Google+

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Χορός Μόνο Για Δύο!!!

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και η εξωτική διάθεση παραμένει σταθερή!!! Ένας ρομαντισμός αναβλίζει από μέσα της και μας γεμίζει επίθυμία για χορό!
Ο καλύτερος συνδυασμός, το γεμάτο πάθος για κίνηση, Αργεντίνικο Tango!!!

Ο χορός που γεννήθηκε κατά το τέλος του 19ου αιώνα, στο Μπουένος Άιρες και διαδόθηκε σε ολόκληρη την γη, συνεχίζει να μας εμπνέει και μας δημιουργεί τα πιο έντονα συναισθήματα!
Η παράδοσή του έχει παραμείνει ζωντανή μέχρι και σήμερα, όπου παρακολουθούμε βραδιές Αργεντίνικου Τανγκό όλο το καλοκαίρι, να διοργανώνονται, σχεδόν καθημερινά! Το πάθος του και η συμμετρικές κινήσεις που συνοδεύουν τα χορευτικά ζευγάρια, μας προκαλούν να μπούμε στον κόσμο του και να αφαιθούμε στην απόλυτη αίσθηση ρομαντισμού και συνάμα, μυστηρίου που τον τυλίγουν!!!

Αποτελεί ένα είδος χορού, που δεν απαιτεί προηγούμενη χορευτική εμπειρία και συναντάται να χορεύεται από κάθε ηλικιακή ομάδα!!! Το κάθε χορευτικό ζευγάρι μοιράζεται την μοναδική εμπειρία της απόλυτης συνεργασίας, ακολουθώντας μία σειρά από κινήσεις που βασίζονται στην άμεση επαφή και την κλειστή αγκαλιά, που προσφέρει την δυνατότητα σε ντάμα και καβαλιέρο, να κινούνται σαν ένας!
Ο ρομαντισμός που κρύβεται γύρω του, οφείλεται και στην αξιοσημείωτη ιστορία του! Μέσα από την ανάγκη των ανδρών, στις αρχές του 20ου αιώνα, στην Αργεντινή, να εντυπωσιάσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους, ξεκίνησε να διαδίδεται μία “χορομανία”! Το Αργεντίνικο Tango, δημιούργησε εποχιακές εναλλαγές σε μουσική, αλλά και χορευτικό στυλ!

Το κάθε ένα από αυτά, απέκτησε μία δική του ταυτότητα που παρέμεινε αναλοίωτη μέσα από το πέρασμα του χρόνου! Τα πιο γνωστά και βασικά του είδη, είναι:

  • το Tango de Salon, που αποτελεί την παραδοσιακή μορφή
  • του χορού, όπου έχουν προσαρμοστεί προοδευτικοί βηματισμοί, ακολουθώντας την γραμμή χορού 
  • η Milonga, που αποτελεί το γοργό και παιχνιδιάρικο στυλ του Αργεντίνικου Τανγκό
  • το Tango Vals, που χαρακτηρίζεται από συνεχόμενες, περιστροφικές κινήσεις
  • το Nuevo, που αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη μουσικής και χορευτικών συνδυασμών

Μέσα από τον κάθε χορό, ο μαθητής διδάσκεται για την ιστορία του, το ξεχωριστό του χορευτικό στυλ και αναπτύσσει την εκφραστικότητα και την χορευτική του δεξιότητα! Οι αμέτρητοι συνδυασμοί κινήσεων, η ελευθερία αυτοσχεδιασμού και η σχέση μεταξύ ακολούθησης της ντάμας και διεύθυνσης του καβαλιέρου, δημιουργούν τον απόλυτο χορό μόνο για δύο!!!

Ο Σεπτέμβριος έρχεται, και στις σχολές χορού Apollon, τον υποδεχόμαστε με την πιο θερμή και ρομαντική διάθεση, που έχουμε κρατήσει από το καλοκαίρι!!! Μέσα από τις πολλές εκπλήξεις που μας περιμένουν τη νέα χορευτική χρονιά, το Αργεντίνικο Tango, κέρδισε την πρωτιά και έγινε το αφιέρωμα του μήνα!!!

Επωφεληθείτε από τις προσφορές που περιμένουν μικρούς και μεγάλους, στις σχολές χορού Apollon Dance Studio!!! Ενημερωθείτε άμεσα από την Γραμματεία της σχολής σας και...
Αφεθείτε στην μαγεία του
Αργεντίνικου Tango!!!


Δείτε επίσης:

Ενημρωθείτε κι εσείς για την
συμβολή του
χορού στην ανάπτυξη της πειθαρχίας!
Μάθετε κι εσείς τις επιδράσεις
που ασκεί ο χορός στην
προσωπικότητά μας!
Γίνετε ακόμα καλύτερη
ντάμα ακολουθώντας
τις πολύτιμες συμβουλές ακολούθησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου