Google+

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί Όλοι Οι Διάσημοι Κάνουν Χορό?


Οι διάσημοι είναι άτομα τα οποία εκτίθενται και κρίνονται περισσότερο και αυστηρότερα από όλους στο κοινωνικό τους περίγυρο. Τα βλέμματα των ανθρώπων συγκεντρώνονται πάνω στα άτομα τα οποία συνθέτουν το λεγόμενο χώρο των διασήμων. Η σημαντικότητα του χορού γιά τους ανθρώπους γενικά είναι δεδομένη και ειδικά γιά τους διάσημους αποτελεί μιά από τις βασικότερες προϋποθέσεις.
  Όσον αφορά το εσωτερικό κομμάτι του κάθε ανθρώπου ο χορός του προσφέρει πρώτα απ' όλα ψυχαγωγία. ο άνθρωπος αισθάνεται όμορφα με το χορό, καθώς αποδεδειγμένα όταν χορεύουμε εκκρίνονται συγκεκριμένες ορμόνες οι οποίες αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας. Όλα είναι κίνηση γύρω μας, όλα κινούνται και όλα έχουν ρυθμό και ο χορός μας βοηθά να αντιλαμβανόμαστε αυτά τα μηνύματα και αυτή τη κίνηση που εκπέμπουν οι πράξεις μας, αλλά και όλοι όσοι μας περιβάλλουν. Επίσης καθώς ασχολούμαστε με το χορό, μαθαίνουμε και περισσότερα πράγματα γιά το σώμα μας. Αντιλαμβανόμαστε τα όρια μας (ψυχικά και σωματικά) και βλέπουμε τις φυσικές αντιδράσεις του οργανισμού μας σε ερεθίσματα όπως μουσική, κίνηση, συγχρονισμός κ.α. Αυτό μας κάνει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά μας, και κατά πόσο μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε διάφορες καταστάσεις, όπως τα διαφορετικά είδη χορού που συμβολίζουν και διαφορετικά συναισθήματα, πράξεις και νοήματα. Μέσω της γλώσσας του σώματος μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα καθώς και τις σκέψεις μας γιά συγκεκριμένα θέματα και γεγονότα. Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι ηθοποιοί, οι τραγουδιστές που γνωρίζουν ή μαθαίνουν χορό, μπορούν μέσω αυτού να χρησιμοποιήσουν άμεσα (με τον χορό) ή και έμμεσα (μέσω της γλώσσας του σώματος η οποία εξασκείται με τον χορό) αυτά που αισθάνονται, σκέφτονται και θέλουν να μεταφέρουν στο ακροατήριό τους.
  Όντας διάσημος, στις περισσότερες των περιπτώσεων είσαι και πολυάσχολος και πιεσμένος από το χρόνο και τις συνθήκες εργασίας. ο χορός είναι ένας από τους βασικότερους τρόπους μείωσης του στρές. Με τον χορό ο οργανισμός μας εκτονώνεται από τα προβλήματα της καθημερινότητας και αυτό μας κάνει πιό αποδοτικούς στη δουλειά μας καθώς και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι πολλές μεγάλες εταιρείες κάνουν δώρο σε στελέχη τους μαθήματα χορού. Αυτό συμβαίνει ώστε να δεχθούν όλα τα θετικά του χορού και τους κάνει πιό αποδοτικούς στον εργασιακό τους τομέα και την ειδικότητά τους.
  Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα του χορού, είναι η δυνατότητα που προσφέρει στον άνθρωπο και πολύ περισσότερο στους διάσημους να προβάλλουν τον εαυτό τους πιό όμορφο πιό ελκυστικό και πιό γοητευτικό. Μην ξεχνάμε ότι ο χορός αποτελεί από μόνος του κομμάτι της γλώσσας του σώματος. Βοηθά στην στάση και το περπάτημα, όπως επίσης και στην κομψότητα και την ευπαρουσίαστη εικόνα ενός διάσημου πολιτικού, δημοσιογράφου, ηθοποιού καθώς και στον τρόπο έκφρασης του ώστε να είναι πιό αρεστός στο κοινό. Ο χορός αποτελεί έναν φανταστικό τρόπο εκγύμνασης και βοηθά τον κάθε άνθρωπο να κρατιέται σε φόρμα και σε καλή φυσική κατάσταση.
  Πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά του χορού και στην μόρφωση και το επίπεδο καλλιέργειας ενός ατόμου. Ειδικά οι διάσημοι πρέπει να έχουν συγκεκριμένο υπόβαθρο και γνωρίσματα της λεγόμενης κουλτούρας που θα τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και να γίνονται αρεστοί στον υπόλοιπο κόσμο. Μαθαίνοντας χορό ταυτόχρονα μορφώνεσαι, καθώς γνωρίζεις πολιτισμούς και ανθρώπινες γενιές οι οποίες έχουν ζήσει παλαιότερα και σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Με το να μαθαίνεις είδη χορού παλαιότερων δεκαετιών ή άλλων χωρών, μπαίνεις ταυτόχρονα στον τρόπο σκέψης αλλά και στην ιδιοσυγκρασία αυτών των ανθρώπων και όλα αυτά σε κάνουν πιό μορφωμένο.
  Η εκμάθηση χορού όμως προσφέρει πολλά πράγματα και σε ότι έχει να κάνει στην εξωτερική προβολή ενός διάσημου ανθρώπου. Βοηθά άμεσα στην κοινωνικοποίησή του και την επικοινωνία του με τους υπόλοιπους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Ειδικότερα κάποιοι διάσημοι που είναι πολύ έντονα εκτεθειμένοι σε οποιοδήποτε είδος προβολής, αισθάνονται έντονα την ανάγκη λόγω θέσης να εκφράσουν τις σκέψεις τους στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Γιά παράδειγμα, ένας πολιτικός μέσω ενός παραδοσιακού χορού, θα γίνει αρεστός και θα μπορέσει επίσης να κατανοήσει τα βιώματα και τις διαφορές της συγκεκριμένης κοινωνικής ή γεωγραφικής ομάδας.
  Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χορός μας προσφέρει αναγνώριση από τους γύρω μας και διαμορφώνει τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα μας τα οποία αποτελούν το λεγόμενο "prestige" ή "status". Ένας διάσημος θα χρειαστεί να παρευρεθεί σε κοινωνικά γεγονότα. Σε αυτά λοιπόν θα ζητηθεί να χορέψει και η έκθεσή του σε αυτό θα κρίνει και την αντίληψή των υπολοίπων προς το πρόσωπό του.
  Αυτά είναι γνωρίσματα τα οποία μπορούν να διαφοροποιήσουν και να ανεβάσουν την αναγνωρισιμότητα ενός διάσημου από τον περίγυρό του. Αυτό θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στον χώρο εργασίας και θα διευρύνει τον τομέα της κοινωνικοποίησης του διάσημου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου