Google+

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Χορός και τραγούδι ...πάνε μαζί!!! Το Karaoke Party ΕΡΧΕΤΑΙ!


Χορός και μουσική είναι τέχνες άρρηκτα συνδεδεμένες και αλληλένδετες. Και η μία βοηθά στην ανάπτυξη της άλλης! Δε θα σας ζητήσουμε όμως να μελετήσετε θεωρία της μουσικής… Είναι πολύ εύκολο να εξοικειωθείτε με το ρυθμό, τη μελωδία και την αρμονία: τραγουδήστε!

Το τραγούδι, όπως και ο χορός, έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία! Μάλιστα συχνά χορηγούνται ως ...συνταγή θεραπείας σε ιατρικά περιστατικά!!! Επιπλέον, το τραγούδι βοηθά στην εξοικείωση και την άνεση με τη μουσική, αναπτύσσει το ρυθμό και την αίσθηση αρμονίας, στοιχεία πολύτιμα και για κάθε χορευτή!!!

"Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη. Είναι η κίνηση του ήχου να φτάσει την ψυχή και να της δείξει την αρετή. Απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα..."    -Πλάτωνας

Ο χορός, η μουσική και το τραγούδι είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι είναι ωφέλιμα για το σώμα και την ψυχή - θεωρούνταν δώρο των θεών στην ανθρωπότητα! Σήμερα, έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι τόσο το τραγούδι όσο και ο χορός μειώνουν τα επίπεδα στρες και κατάθλιψης, αφού φαίνεται πως αυξάνουν τη σεροτονίνη, την ορμόνη της χαράς, και της οξυτοκίνης, που βοηθάει στον έλεγχο του άγχους και της έντασης. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι παλμοί της καρδιάς ομαλοποιούνται και έρχονται σε αρμονία με το ρυθμό της μουσικής μέσω της αναπνοής! Αυτό έχει άμεσα οφέλη στην υγεία μας! Επιπλέον, βελτιώνονται τα συμπτώματα του Πάρκινσον, ενδυναμώνοντας τη φωνή και αυξάνοντας τον έλεγχο της, αλλά και των πνευμονικών νοσημάτων, ενδυναμώνοντας την αναπνοή! Συνολικά, φαίνεται πως οι ασχολίες αυτές μπορούν ακόμα και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής! Άλλα θετικά οφέλη του τραγουδιού είναι η αντιμετώπιση συμπτωμάτων άνοιας, η βελτίωση στη μνήμη και τον προσανατολισμό! Κι αν ακόμα δεν είστε σίγουροι, έρευνα του 2005 δείχνει πως δεν έχει καμία σημασία η ποιότητα του τραγουδιού - μπορείτε να είστε ερασιτέχνης τραγουδιστής και πάλι να αποκομίσετε όλα όσα έχει να σας προσφέρει η ασχολία αυτή! Και ο πιο απλός τρόπος να έρθετε σε επαφή με το τραγούδι και την εμπειρία της ερμηνείας ακούει στο όνομα… καραόκε!!!

Καραόκε...
... στα Ιαπωνικά σημαίνει "κενή φωνή", όνομα απολύτως αντιπροσωπευτικό αφού στην Ιαπωνία αναπτύχθηκε η εμπορική αυτή τέχνη των τραγουδιών χωρίς το φωνητικό μέρος, ώστε να μπορούν να το ερμηνεύσουν όλοι! Θεσμός ιδιαίτερα αγαπητός σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία όπου και γεννήθηκε, το καραόκε φέρνει την εμπειρία του τραγουδιού σε όλους και την αίσθηση της ερμηνείας μπροστά σε κοινό χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς επαγγελματίας!

Μετά από έντονη ζήτηση, λοιπόν, το αγαπημένο σας καραόκε party των σχολών χορού Apollon επέστρεψε και φέτος για να μας συναρπάσει!!! Ελάτε λοιπόν να συνοδέψουμε τα ...ωδικά ταλέντα της σχολής μας με το χορό μας στην πίστα!!! Και ακόμα, να διαπιστώσουμε μαζί τα οφέλη του χορού και του τραγουδιού, ακόμα και μια πρώτη γεύση! Και πρωτίστως, ελάτε να διασκεδάσουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να καταπλήξουμε φίλους, συμμαθητές και καθηγητές με το ταλέντο μας!

Εσείς, τι θα μας τραγουδήσετε αυτή την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στο Karaoke Party της Σχολής Apollon Ιλίου;;;

Να είστε όλοι εκεί!!!

Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τα
Εβδομαδιαία Θεματικά Χορευτικά
Πάρτυ των σχολών μας!
Χορός και Καλές Τέχνες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου