Google+

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Fun Carnival Dancing 2017 - Το Στέκι του Απόλλωνα - Σχολή Νέας Φιλαδέλφειας!


Η Τσικνοπέμπτη για τις σχολές χορού Apollon, αποτελεί μία παράδοση με καλή παρέα μαθητών, δασκάλων και φίλων, πολύ φαγητό, καλό κρασί και φυσικά, χορό και σκετσάκια!!!

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας, επέλεξε να μας παρουσιάσει για την βραδιά, αποσπάσματα από την ταινία “Μία τρελή τρελή οικογένεια”!!!

Ας τους απολαύσουμε!!!

Η Ιωάννα, η Κωνσταντίνα, η Πωλίνα, η Διονυσία, ο Δημήτρης, ο Σόλωνας και ο Στυλιανός, κατέκτησαν την 3η θέση, αλλά και από 100 πόντους ο καθένας!!!

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Οι χοροί και η μουσική που μας ταξίδεψαν!!!
Το 1965, προβάλεται η ταινίαΜία τρελή τρελή οικογένεια”. Μαζί της και μία μοναδική μουσική σύνθεση του Μίμη Πλέσσα, που δεν είναι άλλη, από την χορομανία της εποχής, τη Γιάνκα!!!

Η χορευτική μόδα είχε προέλθει από το επιτυχημένο μουσικό κομμάτι των Forminx, που λεγόταν Jeronimo yanka. Μία μουσικοκινητική διάδοση, που κατέφθασε και στην Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του 1960. η Γιάνκα, έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα σαν παιχνιδιάρικος χορός, κατά τον οποίο, μικροί και μεγάλοι κάνουν μία σειρά, ο ένας πίσω από τον άλλο, και κρατιούνται από την μέση. Τα βήματα είναι χοροπηδηχτά και χαρακτηρίζονται από χαμηλές κλωτσιές.

Η όμορφη ιστορία που παρακολουθήσαμε, είχε και έναν ακόμη χορό, που προέρχεται από την παράδοση της Νότιας Ιταλίας. Αυτός είναι η Ταραντέλλα, που αποτελείται από συνδυασμό φιγούρων μεταξύ ζευγαριών, ή μεμονωμένων ατόμων σε μία ομάδα! Η Ταραντέλα, όπως και κάθε παραδοσιακός χορός, παρουσιάζει διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή που συναντάται.

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας, πιο δεμένη από ποτέ, μας μάγεψε και μας ταξίδεψε για μία ακόμη φορά!!! Ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε ξανά και να δούμε τι θα μας έχουν ετοιμάσει και για το 3ο και τελευταίο μέρος του Απολλώνιου Πρωταθλήματος!!! Έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν αρκετά στην γενική κατάταξη!!!

Θα καταφέρουν να περάσουν μπροστά στον Μεγάλο Τελικό;;;


Ευχόμαστε να έχουν καλή πρόοδο και...
Καλή Επιτυχία!!!


Δείτε επίσης:

Μάθετε κι εσείς για την επαφή,
και τον δεσμό επικοινωνίας που
αναπτύσσει ένα χορευτικό ζευγάρι
κατά τη διάρκεια μιας χορογραφίας!
Γνωρίστε κι εσείς την εμπειρία
της συμμετοχής σε ένανΔιαγωνισμό Χορού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου