Google+

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ο χορός είναι μία μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνα με την μουσική.
Ο χορός και η μουσική είναι δύο αλληλένδετες τέχνες. Χορός σημαίνει μουσική. Κάθε χορός έχει δικό του διαφορετικό ρυθμό, κάθε στυλ χορού έχει διαφορετική ταχύτητα, στον ίδιο ρυθμό. Η κίνηση των χορευτών, θα πρέπει να είναι μελωδική.


Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός και η μουσική, είναι το δώρο των Θεών στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι από πολύ νωρίς, βάζουν την μουσική και τον χορό στην ζωή τους. Από την περίοδο της εγκυμοσύνης λοιπόν οι γιατροί προτείνουν στις μέλλουσες μητέρες, να βάζουν μουσική για τα μωρά τους και να αθλούνται και οι ίδιες. Η μουσική και ο χορός είναι παντού. Αρκετές φορές βέβαια δεν την αντιλαμβανόμαστε κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας. Μουσική είναι το κελάηδισμα των πουλιών, τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν, ο ήχος του ανέμου. Όλα είναι ήχος... Μουσική! Πόσες φορές έχουμε κάνει μία απαλή κίνηση ή ένα περπάτημα λίγο πιο ζωηρό, πιο χορευτικό.
Ο χορός και η μουσική μας συντροφεύει από την ώρα που ερχόμαστε στον κόσμο, ως και την τελευταία μας στιγμή. Είναι στην φύση, στο σπίτι μας, στο αυτοκίνητό μας, στο σώμα μας και στην ψυχή μας. Μας διασκεδάζει, μας ανεβάζει, μας κάνει καλύτερους, μας ηρεμεί. Πόσα πράγματα μπορεί να πάρει κανείς, από αυτές τις δύο τέχνες; Η ενασχόληση με τον χορό και την μουσική, είναι το πιο ευγενικό είδος διασκέδασης.