φορές Πλατινένιος και 1 φορά Διαμαντένιος! Το κομμάτι χάρισε στον καλλιτέχνη ένα μουσικό βραβείο το 1999 και άλλα τρία το 2000!

Στο άκουσμά του όλοι σιγοτραγουδάνε τους στίχους του και αρχίζουν να κινούνται στον

ξεσηκωτικό του ρυθμό!!! Εμείς απολαμβάνουμε κάθε του εκτέλεση και βλέποντας την εξέλιξη των μαθητών μας, νιώθουμε ακόμη πιο έντονα τον ρυθμό του μέσα στην καρδιά μας, όσες φορές και αν τον ακούσουμε!!! Και όπως ένας δίσκος περνάει από επίπεδα για να γίνει χρυσός, έτσι και ο χορευτής ανεβαίνει μέρα με τη μέρα σκαλοπάτια προσπαθώντας να φτάσει τον στόχο του!

Οι σχολές χορού Apollon, μέσα από την εξειδίκευσή τους σε όλα τα είδη χορού, προσφέρουν την δυνατότητα σε όλους να ακολουθήσουν την πορεία που επιθυμούν και φτάσουν σε όποιο επίπεδο θέλουν!!! Αυτό, χάρη στις διεθνής προδιαγραφές που ακολουθούνται και διδάσκονται όλα τα χορευτικά επίπεδα, ξεκινώντας από το Χάλκινο, συνεχίζοντας στο Αργυρό και τελειοποιώντας το Χρυσό!



Ο χορός αποτελεί το πιο διασκεδαστικό χόμπι

και ενδείκνυται για όλους!!!


Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τις
Διδαχές του Χορού!
Πως θα ήταν η ζωή χωρίς χορό;;;
Διαβάστε το άρθρο...
Μάθετε περισσότερα για
την δύναμη του χορού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου