Google+

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Νιώθετε άγχος γιατί χορεύετε; Μάθετε πως να το αντιμετωπίσετε!


Έρχεται κάποια στιγμή που όλοι οι χορευτές αποφασίζουν να παρουσιάσουν την πρώτη τους χορογραφία. Οι ετοιμασίες ξεκινούν, βρίσκεται ποιο τραγούδι θα χορέψουν και μετά από ατελείωτες ώρες προπόνησης φτάνει η στιγμή της παρουσίασης και μαζί έρχεται το άγχος!
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και απαλλαχτείτε!!!.

Αρχικά θα αναφερθούμε στους λόγος που ο χορευτής έχει άγχος. Οι λόγοι είναι πολλοί και όχι ασήμαντοι. Το βασικότερο είναι η ποσότητα των χορογραφιών που έχει χορέψει. Είναι δεδομένο πως η πρώτη χορογραφία είναι πάντα η πιο αγχωτική. Χωρίς προηγούμενη εμπειρία, ο χορευτής δεν ξέρει πως θα είναι πάνω στη σκηνή, φοβάται ότι θα πέσει και ότι θα τα κάνει όλα λάθος. Φυσικά όλα τα παραπάνω δε συμβαίνουν ποτέ. Η λύση σε όλο αυτό; Προσπαθήστε να συμμετέχετε σε όσες περισσότερες χορογραφίες μπορείτε! Με αυτόν τον τρόπο το άγχος όλο και θα μειώνετε και εσείς θα νιώθετε όλο και περισσότερο την πραγματική μαγεία της χορογραφίας σας!

Ο δεύτερος λόγος λόγος του άγχους είναι η κακή προετοιμασία. Η κάθε χορογραφία, έκτος από τα μαθήματα και τις πληροφορίες που παίρνουμε από τον δάσκαλο, χρειάζεται και δική μας προετοιμασία. Μισή ώρα την ημέρα ατομικής  εξάσκησης, είναι αρκετή ώστε να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα! Αν αυτό δε γίνει, το άγχος την ώρα της επίδειξης είναι δεδομένο και αναπόφευκτο.

Ωστόσο ακόμα και να έχει γίνει καλή προσωπική προπόνηση, την ώρα εκείνη, πάντα ο χορευτής έχει το άγχος πως το λάθος θα γίνει. Αυτό χειροτερεύει το άγχος. Η λύση; Φροντίστε την ημέρα της εκδήλωσης να μην σκεφτείτε καθόλου τη χορογραφία σας. Αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο από αυτές τις σκέψεις! Περάστε όμορφα και απολαύστε αυτήν την υπέροχη ημέρα. Μην ξεχνάτε πως ό,τι μάθατε μάθατε. Οπότε χαλαρώστε και όλα θα πάνε καλά!

Πολλοί χορευτές βάζουν στόχο να χορέψουν τέλεια την ημέρα της εκδήλωσης. Νιώθουν πως αν κάνουν κάποιο λάθος, όλη η προετοιμασία τους θα πάει χαμένη. Αυτό δεν είναι σωστό. Λάθη πάντα γίνονται και πάντα θα γίνονται. Σκοπός σας πρέπει να είναι η πορεία και όχι το αποτέλεσμα! Ακόμα και αν κάποιο λάθος γίνει, έχετε τόσες άλλες χορογραφίες να χορέψετε, που σίγουρα θα τα πάτε καλύτερα.

Τέλος, μια από τις σημαντικότερες αιτίες άγχους είναι η έλλειψη ξεκούρασης και η κακή διατροφή.

Φροντίζουμε λοιπόν να έχουμε κοιμηθεί καλά την προηγούμενη μέρα, ώστε να είμαστε όσο πιο ξεκούραστοι γίνεται. Με αυτό τον τρόπο τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό δουλεύουν καλύτερα. Για τη σωστή διατροφή προτείνεται να φάτε ελαφριά το βράδυ, το πρωί ένα καλό πρωινό και ένα ελαφρύ μεσημεριανό. Αν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νιώσετε ότι χρειάζεστε ενέργεια, καλό θα ήταν να φάτε μια μικρή σοκολάτα ή νια πιείτε λίγο χυμό.

Ακολουθήστε λοιπόν τα παραπάνω βασικά βήματα και όλα θα πάνε τέλεια!

Καλή επιτυχία σε όλους τους χορευτές μας!!! 


Σχολές χορού Apollon Dance Studio
Βήμα βήμα προς την επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου