Google+

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μας Κάνει Ο Χορός Να Φαινόμαστε Πιο Κομψοί?


Στη καθημερινότητά μας είτε ασκώντας κάποιο επάγγελμα, είτε οποιαδήποτε άλλη ασχολία το σώμα μας καταπονείται από τη διάρκεια μιάς συνεχής κίνησης που αποσκοπεί στην εκπλήρωση του αναληφθέντος έργου. Αυτή η καταπόνηση στο κορμί μας εκτός από κούραση προκαλεί και δυσμορφία από τη μεγάλη χρονική διάρκεια που παραμένουμε σε ακατάλληλη στάση
  Χρειάζεται λοιπόν ο οργανισμός να κάνει ασκήσεις χρησιμοποιώντας στάσεις αντίθετες από εκείνες που του έχουν προκαλέσει πότε κύφωση άλλοτε σκολίωση ή οτιδήποτε άλλο που ευθύνεται, στο ότι ο κορμός δεν είναι ίσιος, αλλά παρουσιάζει ελαττώματα.
  Ο χορός είναι το συνεχές φάρμακο γιά αυτή τη περίπτωση, γιατί όταν τον ξεκινήσεις δεν τον σταματάς αφού η μουσική που τον εμπνέει θα υπάρχει πάντοτε στην ανθρωπότητα και εφ’ όσον ο καθένας μπορεί να περπατήσει, μπορεί και να χορέψει. Η χορευτική κίνηση λοιπόν είναι κίνηση όλου του σώματος όπου σαν γυμναστική, προσπαθεί να επαναφέρει το κορμί σε σωστή στάση και με τη συνεχή διάρκεια που ασκείται να εξαλείψει όλες τις ατέλειες που εμφανίζονται στο παρουσιαστικό μας από την καταπόνηση που έχει υποστεί από εργασία ή οτιδήποτε άλλο.
  Η αδιάκοπη χρήση του χορού βελτιώνει αφάνταστα τον χορευτή, πρώτα του ισιώνει την σπονδυλική στήλη, του επαναφέρει τους ώμους του στη σωστή θέση, με αποτέλεσμα να φαίνεται πιό ψηλός και αφού κατόρθωσε να αποκτήσει αυτή την εμφάνιση, του ανεβάζει και την ψυχολογία, επαναφέροντας του τη καλή διάθεση, βλέποντας τον εαυτό του στον καθρέπτη ομορφότερο, του επανέρχεται και το χαμόγελο που τον οδηγεί στην ευτυχία και το είχε στερηθεί την περίοδο που ήταν καχεκτικός και δύσμορφος. Η χορευτική τέχνη εφόσον δεν την εγκαταλείψει τον καλυτερεύει και στην υγεία του αφού η συνεχής κίνηση φροντίζει ώστε ο οργανισμός μας να λειτουργεί στην εντέλεια, οπότε και το γύμνασμα που δέχεται ο χορευτής και η καλή υγεία συντελούν στην βελτίωση του παρουσιαστικού του σώματος του με αποτέλεσμα να τον κάνουν κομψότερο και ομορφότερο, οπότε διαπιστώνοντας το, του βελτιώνεται και η ψυχολογία με αποτέλεσμα να ατενίζει το υπόλοιπο του βίου του με περισσότερη αισιοδοξία.
  Χορεύοντας συνέχεια στους ρυθμούς της μουσικής και ακολουθώντας τις οδηγίες των δασκάλων οι οποίοι βλέπουν πως φαινόμαστε, επιμένουμε στην συνεχή εξάσκηση η οποία θα βελτιώσει το παρουσιαστικό μας και θα μας κάνει κομψότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου