Google+

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το Savoir Vivre Του Χορού!

Ο κοινωνικός χορός είναι μια άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες, οι οποίοι καλό είναι να τηρούνται από όλους ώστε να γίνει  μια ακόμα πιο ευχάριστη εμπειρία.
Αυτό είναι και το savoir vivre του χορού.





Κανόνας Νο 1. Όταν ένας καβαλιέρος ζητάει από την ντάμα να χορέψουν και εκείνη δεν επιθυμεί να χορέψει μαζί του, αρνείται ευγενικά. Ένα χαμόγελο είναι αρκετό, ώστε εκείνος να μην έρθει σε δύσκολη και αμήχανη θέση.

Κανόνας Νο 2. Οι καβαλιέροι θα πρέπει να χορεύετε την ντάμα με ευγένεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να νιώθει άνετα όταν χορεύει μαζί σας. Γι΄ αυτό προσπαθήστε να κάνετε απαλές κινήσεις και να την κρατάτε χαλαρά, όχι να τη σφίγγετε.

Κανόνας Νο 3. Αν είστε προχωρημένος καβαλιέρος και χορεύετε με μια αρχάρια ντάμα, μην προσπαθήσετε να κάνετε όσα βήματα ξέρετε. Δε θα μπορέσει να σας ακολουθήσει, αφού δεν τα έχει μάθει. Θα κουραστεί και το πιο πιθανό είναι να μην ξαναχορέψει μαζί σας, Να θυμάστε ότι η ντάμα προτιμάει τον καβαλιέρο που τη σέβεται, ακόμα και αν αυτός δεν γνωρίζει πάρα πολλά βήματα.

Κανόνας Νο 4. Οι ντάμες προσπαθήστε να μην επιβαρύνεται τον καβαλιέρο με το σώμα σας. Η σωστή ντάμα ακουμπάει τα χέρια της απαλά, επάνω στα χέρια του παρτενέρ της, δεν ρίχνει όλο το βάρος της πάνω του. Να θυμάστε ότι ο καβαλιέρος είναι που σας κατευθύνει... βοηθήστε τον!

Κανόνας Νο 5. Όπως και στη ζωή, έτσι και στο χορό, ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του προσωπικό χώρο και αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε. Μην έρχεστε στον παρτενέρ σας πιο κοντά από όσο πρέπει. Κάτι τέτοιο θα τον κάνει να νιώσει άβολα και σίγουρα δε θα ευχαριστηθεί το χορό σας.

Κανόνας Νο 6. Η προσωπική υγιεινή είναι ένα βασικό κομμάτι του savoir vivre, και έτσι θα πρέπει όλοι να φροντίζουν γι΄ αυτήν. Καλό θα ήταν βάζουμε αποσμητικό και λίγη ποσότητα κολόνιας πριν ξεκινήσω το χορό. Επίσης για όσους ιδρώνουν εύκολα, θα πρέπει να φροντίζουν να έχουν πάντα μαζί τους μια δεύτερη μπλούζα.

Κανόνας Νο 7. Η ενδυμασία είναι επίσης πολύ σημαντική. Ο κάθε χορός έχει τη δική του φιλοσοφία και ιστορία και οι χορευτές πρέπει να δείχνουν ποιο είδος χορού αντιπροσωπεύουν μέσα από την ενδυμασία τους. Στους λάτιν χορούς, προτείνετε οι ντάμες να φοράνε φούστες ή φορέματα ενώ οι καβαλιέροι υφασμάτινα παντελόνια και πουκάμισα.


Κανόνας Νο 8. Όταν χορεύετε δεν είναι ωραίο να υπερβάλλετε. Είναι προτιμότερο να χορεύετε σωστά και σε πιο ήρεμους τόνους, παρά έντονα αλλά όχι σωστά. Να θυμάστε ότι η υπερβολή δε βοήθησε ποτέ κανέναν! 

Σχολές χορού Apollon Dance Studio
Βήμα βήμα προς την επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου