Google+

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

“Η Χορογραφία Σου, Η Χοροτεχνία Μου”


 Ακρίβεια, εξέλιξη, ευλυγισία, δύναμη, οξύνοια, ισορροπία, λάμψη, αισθητική, ευχαρίστηση, αυτοπεποίθηση, εκγύμναση, πνευματική διαύγεια, φαντασία είναι λίγα από αυτά που προσφέρει ο χορός μέσω μιας χορογραφίας.

     Σκοπός κάθε μαθητή μιας σχολής χορού, είναι να διδαχθεί τα είδη των χορών που επιθυμεί έτσι ώστε να εκφραστεί μέσω αυτών, και να γυμναστεί. Ύστερα από ένα χρονικό διάστημα προπόνησης και προσπάθειας της επίτευξης του εκάστοτε χορευτικού στόχου, αυτό που μένει για να τελειοποιήσουμε τις γνώσεις μας είναι να παρουσιάσουμε στο σύνολο όλες τις κινήσεις και τα βήματα  που έχουμε μάθει.

    Η προετοιμασία και παρουσίαση μιας χορογραφίας είναι μια διαδικασία από την οποία είναι καλό να περνάνε όλοι οι μαθητές διότι μαθαίνουν να στηρίζονται στον εαυτό τους, να ξεπερνάνε τους πιθανούς φόβους τους όπως αμηχανία, ντροπή, ανασφάλεια και να αφομοιώνουν σε βάθος τη διδακτέα χορευτική ύλη.
Μία χορογραφία σε έναν και μόνο χορό της επιλογής μας είναι αρκετή  για να μας ανεβάσει σε ένα πιο προχωρημένο επίπεδο στο συγκεκριμένο είδος. Αυτό γίνεται διότι ο δάσκαλός μας, αποκαλύπτει τεχνικές λεπτομέρειες που δεν έχουμε ξανασυναντήσει και η ίδια η προσπάθεια αυτής της συνεργασίας μας ωριμάζει και πνευματικά.

Είναι γνωστό ότι η εξειδίκευση μας προσφέρει βάθος γνώσης, ποιότητα και εγκυρότητα. Αυτό κάνει και μια χορογραφία. Μας μαθαίνει πως να κινούμαστε και πως να φερόμαστε ξεχωριστά στον κάθε χορό.
Επίσης, αυτή η επίσημη χορευτική παρουσίαση 'επισφραγίζει' κατά κάποιο τρόπο και επιβραβεύει την όλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει ο ίδιος ο δάσκαλος με τον μαθητή του.

Η ευκαιρία χορεύει μ’ αυτούς που είναι ήδη στην πίστα.
                        H. Jackson Brown, Jr., 1940-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας