Google+

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Tropical Night 2014 - Rumba!!!


Όσο περιμένουμε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό την φετινή καλοκαιρινή εκδήλωση, Tropical Night, θυμόμαστε τις μοναδικές εικόνες, που μας χάρισαν μαθητές και δάσκαλοι!!!

Οι χορογραφίες που θα παρουσιαστούν στην βραδιά, έχουν ξεκινήσει και όλοι κάνουν πρόβες για την πιο λαμπερή εμφάνιση του έτους!!!

Εμείς, πάμε να παρακολουθήσουμε μία ακόμη εντυπωσιακή χορογραφία, που μας παρουσιάζει τον χορό της αγάπης και του έρωτα, από τους αγαπημένους μας δάσκαλους, Γεωργία και Γιώργο!!!

Ας τους απολαύσουμε!!!

Μία χορογραφία που μπορούμε να παρακολουθήσουμε ξανά και ξανά!!! Η Rumba, μας δόθηκε με μία μοναδική ερμηνεία από τους δασκάλους μας!!


Μία μοναδική ερμηνεία, έδωσε και ο αγαπημένος Jose Feliciano, μέσα από το μουσικό κομμάτι που συνόδευσε τις κινήσεις!!! Αυτό δεν είναι άλλο από το “California dreamin'”. Πρόκειται για ένα τραγούδι, που η ιστορία του ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας του 1960. Η σύνθεσή του ανήκει στους John και Michelle Philips και η πιο διάσημη εκτέλεση που έχει επικρατήσει και σαν πρώτη, είναι από το αμερικάνικο συγκρότημα The Mamas & The Papas. Το 1965, κυκλοφορεί για πρώτη φορά σαν single και εκτοξεύει τις πωλήσεις στα ύψη!!! Στα χρόνια που ακολουθούν, γίνεται σήμα κατατεθέν για την Καλιφόρνια και αποτελεί ένα από τα διασημότερα μουσικά κομμάτια όλων των εποχών, αποκτώντας υψηλές θέσεις σε κλασικές δισκοθήκες!

Από το 1967 κιόλας, ξεκίνησαν οι διασκευές του τραγουδιού!!! Μέχρι και σήμερα, μετράει πάνω από 34 μουσικά συγκροτήματα και τραγουδιστές που το έχουν συμπεριλάβει σε κάποιο από τα μουσικά άλμπουμ τους! Οι πιο γνωστοί από αυτούς είναι οι R.E.M, The Beach Boys, America, Jose Feliciano, The Carpenters, Freischwimmer και πολλοί άλλοι!!! Το 2015 φαίνεται η πιο πρόσφατη διασκευή, με σκοπό την χρήση του στο soundtrack της ταινίας “San Andreas”, από την Sia.
Μία νύχτα, λέγεται πως ο John Philips, ονειρεύτηκε το τραγούδι και ξύπνησε την τότε σύζυγό του, Michelle, και της ζήτησε να τον βοηθήσει να το γράψει. Η έμπνευση ολοκληρώθηκε μέσα από τις βόλτες του ζευγαριού, που δείχνει πως το συναίσθημα και η μαγεία της έκφρασης μέσα από τον στίχο και την μουσική, βρίσκονται παντού γύρω μας!!!

Μέσα από έναν ονειρικό συναισθηματισμό κάποιου που λησμονεί ένα πιο ζεστό μέρος, αναδύεται ένας ρομαντισμός, που ο Jose Feliciano, μετέφρασε μουσικά και δημιούργησε μία από τις επικρατέστερες επιλογές των χορευτών για μία χορογραφία Rumba!


Μέσα από αγαπημένες μουσικές συνθέσεις, όλοι οι μαθητές των σχολών χορού Apollon, μπορούν να επιλέξουν τον χορό που θα συνοδεύσει μία χορογραφία που επιθυμούν να παρουσιάσουν σε μία από τις εκδηλώσεις μας!!!

Το Tropical Night δίνει την ευκαιρία σε όλους να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, αλλά και να εξελίξουν πιο γρήγορα τον χορό τους! Όλοι οι μαθητές συμμετέχουν σε Ιδιωτικές και Ομαδικές Χορογραφίες παρουσίασης, αλλά και σε έναν μοναδικό Διαγωνισμό Χορού!!!

 
Το υπέροχο ταξίδι στον όμορφο κόσμο του χορού
συνεχίζεται ολόκληρο τον χρόνο
στις σχολές Apollon Dance Studio!!!


Η επίσημη δεξίωση Tropical Night 2016, μας περιμένει!!!

Δείτε επίσης:

Χορός και υγεία!
Ξεναγηθείτε κι εσείς στον υπέροχο 
κόσμο του χορού  και της μουσικής!
Η σημασία του χορού
για τα παιδιά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου