Google+

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΛΕΞΕΙΣ

Ο άνθρωπος, από την αρχή της ιστορίας του, έχει σημειωθεί πως του είναι αναγκαία η έκφραση, μέσα από την τέχνη. Ο χορός είναι ένα μέσο έκφρασης συναισθημάτων, κι όχι μόνο, που μπορεί να δημιουργήσει διαλόγους χωρίς να μιλάει κάποιος και μαγευτικές εικόνες δίχως ειδικά εφέ όπως στον κινηματογράφο.

Λένε πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Μια λέξη, από την άλλη, θα μπορούσε να έχει χίλιες έννοιες... Ο καθένας μας είναι μοναδικός κι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα δεδομένα που λαμβάνει.

Αυτή ακριβώς είναι η αιτία που κάνει την τέχνη του Χορού ξεχωριστή στην καρδιά μας..Σε μια μουσικοχορευτική παράσταση, η πρόκληση του χορευτή, είναι να δημιουργήσει ολόκληρες ιστορίες στο μυαλό ενός θεατή, ενώ ο θεατής θα αφήσει την φαντασία του να περπατήσει σε όποιο μονοπάτι επιθυμεί!

Η ελευθερία έκφρασης είναι η δράση κι η δημιουργία φράσεων κι εικόνων είναι η αντίδραση... Μία υπέροχη ανταλλαγή ενέργειας, αλλά και απόψεων ανάμεσα σε ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά στη ζωή τους!

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για έναν χορευτή να μοιραστεί τέτοιου είδους στιγμές, αρκεί απλώς να αντιληφθεί πως απλά με μία αέρινη κίνηση του χεριού του, είναι ικανός να παρασύρει έναν θεατή, να φανταστεί έναν ιππότη, μια νεράιδα, η οτιδήποτε άλλο. Με μια δεύτερη κίνηση ο ιππότης κι η νεράιδα θα κινηθούν, θα μιλήσουν, θα συναντήσουν κι άλλους, ή απλά θα περπατήσουν. Έχει όμως ήδη δημιουργηθεί, μαζί με αυτούς, κι ένας ολόκληρος κόσμος γύρω τους. Κάποιες φορές ο ίδιος ο θεατής υποδύεται αυτόν τον αξιοζήλευτο ιππότη και ταξιδεύει ακόμη πιο βαθιά στο όνειρο του χορού που παρακολουθεί...

Ο χορός είναι το ακριβό στολίδι που κρατάμε φυλαγμένο στις ρίζες του πιο κρυφού μας πόθου και βρίσκεται καθημερινά σε όλες μας τις κινήσεις, αλλά και σε κάθε παραμυθένια ιστορία που έχουμε φανταστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου