Google+

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΧΟΡΟΣ - ΥΓΕΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο χορός προσφέρει ψυχική αλλά και σωματική υγεία. Δεν είναι μόνο μία λαμπερή τέχνη αλλά και πολλά περισσότερα.

Με τη βοήθεια του χορού παρατηρούμε ότι πολλά πράγματα αλλάζουν στο σώμα μας όπως η στάση μας, αφού οι πλάτες ισιώνουν και τα πέλματα μας δεν έχουν την τάση να στρίβουν προς τα μέσα, τα χέρια μας να κινούνται πιο ωραία και όχι ανεξέλεγκτα δεξιά και αριστερά. Επίσης, ενδυναμώνονται τα οστά του σώματος και οι μύες, αποκτάμε τρομερή ευλυγισία και μειώνει τον κίνδυνο οποιασδήποτε οστικής πάθησης. Με τον χορό χάνουμε και αρκετό βάρος, κάτι το οποίο βοηθά στην ευκολότερη ισορροπία, επομένως και κίνησης του σώματος. Ακόμα, προσφέρει βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, ενώ πολλοί χοροί όπως το waltz και το tango, εξασκούν το μυαλό και γι' αυτό προστατεύουν το άτομο από τη γεροντική άνοια.

Όμως ο χορός βοηθάει και στην βελτίωση της ψυχικής μας κατάστασης, αφού χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ή βελτίωση πολλών ψυχολογικών και νοητικών προβλημάτων. Αυτό γίνεται γιατί όταν ο ασθενής χορεύει, βγάζει προς τα έξω το στρες, το ψυχικό μπέρδεμά του, τους φόβους του και επιτρέπει στον γιατρό να καταλάβει σε ποιά ψυχολογική θέση βρίσκεται.

Ο χορός λοιπόν φαίνεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση (αδυνάτισμα, στάση σώματος, ευλυγισία) αλλά και στην συμπεριφορά μας (ισορροπημένα άτομα, χωρίς νεύρα, άγχος, στρες, φόβο, αντικοινωνικότητα κ.τ.λ.).

Αν αναζητάτε το ελιξήριο για πολλές ασθένειες ή το μυστικό της μακροβιότητας, ακολουθήστε τον ρυθμό της καρδιάς, χορέψτε στα σκαλοπάτια της φαντασίας και θα κερδίσετε αυτό που αναζητάτε!