Google+

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

14 Δεκεμβρίου... Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης και ο πιο ερωτικός χορός έχει την τιμητική του...Rumba!!!


Παγκόσμια ημέρα Αγάπης σήμερα, και οι σχολές χορού Apollon Dance Studio, έχουν τιμή να σας μεταφέρουν μία σύντομη συμβουλή του Θεού του Έρωτα!!!

Υπάρχει άραγε κάποιος που δε πιστεύει σε αυτό το μικρό φτερωτό τοξοβόλο που ρίχνει τα βέλη του κάθε τόσο και ταράζει τη ζωή μας;;;

Σύμφωνα με το μύθο, γεννήθηκε μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα. Μητέρα του η πιο όμορφη γυναίκα που αντίκρισε ποτέ η φύση, η θεά Αφροδίτη. Πατέρας του ο θεός του πολέμου, ο Άρης, για τον οποίο η μητέρα του έτρεφε ένα παράφορο εξωσυζυγικό πάθος. Ο Έρωτας, ταυτίζεται με αυτό το πάθος, τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση, που μας ωθούν να ζήσουμε έντονα και χωρίς φραγμούς τη κάθε στιγμή. Όταν όλα κυλούν ήρεμα, ο Έρωτας κάνει την αιφνίδια εμφάνιση του και ένα βέλος του είναι αρκετό για να διαταράξει όλο μας το είναι.

Παράφορος έρωτας...έρωτας με τη πρώτη ματιά...! Και ποια είναι αυτή η πρώτη ματιά που σε διεγείρει ερωτικά σε τέτοιο βαθμό που χάνεις τη λογική σου; Είναι η στιγμή που δυο βλέμματα, δε συναντιούνται απλά... είναι η «πρώτη» στιγμή που τα μάτια διαπερνούν τη ψυχή και τα δύο σώματα θέλουν απλά να γίνουν ένα! Και εσύ; Υποτάσσεσαι σε αυτό το συναίσθημα; Όχι βέβαια... Εκεί είναι που ξεκινάει το ερωτικό παιχνίδι διεκδίκησης! Και όταν νιώσεις ευάλωτος και αρχίζεις να φοβάσαι... είναι ήδη αργά. Κάνεις πως φεύγεις από φόβο, και όμως πάλι επιστρέφεις και παραδίνεσαι σε μερικά δευτερόλεπτα συναισθηματικής ολοκλήρωσης.

Ο Έρωτας, λοιπόν, όταν ερωτήθηκε, από έναν απογοητευμένο νέο, για το πως να εντυπωσιάσει μια όμορφη κοπέλα, που αρνείται την αγάπη του, εκείνος απάντησε:

«Αν ήθελα να της προσφέρω κάτι, αυτό θα ήταν τριαντάφυλλο, κόκκινο...σαν τις φλόγες της αγάπης! Και αν ήθελα να με ερωτευτεί, θα της ζητούσα να μου χαρίσει ένα χορό Rumba!»

Και ο νέος ανυπόμονος και ενθουσιασμένος, έσπευσε να μάθει τα πάντα για αυτόν το χορό!

Η Ιστορία της Rumba
Η Rumba συχνά αποκαλείται ως ο «πατέρας» των Λάτιν χορών και διακρίνεται για τον εξωτικό και λικνιστό ρυθμό της. Η προέλευση της ανάγεται στη Κούβα, και πιο συγκεκριμένα στις επαρχίες Matanzas και Havana, στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι επιρροές της προέρχονται από τους Ισπανούς αποίκους και τους Αφρικανούς σκλάβους, που έφτασαν στη Κούβα τη περίοδο του δουλεμπορίου. Μεταδόθηκε στη Λατινική Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Ενώ το 1939, λαμβάνει κοινωνική διάσταση και παράλληλα εισάγεται σε αγώνες χορού. Είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους latin χορούς σε παγκόσμια εμβέλεια, σε νυχτερινά μαγαζιά, σε πάρτυ, σε γαμήλιες εκδηλώσεις και σε χορευτικούς διαγωνισμούς. Ακόμη, γενικότερα, “Rumba” είναι ο όρος που αναφέρεται σε ένα σύνολο από χορούς ή σημαίνει «χορευτικό πάρτυ».

Ιστορικά, πρόκειται για το λαογραφικό μανιφέστο της Αφρο-Κουβανικής μουσικής που συνδυάζει το χορό, τη φωνή και τα drums. Πολλές ονομασίες των χορευτικών κινήσεων, είναι εμπνευσμένες από την απλή ζωή και κουλτούρα των Κουβανών, όπως το πετάλωμα της φοράδας (shoeing the mare), το να κάνεις μπουγάδα ή το πλύσιμο των πιάτων (doing the laundry/the dishes) ή η αναρρίχηση με σχοινί (climbing a rope). Επίσης η μουσική συχνά ενσωματώνει αυτοσχέδια μουσικά όργανα, όπως κατσαρόλες, τηγάνια ή κουτάλια.

Υπάρχουν τρία είδη Αφρο-κουβανέζικης rumba: Rumba Yambú (το παλαιότερο είδος), Rumba Columbia and Rumba Guaguancó.


Γιατί όμως ο Θεός του Έρωτα παρότρυνε το νέο να χορέψει Rumba;
Γιατί η Rumba, είναι ο χορός που αφηγείται μια ιστορία αγάπης και πάθους μεταξύ
ενός θαρραλέου και τρυφερού άντρα και μιας ντροπαλής και ευάλωτης γυναίκας. Ο καβαλιέρος διεκδικεί τη ντάμα του με ένα τρυφερό και δυναμικό τρόπο, που αποπνέει γοητεία, ενώ εκείνη δειλά προσπαθεί να διατηρήσει τις άμυνες της, προτού αφεθεί!

Δικαιολογημένα θεωρείται ο πιο ερωτικός χορός από τους χορούς ballroom, καθώς η έντονη παλινδρομική κίνηση των γοφών, που ονομάζεται κουβανέζικη κίνηση, η απότομη οπτική επαφή, που σε καθηλώνει, και ο τρόπος με τον οποίο οι δύο χορευτές επικοινωνούν με τη γλώσσα του σώματος, συνθέτουν ένα έντονο χορευτικό σκηνικό πάθους. Η ακινησία του άνω μέρους του σώματος, προσφέρει μία δραματική ένταση, και παράλληλα δίνει έμφαση στη δυνατή, αισθησιακή κίνηση των γοφών. Η γυναικεία φιγούρα, λικνίζεται στο κουβανέζικο ρυθμό και μεταμορφώνεται σε πεμπτουσία της θηλυκότητας! Για αυτό η Rumba λέγεται πως είναι και ο χορός της ντάμας!

Ως προς τα χορευτικά χαρακτηριστικά της, η Rumba είναι ένας αργός, σοβαρός, ρομαντικός χορός, όπου υπάρχει το φλερτ, μέσα από μια μαγνητική αλληλεπίδραση των 2 χορευτών. Οι κινήσεις τον γοφών φαίνονται έντονες, αλλά στη πραγματικότητα είναι απλά αποτέλεσμα του καλού συντονισμού συγκεκριμένων σημείων του σώματος.

Τι λέτε; Εσείς θα χορέψετε απόψε;
Δώστε μια ευκαιρία στη Rumba και ίσως έρθει η δική σας σειρά για ένα βέλος του μικρού φτερωτού μας Θεού...
Και να θυμάστε... η Αγάπη βρίσκεται παντού...


Δείτε επίσης:

Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές
από τις εκδηλώσεις
των σχολών μας!
Χορός... Μια ιστορία χωρίς λόγια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου