Google+

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Trophy Ball 2018 - Μια εντυπωσιακή παρουσίαση Cha Cha Cha από δύο δυναμικά ζευγάρια, που μας ξεσήκωσε!!!


Η μεγάλη καθιερωμένη χορευτική εκδήλωση Trophy Ball των σχολών χορού Apollon ήρθε για ακόμη μια χρονιά να ανεβάσει το κέφι στα ύψη, και οι εντυπωσιακές χορογραφίες να μας καταπλήξουν και να μας ξεσηκώσουν!

Η βραδιά μας ξεκίνησε με ένα δυναμικό Cha cha cha από την Αλεξάνδρα, την Αγγελική και τους καθηγητές τους! Όχι ένα, αλλά δύο χορευτικά ζευγάρια, σε αυτή την επαγγελματική χορογραφία στο χορό του φλερτ!

Ας τους απολαύσουμε!

Μια Latin χορογραφία γεμάτη εκπλήξεις, ζωντάνια και φυσικά πολύ δυναμισμό, που εντυπωσίασε και ξεσήκωσε το κοινό και απέσπασε θερμά χειροκροτήματα!

Το αγαπημένο μας τραγούδιHavana” από την Camila Cabello συνόδευσε τους χορευτές σε αυτή την καταπληκτική παρουσίαση, για να μας φέρει μια γεύση από Κούβα, την πατρίδα του Cha cha cha. Άλλωστε, στα νυχτερινά μαγαζιά της Αβάνας πρωτοξεκινά η ιστορία του latin χορού αυτού και το ταξίδι του ανά τον κόσμο!

Το Cha cha cha...
...γεννήθηκε στην Κούβα στα 1950, από τον Enrique Jorrín και την ορχήστρα του Orquesta América, που συνόδευαν μουσικά τους χορευτές στα latin dance halls με εντυπωσιακά κουβανέζικα mambo! Ο συνθέτης Enrique Jorrín, για να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά και δημοφιλή τα τραγούδια της ορχήστρας του, πρόσθεσε έναν επιπλέον χτύπο στη μουσική του. Έτσι γεννήθηκε μια νέα κατηγορία τραγουδιών. Σύντομα, οι χορευτές άρχισαν να αυτοσχεδιάζουν πάνω στο νέο αυτό ρυθμό του Jorrín και να προσθέτουν ένα τριπλό βήμα στο Mambo τους. Για αυτό άλλωστε η πρώτη ονομασία του χορού αυτού ήταν "τριπλό Mambo"! Από το τριπλό αυτό βήμα και τον ήχο που παρήγαγαν τα πόδια των χορευτών, προέκυψε η ηχοποίητη ονομασία με την οποία είναι γνωστός ο χορός μέχρι και σήμερα: Cha cha cha!

Η ιστορία του χορού αυτού όμως μόλις ξεκινούσε...
Τα πρώτα τραγούδια cha-cha-cha που ηχογραφήθηκαν, "La Engañadora" και "Silver Star", κυκλοφόρησαν φυσικά στην Αβάνα και έγιναν αμέσως επιτυχίες! Σύντομα, η νέα αίσθηση στις χορευτικές συγκεντρώσεις ήταν ο νέος αυτός χορός, σε όλη την Κούβα! Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘50 είχε εξαπλωθεί σε Νότια και Βόρεια Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη. Στην πορεία, αναπτύχθηκε η τεχνική του χορού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πλέον χορεύεται με Κουβανέζικο ή πιο αθλητικό στυλ. Το κουβανέζικο στυλ χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά βήματα με χαλαρούς γοφούς και γόνατα, ενώ το διεθνές διακρίνεται από τις έντονες, κοφτές και γρήγορες κινήσεις που του δίνουν τη χαρακτηριστική κίνηση και το κούνημα των γοφών που διακρίνει την κατηγορία των Latin χορών. Κάπως έτσι το cha-cha-cha ταξιδεύει στον κόσμο και η ιστορία του το οδηγεί στο σήμερα, σε αγαπημένα και ξεσηκωτικά τραγούδια όπως το “Havana”!

Η εντυπωσιακή χορογραφία που παρουσιάζουν οι χορευτές της σχολής μας, αφηγείται μια ιστορία γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, χαρακτηρίζεται από το έντονο αθλητικό στυλ και τις γρήγορες και έντονες κινήσεις που κάνουν το χορό του φλερτ τόσο δημοφιλή και μαγεύουν όσο και ξεσηκώνουν το κοινό!

Το Trophy Ball 2019 έρχεται...
και θα μας καταπλήξει!

Οι σχολές χορού Apollon υποδέχονται και φέτος τη νέα χρονιά με τον πιο όμορφο και φυσικά χορευτικό τρόπο! Μαθητές, χορευτές και όλα τα μέλη και  φίλοι των σχολών μας ανυπομονούν να απολαύσουν για ακόμα μια φορά το καθιερωμένο Trophy Ball... την πρώτη επίσημη εκδήλωση του 2019, να απολαύσουν τις εντυπωσιακές χορογραφίες σε όλες τις κατηγορίες, να διασκεδάσουν, χωρίς φυσικά να λείπουν τα πλούσια χορευτικά δώρα, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και φυσικά άφθονος χορός!

Εσείς κλείσατε την θέση σας;;;
Επικοινωνήστε με την γραμματεία της σχολής σας και δηλώστε άμεσα συμμετοχή στην πιο θεαματική Επίσημη Χορευτική Εκδήλωση της χρονιάς!!!


Δείτε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου