Google+

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Δεχόμαστε Παραγγελιές! Παρασκευή σημαίνει χορός και... Jukebox Night Beloved Songs Party!!!


Ξεσκονίστε την playlist σας και διαλέξτε το αγαπημένο σας τραγούδι, δηλώστε το στη σχολή χορού Apollon που φοιτείτε και ελάτε να το ακούσουμε μαζί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στη σχολή Apollon Μεταμόρφωσης!!!

Το αγαπημένο μας θεματικό party επέστρεψε και φέτος! Βραδιά παραγγελιάς λοιπόν αυτή την Παρασκευή στις σχολές χορού Apollon, με τα τραγούδια να τα επιλέγετε… όλοι εσείς! Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και επιλέξτε το αγαπημένο σας τραγούδι, για να το ακούσουμε όλοι μαζί στο καθιερωμένο jukebox party στις 4 Οκτώβρη στη Μεταμόρφωση!!! Και φυσικά, να το χορέψουμε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας!!!


Η επιθυμία των ανθρώπων να ακούει αγαπημένα τους τραγούδια “κατά παραγγελίαν” υπάρχει εδώ και πολύ, πολύ καιρό! Και αν σήμερα μπορείτε να επιλέξετε το τραγούδι αυτό από το κινητό ή να το αναζητήσετε στο διαδίκτυο, δεν ήταν πάντα έτσι! Το 19ο αιώνα πρωτοεμφανίστηκε η δυνατότητα αναπαραγωγής κατά παραγγελίαν, που λειτουργούσε συνήθως με κέρματα. Ξεκίνησε με αυτόματα μουσικά όργανα, κυρίως πιάνα, σταδιακά αντικαταστάθηκαν από φωνογράφους με κύλινδρο (που όμως έπαιζαν μόνο ένα κομμάτι) και σταδιακά αντικαταστάθηκαν από πιο εξελιγμένα μηχανήματα με δυνατότητα επιλογής από πολλά κομμάτια. Αρχές του 20ού αιώνα, ο κύλινδρος αντικαθίσταται από το δίσκο γραμμόφωνου, και ο όρος Juke box (προφέρεται Τζουκ-μποξ) άρχισε να χρησιμοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1930, είτε από την Αφροαμερικάνικη λέξη jook που σημαίνει χορός είτε από τους κριτικούς οι οποίοι έλεγαν ότι θα προωθήσουν την εγκληματική συμπεριφορά, και προήλθε από το ψεύτικο οικογενειακό όνομα Juke.

Τη μεγαλύτερη τους άνθιση τη γνώρισαν τη δεκαετία του ‘50, την εποχή του σουίνγκ και του ροκ εν’ ρολ. Τα πιο μοντέρνα jukeboxes της δεκαετίας του ‘80 χρησιμοποιούν CDs και στις αρχές του 21ου αιώνα υπήρχαν και jukeboxes που έπαιζαν μουσική απευθείας από το ίντερνετ! Σήμερα πλέον η μουσική είναι διαθέσιμη σε όλους με το πάτημα ενός κουμπιού, όπου κι αν βρίσκονται… Η μόδα των jukebox μπορεί να πέρασε, και η χρηστικότητα τους να μην έχει σήμερα αντίκρυσμα, έχουν όμως αφήσει το στίγμα τους σε πάνω από έναν αιώνα μουσικής και φυσικά αποτελούν χαρακτηριστική εικόνα λόγω της ιδιαίτερης και εντυπωσιακής αισθητικής τους!

Στις σχολές χορού Apollon δε χρειάζεται να ψάξετε το αγαπημένο σας τραγούδι στο μηχάνημα, ούτε να ρίξετε ένα κέρμα για να το ακούσετε! Απλώς πείτε το μας, κι εμείς θα φροντίσουμε να το ακούσετε στο αγαπημένο Jukebox Party! Και φυσικά, να το χορέψετε και να το απολαύσετε με τους καθηγητές και τους συμμαθητές σας!


Μην ξεχάσετε να δηλώσετε το αγαπημένο σας τραγούδι στη γραμματεία της σχολής σας, για να το ακούσετε (και να το χορέψετε) με τους φίλους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές σας αυτή την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στη σχολή χορού Apollon Μεταμόρφωσης!!!

Ραντεβού στις 21:00!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου