Google+

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ & ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ


ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ & ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ


Είναι αλήθεια, οτι στη  ζωή που διανύουμε, άλλοτε έχουμε επιτυχία, δηλαδή εκπληρώνουμε τους στόχους μας και άλλοτε έχουμε απότυχία. Όταν διαλέγουμε ν' ασχοληθούμε με κάποιο τομέα, διαπιστώνουμε με  τον χρόνο οτι δεν βρίσκουμε πρόσφορο έδαφος στις επιδιώξεις μας και τελικά απογοητευόμαστε με την εξέλιξη της κατάστασης. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οτιδήποτε μας κεντρίσει το ενδιαφέρον, είτε επιδιώκοντας κάποια εργασία, είτε απασχολούμενοι με κάποιο άλλο ζήτημα που αφορά τη ζωή μας. Βασικό μέλημα σ' αυτή την εποχή είναι η επαγγελματική αποκατάσταση  που θα οδηγήσει σε οικονομική ευρωστεία. Συμβαίνει σήμερα, μετά το πέρας των σπουδών και την απόκτηση πολλών πτυχίων, να μην  βρίσκει ο νέος/α θέση για εργασία. Έτσι η γνώση που κατέχει δεν έχει ζήτηση και δεν καλύπτει κάποια ανάγκη στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να διακατέχεται από απογοήτευση σε ό,τι έχει ασχοληθεί, και θα τον/την ακολουθεί το αίσθημα του φόβου και της αποτυχίας για ό,τι άλλο, πρόκειται να τον απασχολήσει στο μέλλον.
Σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση η ενασχόλησή του με τον χορό, που συνάμα με το άκουσμα μελωδικής μουσικής θα τον μεταβάλλει στο καλύτερο και θα του προσδώσει ευχάριστη διάθεση. Η μουσική λοιπόν με τον ρυθμό της βελτιώνει την ψυχολογία του, γιατί συνδυάζεται η κίνηση με τον ωραίο ήχο και αποκομίζει απ' αυτή διάφορα συναισθήματα που του δημιουργούν ψυχική ευφορία.
Βέβαια, όταν αρχίζει η απασχόλησή του με τον χορό, για να έχει επιτυχία, χρειάζεται κάποιο ταλέντο ή ροπή προς αυτή την τέχνη, διαφορετικά εάν δεν υπάρχει τέτοι προσόν, τότε χρειάζεται η συνεχής γυμναστική κ' εξάσκηση για να αποκτήσει κλίση σε αυτόν τον τομέα. Όταν με την πάροδο του χρόνου, παρουσιάζει βελτίωση και οι επιδόσεις του αποκομίζουν επιτυχίες και θαυμασμό, αισθάνεται ευτυχία και ικανοποίηση, γιατί οι προσπάθειες και οι κόποι του ανταμείφθηκαν και απέφεραν αίσιο αποτέλεσμα. Εφόσον γίνει άριστος χορευτής, έρχεται η στιγμή που κερδίζει βραβεία και αναγνώριση από τον κόσμο κι εμπιστοσύνη στον εαυτό του, γιατί κατάλαβε οτι οι επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη σχολή χορού, θα τον οδηγούσαν στην επίτευξη του στόχου του που είναι η επιτυχία.
Φθάνοντας λοιπόν σε αυτό το άριστο επίπεδο στην τέχνη κι έχοντας γίνει ήδη γνωστός κερδίζοντας την αναγνώριση του κοινού, βρίσκει την επαγγελματική αποκατάσταση που αναζητούσε παλαιότερα, με αποτυχημένες προσπάθειες στην περίοδο εκείνη της ζωής του, που δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και που την απόκτησε από τις διδαχές και την εκπαίδευση που είχε όταν έγινε μαθητής σχολής χορού.

M.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου