Google+

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Circus Night - Σχολή Νέας Φιλαδέλφειας!

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, είδαμε μία σειρά από καλλιτέχνες, οι οποίοι μας έκαναν να θαυμάσουμε τα ξεχωριστά τους ταλέντα!!!
Οι μαθητές, είχαν σκοπό να μας μαγέψουν και τα κατάφεραν!!! Η παρουσίασή τους αποτέλεσε ένα δείγμα από μία κλασική παράσταση Τσίρκου, όπου οι καλές τέχνες, όπως η ποίηση, η ζωγραφική και ο χορός, συνδυάζονται με ταχυδακτυκλουργικά τρικς και επικίνδυνα ακροβατικά!!!

Συδυάζονται;;;
Τι είδους έκπληξη μας επιφυλάσσει η χορογραφία που θα δούμε;;;
Η Ιωάννα, η Ελένη, η Αγάπη και η Δώρα, μαζί με τον Μιχάλη και τον Στυλλιανό, είναι έτοιμοι να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές!!!

Ας τους απολαύσουμε!!!

Μία άκρως διασκεδαστική παρουσίαση, που άγγιξε κριτές και κοινό, δίνοντας στην σχολή της Νέας Φιλαδέλφειας την 1η θέση στο διαγωνισμό καλύτερης Mini χορογραφίας στο Circus Night!!! Ο κάθε μαθητής που συμμετείχε κέρδισε από 300 πόντους, και όλοι βρέθηκαν πιο κοντά στα πλούσια χορευτικά δώρα των σχολών χορού Apollon!

Το Τσίρκο, αποτελεί μία από τις παλαιότερες μορφές διασκέδασης, που έχει εμπνεύσει μουσικούς, συγγραφείς, αλλά και την μικρή και την μεγάλη οθόνη. Αυτό μας δίνει μία τεράστια ποικιλία βιβλίων, μουσικής, ταινίων και τηλεοπτικών σειρών, που έχουν ως κύριο θέμα το Τσίρκο!

Ο πρώτος που φαίνεται να σύνθεσε μουσική για Τσίρκο, ήταν ο Charles Dibdin. Ένας Βρατανός μουσικός, τραγουδιστής, συγγραφέας και ηθοποιός, που μέχρι τον 18ο αιώνα, είχε συνθέσει πάνω από 600 μουσικά κομμάτια. Η μουσική που συνοδεύει τα ζογκλερικά κόλπα και τις αστείες κινήσεις των κλόουν σε ένα Τσίρκο, αποτελεί ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, που είναι επίσης γνωστό και σαν “καρναβαλίστικη μουσική”. Δεν περιορίζεται μόνο στο κλασικό μουσικό θέμα του Τσίρκου, αλλά συναντάμε και μελωδίες από Waltz, Foxtrot, και πολλές φορές, Can Can, Cha cha cha και Mambo.
Ο ρυθμός που ακολουθεί την χορογραφία των μαθητών, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά Mambo του μουσικού που εξειδικεύτηκε σε αυτό, του Perez Prado.
Μπορεί για τον Perez Prado, το Mambo No 8, να μην ήταν έμπνευση από το Τσίρκο, αλλά η μουσική του φαίνεται να έχει διασκευαστεί αρκετές φορές από το 1950, έως σήμερα και να έχει χρησιμοποιηθεί σε ταινίες και παραστάσεις, κάθε είδους! Το Mambo No 8, αποτέλεσε το νούμερα ένα Hit στα Charts, το 1955 στην Αμερική, με την διασκευή του ως Cha cha. Η πρώτη του εκτέλεση, παραμένει η πιο αγαπημένη!!!



Η ζωηρή μουσική του κομματιού, έδωσε την ευκαιρία στους παράξενους καλλιτέχνες από την σχολή της Νέας Φιλαδέλφειας, να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους ταλέντα, ζωγραφίζοντας... μουτζούρες, καταπίνοντας ερπετά από ζελέ και απαγγέλοντας ένα ποίημα που άγγιξε όλους τους παρεβρισκόμενους! Η πρωτοτυπία τους, τους χάρισε επάξια την 1η θέση!


Συγχαρητήρια σε όλους!!!




Το 2ο μέρος του Απολλώνιου Πρωταθλήματος για το 2015 – 2016, μπορεί να έλαβε τέλος, και να περιμένει τη νέα σχολική σεζόν, 2016 – 2017.

Το 3ο και τελευταίο μέρος του Απολλώνιου Πρωταθλήματος όμως...
έρχεται την Παρασκευή 22 Απριλίου!!!

Οι προετοιμασίες για τον μαθητικό Διαγωνισμό χορού έχουν ξεκινήσει και όλοι ανυπομονούν για τα αποτελέσματα, που θα αναδείξουν την αγαπημένη τους σχολή, αλλά και τους μεγάλους νικητές που θα διεκδικήσουν τα πλούσια δώρα!!!
Ποιοι θα ανέβουν στις 3 πρώτες θέσεις του βάθρου;;;


Επικοινωνήστε με την γραμματεία της σχολής σας
και δηλώστε άμεσα συμμετοχή!!!
Οδηγείστε την σχολή σας στην Νίκη και κερδίστε πλούσια χορευτικά δώρα!!!
Το Θεαματικό Φινάλε του Απολλώνιου Πρωταθλήματος μας περιμένει!



Δείτε επίσης:

Ενημερωθήκατε για τις
Επίσημες Χορευτικές Εκδηλώσεις
των σχολών μας;
Μάθετε κι εσείς για τα οφέλη
που μας προσφέρει η ενασχόληση
με τον χορό!
Μάθετε περισσότερα για τους χορούς
που μπορείτε να διδαχθείτε στις σχολές μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου