Google+

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Μπορώ Να Γυμναστώ Μέσω Του Χορού?


Είναι γενικά αποδεκτό πως ο χορός αποτελεί από την φύση του, έναν από τους καλύτερους τρόπους εκγύμνασης αν όχι τον έναν και μοναδικό.
Ο χορός όσο απαλό ή αργός κι αν είναι δεν έχει καμία σημασία, ίσα-ίσα που όσο πιο αργός τόσο καλύτερα είναι τ’ αποτελέσματα που επιφέρει τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό.
Είναι το μοναδικό άθλημα που γυμνάζει ταυτόχρονα όλα τα μέλη του ανθρώπινου σώματος.
Συχνά έρχονται άτομα στη σχολή μας και διερωτώνται αν κάποιος χορεύοντας ένα Waltz γυμνάζεται ή όχι κανείς τους δεν πίστευε πως όντως με ένα Waltz ή ένα Fox trot μπορεί να γυμναστεί κανείς, μέχρι που μπήκαν στη  διαδικασία να χορέψουν έναν τέτοιο χορό που παρότι ανήκουν στους ευρωπαϊκούς χορούς όπου είναι πιο αργοί στο γενικότερο πλαίσιό τους σε σχέση με τους λατινικούς ή το μοντέρνο διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως όχι μόνο γυμνάζονται αλλά είναι και 3 φορές πιο δύσκολοι απ’ ότι ένας πολύ γρήγορος χορός, που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους διάφοροι χοροί, οι οποίοι δεν είναι τίποτε περισσότερο, από έναν συνδυασμό διαφόρων φιγούρων λατινικών και ρυθμικής ή aerobic ή οτιδήποτε άλλο.
Με τον χορό ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μαθαίνεις είναι πρώτα απ’ όλα πώς να στήνεσαι είτε άνδρας είτε γυναίκα, δεν έχει να κάνει η στάση σώματος που αποκτάς με τον χορό είναι το σημαντικότερο ίσως πράγμα το οποίο βοηθά μέχρι και στην σωστή αναπνοή αλλά και στην πέψη που κάνει ο ανθρώπινος οργανισμός. Ιδίως στις μικρές ηλικίες, που ακόμα διαμορφώνεται το σώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει  πως και στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν μπορεί να επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα.
Για παράδειγμα, άνδρας 37 ετών που έως τότε συνήθιζε να στήνεται με κυρτούς ώμους και λόγω της δουλειάς του (υπάλληλος γραφείου χειρ. Η/Υ) αλλά και λόγω συνήθειας, μάλιστα όταν του το έλεγαν εκείνος απαντούσε πως έτσι ήταν από κατασκευής, ώσπου ενάμιση χρόνο μετά και όντας εκείνος στα 39 του έχει αλλάξει τελείως το σώμα του και από άποψη κιλών έχει χάσει σχεδόν 30 κιλά χωρίς καμία ιδιαίτερη αλλαγή στις διατροφικές του συνήθειες και το πιο σημαντικό έχει αλλάξει εντελώς η στάση σώματός του.
Βεβαίως και δεν είναι εύκολο όλοι οι οργανισμοί δεν αντιδρούν το ίδιο κάθε φορά, όμως δεν είναι ακατόρθωτο.
Χρειάζεται και απαιτείται σκληρή δουλειά και από πλευράς του μαθητή και από την πλευρά του δασκάλου.
Στις σχολές χορού APOLLON τα άτομα που την απαρτίζουν είναι πλήρως καταρτισμένα  και εκπαιδευμένα έτσι ώστε να μπορούν να φανούν αντάξιοι των οποιωνδήποτε προσδοκιών του κάθε μαθητή που βρίσκεται απέναντι τους, για την ακρίβεια είναι δίπλα στον κάθε μαθητή για να του προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται.
Έχουμε την δύναμη και την όρεξη και την διάθεση να κάνουμε αυτό που για όλους φαίνεται ή μοιάζει ακατόρθωτο.


Δείτε επίσης:

Χορός σημαίνει...
Χορός... 
Μια πανδαισία κινήσεων!!!
Μάθετε περισσότερα για τον χορό
και την συμβολή του στην υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου