Google+

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Tropical Night 2015 - Cha Cha!


Η αγάπη των μαθητών για την τέχνη του χορού, μας οδηγεί στην δημιουργία των πιο φαντασμαγορικών εκδηλώσεων χορού!!!

Το Tropical Night, αποτελεί θεσμό για τις σχολές χορού Apollon και λαμβάνει χώρα στην λήξη κάθε σχολικής χρονιάς!!! Φέτος, τον Ιούλιο, περιμένουμε να δούμε πολλές εκπλήξεις στην πίστα!!! Μαθητές και δάσκαλοι έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν τις χορογραφίες που θα μας παρουσιάσουν! Ανυπομονούμε να έρθει η επίσημη βραδιά και να τους απολαύσουμε όλους!!!

Μέχρι τότε, θυμόμαστε τις υπέροχες στιγμές που μας έμειναν από την περσιν΄πη μας δεξίωση και τις μοιραζόμαστε μαζί σας!!!

Πρόκειται να δούμε μία από τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες της βραδιάς, όπου δύο λαμπερές παρουσίες, η Τάνια με την δασκάλα της, Αρετή, μας έκαναν να ξεσηκωθούμε και να τις ζητωκραυγάσουμε!!!


Ας τις απολαύσουμε!!!

Στην υπέροχη χορογραφία, που μόλις παρακολουθήσαμε, είδαμε δύο υπέροχες χορεύτριες να φλερτάρουν με το κοινό τους, σε μία χορογραφία γεμάτη νάζι και παιχνίδι, που αρμόζει στο Cha cha cha!!!

Λέγεται πως το Cha cha, προήλθε σαν ρυθμός από τον Κουβανό μουσικό και συνθέτη, Enrique Jorrin, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του πολυάριθμες συνθέσεις που έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες! Ο ρυθμός του, το 1954 περίπου, ξεκίνησε να χορεύεται βήματα που θύμιζαν το Mambo και να διαδίδεται σε ολόκληρη την Αμερική. Μέχρι το τέλος του ίδιου έτους έγινε δημοφιλής και πέρασε τα σύνορα, φτάνοντας και στην Ευρώπη!!!

Πολλοί καλλιτέχνες, μέχρι και σήμερα ακολουθούν τον ρυθμό του και δημιουργού διαρκώς νέα τραγούδια, που χορεύονται με ζωηρές κινήσεις! Ένα από τα πιο διάσημα, είναι και το Sway, που συνοδεύει την χορογραφία που μόλις είδαμε! Το κομμάτι είναι μία διασκευή με αγγλικό στίχο, του Mambo “Quien Sera”, που αποτελεί επιτυχία του 1953. Οι συνθέτες τοου ήταν οι Luis Demetrio και Pablo Beltran Ruiz. Ο διάσημος τραγουδιστής που πήρε την μουσική σύνθεση και το ερμήνευσε, δεν ήταν άλλος, από τον Dean Martin, μόλι το 1954! Τους στίχους επιμελήθηκε ο μεγάλος Αμερικανός στιχουργός Norman Gimbel. Από τότε, έχει διασκευαστεί δεκάδες φορές από νεότερους καλλιτέχνες, όπως είναι και οι Pussycat Dolls, αλλά και ερμηνεύεται σε ζωντανές εμφανίσεις από κάθε τραγουδιστή!!! Η πιο γνωστή εκτέλεσή του, παραμένει αυτή του Dean Martin, όμως.

Φαίνεται πως σε κάθε ζωντανή ερμηνεία του κομματιού, όλοι ακολουθούν την μελωδία του με τις κινήσεις του χορού! Δείχνουν πως έχουν ταλέντο γενικά σε ότι συνδέεται γύρω από τον ρυθμό, όπως αποδεικνύει και η αγαπημένη Τάνια, που μας εκπλήσσει κάθε φορά, όχι μόνο με τις φωνητικές της ικανότητες, αλλά και με τον υπέροχο χορό της!!!


Θερμά συγχαρητήρια!!!
Όλες οι χορογραφίες, μαθητών και δασκάλων,
ήταν καταπληκτικές και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους!!!

Οι Χορευτικές Επιδείξεις και η Απονομή Βραβείων σε όλους τους μαθητές, έρχονται σύντομα, σε μία βραδιά που πρόκειται να μας χαρίσει ακόμη περισσότερη διασκέδαση!!


Δείτε επίσης:

Ενημερωθείτε για την σημασία της
χορογραφίας στην χορευτική εξέλιξη!
Χορός... Μια ιστορία χωρίς λόγια!
Μάθετε κι εσείς για τα οφέλη καιτα συναισθήματα που αποκομίζουμε
μέσω του χορού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου