Google+

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Trophy Ball 2016 - Ζεϊμπέκικος... Ο χορός των συναισθημάτων!!!


Ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε δύο υπέροχες κυρίες σε μια χορογραφία δίχως προηγούμενο!!! Ένα μοναδικό Ζεϊμπέκικο από την Διονυσία και τη δασκάλα της Βάσω!!!



Πραγματικά εντυπωσιακές παρουσίες!! Και οι δύο μας κατενθουσίασαν με τις όμορφα εναρμονισμένες κινήσεις τους και με την υπέροχη έκφραση! Τόσο μέσα από τον χορό τους όσο και μέσα από τους στίχους του ίδιου του τραγουδιού!!!

Θερμά συγχαρητήρια για την εντυπωσιακή χορογραφία!!!


Μην μου ξαναφύγεις πια!!!
Ένα από τα πιο ωραία αρχοντορεμπέτικα τραγούδια, τραγουδισμένο για πρώτη φορά από την αξέχαστη Ρένα Ντάλια & τον αείμνηστο Πρόδρομο Τσαουσάκη. Το 1950 ήταν η πρώτη φωνογράφηση του τραγουδιού, σε σύνθεση και στίχους του αξέχαστου τραγουδοποιού Βασίλη Τσιτσάνη.

Στη συνέχεια και μετά από 24 χρόνια, το 1974 η μεγάλη τροβαδούρος Σωτηρία Μπέλλου επανακυκλοφορεί το τραγούδι, το οποίο γνωρίζει και πάλι τεράστια επιτυχία. Και μέχρι και σήμερα το ακούμε μέσα από τη δική της ερμηνεία.

Έχουν κατά καιρούς υπάρξει διάφορες επανεκτελέσεις του συγκεκριμένου τραγουδιού ανάμεσά τους είναι και αυτή της Λιζέτα Καλημέρη και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

Ζεϊμπέκικο: Ο χορός των συναισθημάτων!!!
Είναι ο χορός μέσα από τον οποίο όλοι μας εκφράζουμε συνήθως όλους μας τους προβληματισμούς και τις χαρές μας. Ξεκίνησε από το χωριό “Ζεϊμπέκ” της Μικρά Ασίας. Οι Ζεϊμπέκοι ήταν μια μίξη μωαμεθανών και χριστιανών από όπου πήρε και το όνομά του.

Παλαιότερα τον ονόμαζαν και χορό των μαχαιριών, επειδή οι χορευτές κρατούσαν μαχαίρια στα χέρια τους ενώ χόρευαν. Υπάρχει κι ένας μύθος που λέει πως όταν ένας άνδρας ήθελε να δείξει το μέγεθος της αγάπης του προς την αγαπημένη του χόρευε ζεϊμπέκικο κάτω από το παράθυρο της και ανάλογα με τις μαχαιριές που χάραζε στο μπράτσο του ήταν και η αγάπη – έρωτας του γι’ αυτήν.
Έχει παρομοιαστεί με το Αργεντίνικο Tango, λόγω της μεγάλης του δημοτικότητας.

Ο Ζεϊμπέκικος στην επίσημη δεξίωση χορού, Trophy Ball!!!
Στις σχολές μας το Ζεϊμπέκικο κάθε χρόνο λαμβάνει ξεχωριστή θέση στις επίσημες εκδηλώσεις μας έτσι και φέτος αναμένεται να απολαύσουμε υπέροχες στιγμές και φιγούρες από τους μαθητές και από τους δασκάλους μας. Εν αναμονή λοιπόν, της επίσημης εκδήλωσης Trophy Ball 2017, περιμένουμε με πολλή ανυπομονησία να δούμε τι έχουν ετοιμάσει για όλους εμάς!

Στο μεταξύ θα θέλαμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τις δύο κυρίες για το υπέροχο Ζεϊμπέκικο που μας χάρισαν και να ευχηθούμε σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν καλή επιτυχία στην δική τους παρουσίαση κι εμείς θα είμαστε εκεί για να τους χειροκροτήσουμε με το πιο θερμό μας χειροκρότημα!!!

Συγχαρητήρια!!!



Δείτε επίσης:

Μάθετε πως ο χορός επηρεάζει
τις κοινωνικές μας σχέσεις!
http://apollondancestudio.blogspot.gr/2015/05/h-shmasia-ths-anapnohs-sto-xoro.html
Μάθετε πως βοηθάει η αναπνοή μας
ενώ χορεύουμε!!!
Μάθετε πως μπορείτε να αυξήσετε
τις χορευτικές αποδόσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου