Google+

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Trophy Ball 2016 - Χασάπικος!!! Ο παραδοσιακός Λαϊκός χορός των μακελάρηδων!!!

Έφτασε η στιγμή να απολαύσουμε άλλη μια ομαδική χορογραφία και μάλιστα στον πιο δημοφιλή χορό, το Χασάπικο, ίσως και τον πιο εντυπωσιακό!!!

Χορεύουν για εμάς η Ιωάννα και η Διονυσία μαζί με την δασκάλα τους Βάσω!!!

Ας τις απολαύσουμε!!!

Εντυπωσιακή χορογραφία, με χορεύτριες άρτια συνδεδεμένες μεταξύ τους και το σημαντικότερο στοιχείο ήταν η άψογη εκτέλεση των φιγούρων…..!!! Τρείς γυναίκες άκρως εντυπωσιακές!!!

Συγχαρητήρια για την υπέροχη χορογραφία!!!

Χασάπικο « ο χορός του Σάκαινα»
... όπως συνηθίζουν οι παλαιότεροι να τον αποκαλούν, και Μακελάρικος, όπως είναι η ελληνική του ονομασία. Το χασάπικο έγινε ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας μετά το 1923, μέσα από τις ρεμπέτικες κομπανίες που συνήθιζαν να παίζουν, στα γνωστά τότε, καφέ αμάν.

Το όνομα του καθιερώθηκε από την τούρκικη λέξη “Kassap” που σημαίνει κρεοπώλης. Είναι ο χορός που έχει παρομοιαστεί με τον στρατό του Μέγα Αλεξάνδρου.

Το Χασάπικο έγινε ιδιαίτερα γνωστό και μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο, μέσα από διάφορες χορογραφίες. Για να χορευτεί, βασίζεται σε διάφορες χορογραφίες και οι περισσότεροι τον χορεύουν με βάση τις φιγούρες που επιθυμούν να συνδυάσουν!!!

«Τι γλυκό να σ’ αγαπούν»
Το τραγούδι που χόρεψαν οι χορευτές μας είναι από τις μεγαλύτερες και κλασικότερες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, τραγουδισμένο από την ξεχωριστή Χάρις Αλεξίου.

Ακούστηκε για πρώτη φορά το 1977 τραγουδισμένο από την ίδια, σε μουσική του μεγάλου τραγουδοποιού Γιώργου Ζαμπέτα και του επίσης μεγάλου, επονομαζόμενο ως πρόεδρο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος έγραψε τους στίχους. Τίτλος του «τι γλυκό να σ’ αγαπούν».

Η Χάρις Αλεξίου είναι από τις σημαντικότερες Λαϊκές φωνές του τόπου μας, η οποία έχει στο ενεργητικό της πάρα πολύ σημαντικές συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας της χώρας μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι επίσημες δεξιώσεις των Apollon Dance Studio!!!


Κάθε χρόνο οι σχολές μας στις επίσημες εκδηλώσεις τους έχουν τη χαρά και την τιμή να παρουσιάζουν, είτε από τους μαθητές, είτε από τους δασκάλους, χορογραφίες από τους Λαϊκούς και Παραδοσιακούς δρόμους της χώρας μας! Δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν αγαπημένους χορούς κι αγαπημένα τραγούδια!!!


Άραγε τι να έχουν ετοιμάσει φέτος
οι δάσκαλοι και οι μαθητές μας;;;

Ανυπομονούμε για την ετήσια βραδιά απονομής βραβείων & χορευτικών επιδείξεων, όπου θα απαντηθούν όλα μας τα ερωτήματα!

Να ευχηθούμε προς το παρόν τα θερμά μας συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές και τους υποσχόμαστε πως θα είμαστε όλοι εκεί για να τους χειροκροτήσουμε με το πιο θορυβώδες χειροκρότημα που ακούστηκε ποτέ!!!!!!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία στο Trophy Ball 2017!!!!!!!!!!!!!!
Έρχεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τους Χορούς
που μπορείτε να μάθετε στις σχολές μας!
Κάντε κι εσείς τα πρώτα σας βήματα
στον χορό και χορέψτε μαζί μας στα πιο
διασκεδαστικά Events!
ΜΑΘΕΤΕ ΧΟΡΟ ΤΩΡΑ!!!
Χορός σημαίνει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου