Google+

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Waltz 14-01-2012


Από μία μαγευτική βραδιά, όπως η επίσημη εκδήλωση των σχολών χορού Apollon, Trophy Ball, δεν θα μπορούσε να λείπει μία ονειρεμένη χορογραφία Waltz!!!

Μέσα από απαλές και συνεχόμενες κινήσεις, η Αναστασία, με την δασκάλα της, Κατερίνα, μας ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, κάπου στην εποχή όπου γεννήθηκε και αγαπήθηκε ο χορός των αναμνήσεων!!!

Ας τις απολαύσουμε!!!


Η αγάπη και το πάθος για τον χορό φαίνεται σε κάθε τους κίνηση!!! Το Απαλό Waltz που μας ερμήνευσαν οι δύο ντάμες ήταν μία λαμπερή παρουσία της βραδιάς, που εισέπραξε τεράστιο χειροκρότημα!!!

Το Waltz και οι μελωδίες που το συνοδεύουν, χάνονται μέσα στον χρόνο και μας

πηγαίνουν πίσω, στα μέσα του 18ου αιώνα και στα μεγάλα σαλόνια! Οι κοινωνικοί χοροί είχαν την τιμητική τους και τα ζευγάρια ξεκίνησαν δειλά, να πιάνονται και να στροβιλίζονται στην πίστα. Το κράτημά τους θεωρήθηκε άσεμνο και απρεπές, μέσα σε μία κοινωνία, όπου ακόμη φοβόταν την έκθεση της γυναίκας στα μάτια των γύρω της. Κατά την αρχή του 19ου αιώνα, ο χορός του άρχισε να αυξάνει την δημοτικότητά του και να ξεφεύγει από τα σύνορα, κάνοντας την εμφάνισή του σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Στην Βιέννη, ο θεσμός του Βιεννέζικου Waltz, κρατάει σαν παράδοση μέχρι και σήμερα!!! Έχει καθιερωθεί σαν χορό που αντιπροσωπεύει κάθε εορτασμό, σε κάθε εποχή του χρόνου! Δεν λείπουν και οι επίσημοι κοινωνικοί χοροί που αναβιώνουν έθιμα του προηγούμενου αιώνα. Μέσα στο έτος, λέγεται πως οι εκδηλώσεις αυτές υπερβαίνουν τις 450!!! Παρά το γεγονός ότι αφορούν γενικά τον χορό, είθισται να χορεύεται Waltz, κατά την πλειοψηφία της χρονικής τους διάρκειας! Το πλήθος του κόσμου που προσελκύουν φαίνεται να είναι τεράστιο και όλοι ακολουθούν προκαθορισμένο dresscode της εποχής!!!

Η υπέροχη παρουσία της Αναστασίας, μας βοήθησε να θυμηθούμε όλα τα στοιχεία του

απαλού, ευρωπαϊκού χορού και μας μετέφερε σε ένα ταξίδι αστραπή, δύο αιώνες πίσω και σε όμορφες ιστορικές εικόνες!!!

Συγχαρητήρια για την υπέροχη χορογραφία!!! 

Πλήθος εικόνων, μας μετέφεραν όλοι οι μαθητές των σχολών χορού Apollon, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στην επίσημη εκδήλωση Trophy Ball 2012! Τώρα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την καλοκαιρινή δεξίωση, Tropical 2012 και περιμένουμε ανυπόμονα να απολαύσουμε τις ολοκαίνουριες χορογραφίες που θα μας παρουσιάσουν οι αγαπημένοι μας μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους!!! Ακόμη μία βραδιά που υπόσχεται να μας εντυπωσιάσει με την καινοτομία και τις μοναδικές φιγούρες που θα παρακολουθήσουμε επί σκηνής!!! 



Μέχρι τότε, συνεχίζουμε να λικνιζόμαστε στους αγαπημένους μας ρυθμούς, στα εβδομαδιαία θεματικά χορευτικά party των σχολών χορού Apollon και...


...αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη για τις εκπλήξεις
που μας περιμένουν μέσα στους επόμενους μήνες!!!


Δείτε επίσης:

Μάθατε για τις Επίσημες
Χορευτικές Εκδηλώσεις
των σχολών μας;
Μάθετε πως επιδρά ο χορός
στην προσωπικότητα μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου