Google+

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Apollon Dance Studio Photos Ίλιον

Απολαμβάνουμε ένα πανέμορφο puzzle φωτογραφιών, από χορευτικές πόζες
που τραβήχτηκαν κατά την δεξίωση Trophy Ball 2012!!!























Το σώμα εκφράζεται και η φωτογραφία το συλλαμβάνει!!! Ο στόχος της φωτογραφίας είναι να φυλακιστεί μία στιγμή και να αποτυπωθεί για να μείνει για πάντα!!! Στον χορό, αυτή η στιγμή πρέπει να είναι γεμάτη συναισθήματα, έκφραση, σωστές αναλογίες κίνησης και συντονισμού!!!

Η φωτογραφία φαίνεται να έχει πολλά κοινά με την χορογραφία! Μέσα από μία σειρά φωτογραφιών, μπορούμε να παρακολουθήσουμε, μέχρι και βουβές ταινίες, ή να κατανοήσουμε το νόημα που θέλει να μεταδώσει ο φωτογράφος, ως προς τον χώρο και τον χρόνο που έχει τραβηχτεί μία φωτογραφία!!! Αντίστοιχα, η χορογραφία, θα μας δώσει το ίδιο αποτέλεσμα, με την διαφορά της κίνησης στον χώρο!!!


Το εκρηκτικό αποτέλεσμα που τονίζει στιγμιαία την κίνηση, χρειάζεται δεξιοτεχνία και από το μοντέλο!!! Δεν είναι λίγοι οι φωτογράφοι που έχουν ασχοληθεί αποκλειστικά με την κινησιολογία του χορού!!! Κατά καιρούς, εμφανίζονται όλο και περισσότερες εκθέσεις με χορευτικά πορτραίτα, που απογειώνουν την τέχνη του χορού!!!
Η Darian Volokova, είναι μία Ρωσίδα φωτογράφος, που αποθανατίζει κινήσεις από τον χώρο του Μπαλέτου. Ο Bill Wadman, από τη Νέα Υόρκη, δημιούργησε κάτι που μοιάζει ζωγραφισμένη κίνηση, μέσα από τον στόχο να καταγράψει την κίνηση των χορευτών!!! Ο Ρώσος φωτογράφος Alexander Yakovlev, φυλακίζει στιγμές από χορευτικές κινήσεις, που τονίζονται από αλεύρι!!! Ενώ ο Eric Pare, παρουσιάζει μία σειρά από φωτογραφίες χορευτών που μέσα από την κίνησή τους, αναδεικνύει φως, παίζοντας με σκιές!!!

Οι χορευτές έχουν αποτελέσει έμπνευση για πολλούς φωτογράφους, και φαίνεται πως αρκετές φορές, πιάνονται σε κινήσεις που χαρακτηρίζονται από έντονη εκφραστικότητα!!!

Μέσα από μία χορογραφία, αντιλαμβανόμαστε άμεσα την εκφραστικότητα, που συνδέεται με τον ρυθμό, ή δημιουργεί τον ρυθμό! Το σώμα αντιλαμβάνεται άμεσα τον χώρο και τον χρόνο και κινείται με κάθε πιθανό του σημείο προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις. Μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το σώμα μας και να ανεβάσουμε τις χορευτικές μας αποδόσεις!!! Είναι το μέσο που μας μεταφέρει πιο γρήγορα στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσής μας!!!

Στις σχολές χορού Apollon, η δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποιος μαθήματα Χορογραφίας, αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια Κινησιολογίας και Έκφρασης, δίνεται καθ' όλη την διάρκεια του έτους!!!


“Ο χορός είναι σιωπηλή ποίηση”
( Σιμωνίδης ο Κείος, 556 – 469 π.Χ.)

Δείτε επίσης:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από
τα πάρτυ και τις εκδηλώσεις μας!
Θέλετε να μάθετε χορό και δεν ξέρετε
πως να μας βρείτε; Επικοινωνήστε
εύκολα μαζί μας!
Μάθετε περισσότερα για τις σχολές μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου