Google+

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Mambo - Tropical Night


Από μια λαμπερή βραδιά, όπου όλοι οι μαθητές των σχολών χορού Apollon, παρουσίασαν από τουλάχιστον μία ιδιωτική χορογραφία και μία ομαδική χορογραφία, δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός της επίδειξης, που δεν είναι άλλος από το Μάμπο!!!
 
Και ποιος είναι ο πιο θεαματικός σχηματισμός σε μία χορογραφία;;;

Φυσικά, το να χορέψει ένας καβαλιέρος, με δύο εξαίσιες ντάμες!!! Ανδριάννα και Βέρα, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με την καθοδήγηση του αγαπημένου τους δάσκαλου, Γιώργου!!!


Πάμε να τους απολαύσουμε!!!


Μία χορογραφία, που μας παρουσίασε τον χορό με όλα του τα χαρακτηριστικά!!! Χαλαρές κινήσεις των γοφών και έντονες στα χέρια, αναδεικνύουν την ομορφιά και την χάρη της ανθρώπινης μορφής!!!

Ο ρυθμός και η μουσική που συνοδεύουν μία χορογραφία, γεννούν συναισθήματα και ξυπνούν αναμνήσεις και εικόνες από στιγμές της ζωής μας!!! Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά κομμάτια που θα συνόδευαν ένα Mambo, είναι και το αγαπημένο “Johnny's Mambo” από την ταινία Dirty Dancing! Μία ταινία που φαίνεται να έχει συμβάλει σημαντικά στην απήχηση του χορού και την υψηλή του δημοτικότητα, μέσα στην δεκαετία του 1980!

Το Mambo άρχισε να διαδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου το 1947, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό. Η γνωστοποίηση, αλλά και η αποδοχή του από την Ευρώπη δεν άργησε να έρθει και το πάθος για τον χορό παραμένει αναλλοίωτο μέχρι και σήμερα! Μετά την ανάπτυξη όμως του Rock 'n roll και της Disco, που ήταν πιο διαδεδομένη και στην Ελλάδα, λόγω της Italo-disco, ήταν εντυπωσιακή η τεράστια επιτυχία της ταινίας, αλλά και του χορού, που φαίνεται να λανσάρει!

Πιο συγκεκριμένα, το 1987, όπου και προβλήθηκε για πρώτη φορά το Dirty dancing, στην χώρα μας, συνέχιζε να ακμάζει η μόδα της Ντισκοτέκ και των pop ρυθμών! Μέσα από ένα ρομαντικό σενάριο, αλλά και έναν χορό που αγγίζει τις καρδιές όλων, το Mambo ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην εκτίμηση και τις προτιμήσεις του κοινού!

Σήμερα, στις περισσότερες πόλεις ολόκληρης της χώρας, συναντάμε νυχτερινά κέντρα, όπου χορεύονται μόνο Κουβανέζικοι χοροί, ή όπως αλλιώς λέγονται, Salsa, ή Latin στέκια! Το Mambo, που αποτελεί είδος της Salsa, όπως και το κουβανέζικο Cha cha, η Bachata και η Cumbia, αποτελούν πλέον χορούς που συναντάμε παντού και παραμένουν αναλλοίωτοι από την παραδοσιακή τους μορφή!!! Όπως παραμένει και η εξαίρετη χορογραφία που παρακολουθήσαμε!!!

Θερμά συγχαρητήρια για την όμορφη παρουσίασή σας!!!

Σε όλες τις σχολές χορού Apollon, υπάρχουν εξειδικευμένοι δάσκαλοι, που παραδίδουν μαθήματα χορού για όλα τα χορευτικά είδη! Κουβανέζικοι χοροί, Αργεντίνικο Tango, Λάτιν χοροί, Ευρωπαϊκοί χοροί, Ελληνικοί Παραδοσιακοί χοροί, Ελληνικοί Λαϊκοί χοροί, Οριεντάλ, αλλά και χορευτική γυμναστική με το πρόγραμμα Fun Play Dance και το χορευτικό Streaching!

Αφεθείτε στην μαγεία του χορού και νιώστε την ευεξία που προσφέρει!!!


Δείτε επίσης:

Εσείς γνωρίζετε γιατί όλοι οι διάσημοι 
κάνουν χορό;
Πανδαισία Κινήσεων... 
Δημιουργία Χορού και Έκφρασης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου