Google+

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Τα Χριστούγεννα έφτασαν στην "κόρη του Απόλλωνα"! Χριστουγεννιάτικος Στολισμός Apollon Ιλίου!


Οι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί ολοκληρώνονται με τον πιο   θεαματικό τρόπο, και τη σκυτάλη παίρνει η σχολή του Ιλίου για να υποδεχθούμε το μήνα των Χριστουγέννων με το πιο κεφάτο πάρτυ ...έως τώρα!!!

Ο Δεκέμβρης έφτασε, και μαζί του ξέρουμε όλοι τι φέρνει!!! Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, και ήρθε η σειρά της σχολής του Ιλίου να τα υποδεχτεί φορώντας τα καλά της!!!

Η πιο γλυκιά και χαρούμενη εποχή του χρόνου έφτασε επιτέλους! Και ήρθε μαζί της ο καιρός των στολιδιών, των μελωδικών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, των πεντανόστιμων γλυκών και των ευωδιαστών ροφημάτων!!! Χρωματιστά φώτα, λαμπερές γιρλάντες και αμέτρητα μικρά και μεγάλα στολίδια μας κάνουν να νιώθουμε πάλι σαν παιδιά!!!

Όλοι μαζί, μαθητές, καθηγητές και φίλοι των σχολών χορού Apollon συγκεντρωνόμαστε για ακόμα μια Παρασκευή για να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και στις 6 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 να προσθέσουμε το αγαπημένο μας στολίδι στο πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!!!

Ξέρατε ότι...
...ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου πρωτοεμφανίζεται στα 750 μ.Χ. και συμβολίζει τη χαρά των ανθρώπων για τη γέννηση του Χριστού! Στη σύγχρονη μορφή του συναντάται πρώτη φορά στη Γερμανία του 1539 ως ανταλλαγή ειδών πρώτης ανάγκης που τοποθετούνταν κάτω από έλατα και με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αντικαθιστώνται με στολίδια! Στην Ελλάδα, πριν το Βαυαρό βασιλιά Όθωνα δεν υπήρχε το έθιμο, συνηθίζεται όμως και ο στολισμός του καθιερωμένου καραβιού.

Φυσικά, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια έχουν την τιμητική τους, με τα περισσότερα αγαπημένα μας να πρωτοστατούν (όπως η άγια νύχτα ή το rocking around the Christmas tree) και με τα πιο κλασικά foxtrot και rock and roll να μας προσκαλούν να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε! Αλλά και μαγικοί ήχοι του waltz, ρομαντικά tango και μουσική για κάθε γούστο κατακλύζουν την ατμόσφαιρα, μας ταξιδεύουν σε νοσταλγικές αναμνήσεις και μας προσκαλούν να δημιουργήσουμε νέες!

Τελευταίο στολίδι της βραδιάς δεν είναι άλλο από το τυχερό αστέρι της κορυφής του δέντρου! Όλοι μαζί ας το τοποθετήσουμε στο στολισμένο έλατο για να φέρει χαρά, τύχη και φως στη νέα χρονιά!!

Ξέρατε ότι…
...το αστέρι στην κορυφή του δέντρου συμβολίζει το άστρο της Βηθλεέμ που οδήγησε τους μάγους με τα δώρα και τους αγγέλους στη φάτνη και στο θείο βρέφος την Άγια νύχτα!

Οι σχολές χορού Apollon ετοιμάζονται να υποδεχτούν τις γιορτές και το 2020 με κέφι, στολίδια, οικογενειακή ζεστασιά, καλούς φίλους και φυσικά... άφθονο χορό!!!

Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή
6 Δεκεμβρίου
και ώρα 21:00 στη σχολή του Ιλίου!!!



Δείτε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου