Google+

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διασκέδαση + Εκπαίδευση + Αθλητισμός = Χορός!!!


Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι υπάρχουν το λιγότερο 7000 διαφορετικοί λόγοι που μπορεί ένας άνθρωπος να θέλει να κάνει χορό. Άλλοι αναζητούν τη διασκέδαση που τους προσφέρει η μουσική, οι φιγούρες που μαθαίνουν, η συνεργασία με τους υπόλοιπους μαθητές, ακόμα και τα party που χορεύουν όλοι μαζί. Άλλοι πάλι βλέπουν τον χορό σαν αθλητισμό. Θέλουν να γυμναστούν και να αποκτήσουν ευλυγισία. Υπάρχει ακόμη ένας λόγος που πολλοί επιλέγουν τον χορό σαν χόμπυ. Είναι η εκπαίδευση. Αναζητούν δηλαδή την πειθαρχία, τον αυτοέλεγχο, την αυτοσυγκέντρωση.
  Ο χορός είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση. Δημιουργεί ευκαιρίες γιά νέους φίλους και πλουτίζει την κοινωνική ζωή.
  Μας ανεβάζει τη διάθεση και βοηθά την αυτοπεποίθησή μας και την αυτοπειθαρχία μας. Βελτιώνει την αρμονία στο μυαλό και το σώμα, δίνοντάς μας μιά αίσθηση ευημερίας Η μουσική συμβάλλει στη ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μιά δυνατότητα έκφρασης, μιά διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρεςς. Και μήν ξεχνάμε ότι ο χορός είναι φτιαγμένος πάντα γιά δύο ή περισσότερους ανθρώπους που βιώνουν τη χαρά της επαφής και της ομάδας. Είναι μιά πολύ κοινωνική ασχολία. πρέπει να είμαστε ευγενικοί και με καλούς τρόπους ώστε να είμαστε ευπρόσδεκτοι σε όλες τις παρέες, ασχέτως των χορευτικών μας ικανοτήτων. Μας καλυτερεύει τη προσωπικότητα σε όλα τα επίπεδα αφού προστάζει σεβασμό, ομαδικότητα και πειθαρχία ώστε να μπορούμε να συνεργαζόμαστε με τον παρτενέρ μας. Φυσικά ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας. Είναι πολύ σημαντικό να μήν κοιτάμε κάτω. όχι μόνο χαλάμε τη χορευτική στάση και το στυλ μας, αλλά δείχνουμε και ανασφάλεια: "δεν είμαι σίγουρος μ' αυτό που κάνω"!
  Και τέλος όσον αφορά την εκπαίδευσή μας μέσα από τον χορό μή ξεχνάμε ότι βελτιώνουμε τη μνήμη μας μέσω της εξάσκησης. Το μυαλό πρέπει να θυμηθεί τα βήματα, τις φιγούρες, τη χορογραφία και αυτό είναι άσκηση γιά τον εγκέφαλο, ο οποίος διατηρείται σε κατάσταση εγρήγορσης. Απαραίτητα στοιχεία λοιπόν είναι η αυτοσυγκέντρωση και ο αυτοέλεγχος, τα οποία εξασκούμε μέσα από τα μαθήματα.
  Ο χορός είναι μιά από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Η ισορροπία του σώματος σε διάφορες θέσεις ενισχύει τους μυς, ενώ ταυτόχρονα γίνεται λιγότερο επιρρεπές σε τραυματισμούς στη καθημερινή ζωή. Όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος καταβάλλουν τη δική τους προσπάθεια. Ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με το χορό βοηθά στη σύσφιξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία. Ο μαθητής διδάσκεται να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στη κίνηση. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και ενισχύει τον συντονισμό και τα αντανακλαστικά. Ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων.
  Ο καθένας από εμάς λοιπόν έχει τους δικούς του λόγους γιά τους οποίους ασχολείται με το χορό. Είτε γιά να διασκεδάσει, είτε να εκπαιδευτεί ή και να γυμναστεί. Αναζητώντας ένα από τα τρία, αυτόματα έχουμε κερδίσει και τα υπόλοιπα δύο. Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι διασκέδαση+εκπαίδευση+ αθλητισμός=χορός!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου