Google+

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΧΟΡΟΣ - ΩΦΕΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ


Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι σημαντικό λοιπόν στο χορό όχι μόνο να γνωρίζουμε τα βήματα αλλά και να προσέχουμε ώστε να έχουμε τη σωστή έκφραση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι έκφρασης συναισθημάτων μέσω του χορού. Καταρχάς, ο χορευτής πρέπει να είναι ο εαυτός του. Πρέπει να ακούσει προσεκτικά τη μελωδία για να καταλάβει τι συναισθήματα προκαλούνται μέσω της μουσικής. Έτσι όχι μόνο θα καταλάβει πιο είναι το σωστό συναίσθημα αλλά θα μπορέσει να δώσει ένα προσωπικό ύφος στο χορό. Επίσης ανάλογα με το συναίσθημα πρέπει να διαλέξει και την κατάλληλη μουσική. Έτσι αν είναι λυπημένο, θα μπορέσει να εκφραστεί καλύτερα με την ανάλογη μουσική. Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεται τη μελωδία και να νιώθει το ρυθμό να διαπερνάει το σώμα του. Αν απλά προσέχει στο να κάνει σωστά τα βήματα χωρίς να δίνει έμφαση στην έκφραση τότε χάνεται όλη η μελωδία του χορού.

Ο χορός έχει να προσφέρει πολλά πράγματα στον άνθρωπο. Το πιο σημαντικό ίσως που μπορεί να αποκομίσει είναι η έκφραση των συναισθημάτων του. Έκφραση συναισθημάτων και χορός συνδέονται καθώς ο χορός χάνει μεγάλο μέρος της μαγείας του χωρίς συναίσθημα.

Ο χορός δεν είναι μόνο άθληση και καλλιτεχνική εκπαίδευση, αλλά προσφέρει χαρά και καλή διάθεση, πάντα ενισχύοντας αξίες το κόστος των οποίων είναι ανεκτίμητο.

Μέσω του χορού ένας άνθρωπος αποκομίζει πολλά οφέλη. Γίνεται πιο κοινωνικός, αποκτά νέους φίλους και παρέες ενώ παράλληλα αποκτά καλή φυσική κατάσταση κι όμορφο σώμα. Επίσης καλλιεργεί την ψυχή και το σώμα του καθώς μαθαίνει πράγματα που δεν είχε ξανακούσει στη ζωή του ενώ τέλος διασκεδάζει και χαλαρώνει.

Ο χορός ξεκίνησε ως ένα μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων κι έφτασε σήμερα να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα άθλησης και ψυχαγωγίας. Βοηθά πολύ τον άνθρωπο και τον κάνει καλύτερο από αυτό που ήδη είναι!