Google+

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Tips και συμβουλές: Η κίνηση των χεριών στον χορό!

Βλέποντας έναν χορευτή στη σκηνή, ο θεατής εντυπωσιάζεται! Πολλές φορές μένει κατάπληκτος από το αποτέλεσμα ενώ δε μπορεί να καταλάβει, τι είναι αυτό που του τραβάει περισσότερο την προσοχή, αλλά και γιατί το αποτέλεσμα είναι τόσο ολοκληρωμένο. Είναι πολύ εύκολο να αλλάξει αυτή η όμορφη εικόνα. Σκεφτείτε απλά αυτόν τον χορευτή χωρίς να κουνάει τα χέρια του... Σίγουρα η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό είναι ένα πουλί, χωρίς τα φτερά του. Αυτό είναι και τα χέρια στο χορό... Είναι τα φτερά του χορευτή! 

Η χρήση των χεριών είναι αυτή που ολοκληρώνει την εικόνα, που δίνει την τελική πινελιά στην κίνηση αλλά είναι και αυτή που μιλάει στον θεατή. Είναι αυτή που του διηγείται την ιστορία που προσπαθεί ο χορευτής να πει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει κανένας χορός παγκοσμίως ο οποίος να μην κάνει χρήση των χεριών. Πέραν τούτου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στους ζευγαρωτούς χορούς, όπως είναι οι Latin, η κίνηση των χεριών λειτουργεί καθοδηγητικά από τον καβαλιέρο για τη ντάμα. Με μια τους κίνηση, εκείνη καταλαβαίνει αυτόματα ότι ο παρτενέρ της αλλάζει την κίνησή του, το βήμα ή ακόμα και την κατεύθυνση στην οποία χορεύει. Λειτουργεί λοιπόν και ως ένας τρόπος ομιλίας του χορευτικού ζευγαριού.

Εν τέλει, μέσα από τις κινήσεις αυτές πετυχαίνεται η εναρμόνιση του ολόκληρου του σώματος, αφού με αυτόν τον τρόπο, κινούνται ταυτόχρονα όλα τα μέλη του. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν οι μαθητές χορού, φτάσουν στο σημείο να κινούν τα χέρια τους εναρμονισμένα με το υπόλοιπο σώμα τους, τότε νιώθουν πράγματι ότι χορεύουν...

Φυσικά οι κινήσεις των χεριών, έχουν και αυτές τα μικρά τους μυστικά,
τα οποία θα σας αποκαλύψουμε παρακάτω...

    • Όταν ανοίγεται τα χέρια σας, φροντίστε τα δάχτυλά σας να είναι τεντωμένα. Αυτό τελειοποιεί την κίνησή τους.
    • Όταν χορεύεται να φοράτε πάντα ένα όμορφο δαχτυλίδι. Έτσι, όταν απλώνεται το χέρι σας να σκέφτεστε ότι θέλετε να δείξετε αυτό το δαχτυλίδι στο διπλανό καβαλιέρο. Τότε το σχήμα που θα πάρουν τα δάχτυλά σας θα σας καταπλήξει....
    • Προσπαθήστε να επιτύχετε έντονες εναλλαγές ανάμεσα σε τεντωμένα και λυγισμένα χέρια. Αυτή η εναλλαγή θα κάνει τα χέρια σας να φαίνονται ότι κινούνται πολύ γρήγορα και έντονα.
    • Τέλος, προσέχετε να μην κάνετε περισσότερες και μεγαλύτερες κινήσεις από όσο χρειάζεται, απλά για να εντυπωσιάσετε. Αυτό μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.



    Ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι η εικόνα σας θα βελτιωθεί αμέσως!!!



    Δείτε επίσης:

    Μάθατε για τις Επίσημες
    Χορευτικές Εκδηλώσεις
    των σχολών μας;
    Μάθετε για τα οφέλη που προσφέρει
    μια χορογραφία στον αγαπημένο
    σας χορό!
    Ενημερωθήκατε για τους
    χορούς που διδάσκουν οι σχολές μας;

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου