Google+

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, συναντά τον χορό! Bachata!!!

Λένε πως αρκούν μόνο μερικά δευτερόλεπτα αγκαλιάς για να νιώσουμε ευεξία!!! Ο τότε φοιτητής, Kevin Zaborney, βρήκε έναν τρόπο να φέρει πιο κοντά αγαπημένα πρόσωπα μεταξύ τους, μέσα από την Ημέρα Αγκαλιάς!!!

Η πρώτη γιορτή που αφιερώθηκε στη αγκαλιά, έλαβε χώρα στις 21 Ιανουαρίου του 1986, και παρά το γεγονός ότι δεν είναι επισήμως αναγνωρισμένη ως Παγκόσμια Ημέρα, τηρείται κάθε χρόνο!!!

Η αγκαλιά συναντά τον χορό!!!
Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αγκαλιάς, οι Σχολές μας κάνουν ένα αφιέρωμα στον πιο ερωτικό & ταυτόχρονα τον πιο αισθησιακό Κουβανέζικο χορό που δεν είναι άλλος από την Bachata!!!

Bachata!!! Ο πιο δημοφιλής χορός
των τελευταίων δεκαετιών, 
που ξεσηκώνει τους πάντες!!!

Ανήκει όπως προαναφέρεται στους Κουβανέζικους χορούς και η καταγωγή του είναι από Δομινικανή Δημοκρατία. Είναι η μουσική που ξεσηκώνει τα πλήθη και που κάνει τον ακροατή στο άκουσμά της να θέλει να σηκωθεί από την καρέκλα του και να λικνιστεί στο ρυθμό της. H ύπαρξή του αποτελεί βασικό συστατικό επιτυχίας σε όλα τα πάρτι!

Η ιστορία της Bachata!
Αισθησιακός χορός, όπου κατά την εμφάνισή του, θεωρήθηκε προκλητικός και ακατάλληλος για να χορεύεται δημοσίως. Ο λόγος, γιατί οι χορευτές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους. Στις αρχές χορευόταν μόνο από τις εργατικές τάξεις της Δομινικανής Δημοκρατίας και αποτελούσε έναν αργό ρυθμό και χορό, που συνοδευόταν από ακουστική κιθάρα.

Πολύ αργότερα έγινε ιδιαίτερα γνωστός τόσο ο χορός όσο και η μουσική. Περίπου το 1992 άρχισε να αναγνωρίζεται και είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που ασχολούνται πλέον με την Bachata. Πάρα πολλά τραγούδια έχουν διασκευαστεί και επανεκτελεστεί με μεγάλη επιτυχία σε ρυθμό Bachata.


Η Bachata, αναπόσπαστο κομμάτι των Κουβανέζικων χορών!
Η Bachata πλέον συγκαταλέγεται μαζί με τη Salsa, Merenque, Cumbia, Cuban cha cha, στους Κουβανέζικους χορούς και μάλιστα από τα πιο διαδεδομένα είδη, ο κόσμος παραληρεί στο άκουσμα της μουσικής.

Στις σχολές χορού Apollon, και στα καθιερωμένα πια Εβδομαδιαία Πάρτι μας, η Bachata, αποτελεί βασικό μέρος τόσο στο εκπαιδευτικό κομμάτι, όσο και σαν μέσο χαλάρωσης και αποθεραπείας!

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους να χορέψουμε στους ρυθμούς της Bachata, καθώς και στους ρυθμούς των Ευρωπαϊκών και Λάτιν ρυθμών ή του Αργεντίνικου Τάνγκο, αλλά και των Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών!!!

Γιατί ο χορός μας φέρνει πιο κοντά
και μας γεμίζει ευεξία καθημερινά!!!

Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τους Χορούς
που μπορείτε να μάθετε στις σχολές μας!
Κάντε κι εσείς τα πρώτα σας βήματα
στον χορό και χορέψτε μαζί μας στα πιο
διασκεδαστικά Events!
ΜΑΘΕΤΕ ΧΟΡΟ ΤΩΡΑ!!!
Χορός σημαίνει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου