Google+

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Μου χαρίζετε αυτό το χορό;


Το Απολλώνιο πρωτάθλημα ξεκινά και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις!
Ελάτε λοιπόν να μάθουμε πόσο ωφέλιμη είναι η ομαδική προσπάθεια για εμάς, το χαρακτήρα μας, το χορό μας και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, όταν δουλεύουμε αρμονικά και συνεργατικά με τον παρτενέρ μας!

Οι πρόβες ξεκινούν και η έναρξη του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού είναι πλέον γεγονός!

Όταν επιλέγω - και επιλέγομαι - σε ένα χορευτικό ζευγάρι, πρέπει ανάμεσα στους δύο παρτενέρ να υπάρχει εκ των προτέρων η συμφωνία να προσπαθήσουν και οι δύο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο ο καθένας μόνος του όσο και σαν ομάδα. Στη συνέχεια, όταν ξεκινούν οι πρόβες, πρέπει το ζευγάρι να μπορεί να επικοινωνεί, εντός και εκτός πίστας, λεκτικά και μη.

Οι μαθητές από κάθε σχολή Apollon Dance Studio, χωρίστηκαν σε ζευγάρια και έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρόβες! Βήμα βήμα, προς την τελειοποίηση της κάθε χορογραφίας, όλοι καλούνται να μάθουν και να ακολουθήσουν νέες κινήσεις, συνδυασμένες με την τεχνική ενός υψηλότερου επιπέδου. Εκτός από τους βηματισμούς, όμως, στο Απολλώνιο Πρωτάθλημα, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της συνεργασίας με έναν χορευτικό παρτενέρ! Ο χορός είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη ντάμα και τον καβαλιέρο, μια ζωγραφιά πάνω στο πάτωμα της πίστας, μια ιστορία που αφηγούνται οι χορευτές δίχως λέξεις!

Ασφαλώς, μια άρτια τεχνικά χορογραφία κλέβει τις εντυπώσεις, και προκαλεί το θαυμασμό. Είναι σημαντικό όμως να θυμόμαστε πως η τεχνική δεν αναδεικνύεται τόσο από τον κάθε χορευτή ξεχωριστά, όσο από την από κοινού τους συνεργασία ως χορευτικό ζευγάρι! Μέσα από την τεχνική, αναπτύσσουν την επικοινωνία τους, τη “γλώσσα” του χορού! Και η επικοινωνία αυτή είναι που κάνει το χορό ένα “παιχνίδι”, ένα “μυστικό που μοιράζονται μόνο δύο” και επιλέγουν να το προβάλλουν στον κόσμο, ώστε κάθε θεατής να πλάσει τη δική του ιστορία και να το ερμηνεύσει με το δικό του εσωτερικό τρόπο.

Να θυμάστε:
Η τεχνική δεν αναδεικνύει μόνο το χορευτή, μα είναι και δίαυλος επικοινωνίας για τους χορευτικούς παρτενέρ, ώστε το παραμικρό σήμα του καβαλιέρου να μεταφέρεται στη ντάμα, σαν ερώτηση και απάντηση!

Για αυτό είναι σημαντικό να δουλεύουμε πάνω στη χορευτική μας τεχνική, όχι απλώς μόνοι μας αλλά και με τον παρτενέρ μας, ώστε να συνηθίζουμε τη μεταξύ μας δυναμική και ισορροπία, και να χτίσουμε τη χορευτική μας επικοινωνία! Δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε συστολή ή ντροπή, αφού η χορευτική επαφή είναι αναγκαία για να αναπτυχθεί η άνευ λέξεων επικοινωνία του ζευγαριού, αλλά επιπλέον δεν είναι τίποτα πονηρό ή άβολο αλλά αντίθετα μια επαφή γεμάτη σεβασμό. Είναι πολύ πιθανό, όσο αναπτύσσεται η μεταξύ σας τεχνική και επικοινωνία, να διαπιστώσετε πως συναισθηματικά αισθάνεστε πιο σίγουροι για τον παρτενέρ σας και μπορείτε να τον εμπιστευτείτε με τον καιρό! Αυτό είναι πολύ φυσικό και επιθυμητό, αφού σημαίνει όχι μόνο πως συνεργάζεστε ομαλά αλλά και πως “δένετε” ως ζευγάρι, κάτι που θα διαισθανθεί αναμφίβολα και το κοινό σας! Μη διστάζετε λοιπόν να αφεθείτε στη μαγεία του χορού, να συνεργαστείτε με τη ντάμα ή τον καβαλιέρο σας, να εμπιστευτείτε τον παρτενέρ σας, να εκφράσετε ότι σας προβληματίζει για να το λύσετε μαζί, και να διαπιστώσετε τι ιστορία θέλετε εσείς να αφηγηθείτε!

Επικοινωνήστε άμεσα με τη σχολή σας ώστε να αξιοποιήσετε το Practice Plan δωρεάν με τον παρτενέρ σας και να αυξήσετε τη χορευτική σας πρόοδο και την απόδοση της κάθε πρόβας!

Η χορογραφία σας αλλά και η τεχνική σας θα δείτε να εξελίσσονται όλο και πιο γρήγορα, μέσα από την καθοδήγηση βήμα βήμα της χορευτικής εξάσκησης που σας παρέχουν οι σχολές χορού Apollon!

Ετοιμαστείτε να καταπλήξετε στο φετινό Απολλώνιο Πρωτάθλημα, να εξελιχθείτε σε χορευτικό και προσωπικό επίπεδο, να ανακαλύψετε νέους ορίζοντες και να καταπλήξετε κοινό και κριτικούς… και φυσικά εσάς τους ίδιους!

Καλή Επιτυχία και...
Καλή Διασκέδαση!!!



Δείτε επίσης:

Χορός και... Αισθήσεις!!!
Μάθετε περισσότερα για τους
Χορούς που διδάσκουν οι σχολές μας!
Κάντε κι εσείς τα πρώτα σας βήματα
στην τέχνη του χορού με τον πιο
διασκεδαστικό τρόπο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου