Google+

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Διαγωνισμός Χορού - Ευγενής Άμιλλα Και Συναγωνισμός!

Ο διαγωνισμός είναι μία λέξη που αρκετές φορές μας παραπέμπει στον ανταγωνισμό! Στον χορό υπάρχουν πολλές κατηγορίες διαγωνισμών. Η δημιουργία τους, μπορεί να ξεκίνησε με ανταγωνιστικό σκοπό, όμως, στην εξέλιξή τους, βλέπουμε πως κρύβεται κάτι διαφορετικό. Αυτό δεν είναι άλλο, παρά η ίδια η ανάπτυξη ταλέντου και ικανοτήτων των χορευτών, αλλά και η συνεργασία όλων με σκοπό την καλυτέρευση των χορών και του επιπέδου των διαγωνισμών.
Άρα θα ταίριαζε περισσότερο να μιλήσουμε για 'συν-αγωνισμό' και ευγενή άμιλλα! Όπως λοιπόν, μία χώρα προβάλλει τον πολιτισμό και την κουλτούρα της μέσα από έναν χορό, έτσι και το κάθε ζευγάρι επιδεικνύει το ξεχωριστό στυλ, μέσα από μία μοναδική χορογραφία! Η ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στα πολιτισμικά στοιχεία δημιουργούν την εξέλιξη! Ακριβώς τον ίδιο σκοπό έχει κι ένας διαγωνισμός χορού!
Συναγωνισμός σημαίνει πως αγωνίζομαι προσθέτοντας κάτι. Εκείνο που δίνουμε είναι ένας πόντος στην πρόοδο του συνόλου! Άμιλλα είναι οι προσπάθειες που κάνουμε για να διακριθούμε και πάρουμε τα πρωτεία! Ευγενής άμιλλα, λέγεται ο συναγωνισμός για την υπεροχή!
Για να φτάσει κάποιος στο σημείο να διακριθεί και βγει πρώτος σε έναν διαγωνισμό χορού, σημαίνει πως το κοινό και οι κριτές έχουν εντυπωσιαστεί από το στυλ, τις φιγούρες, την τεχνική, την απόλυτη αρμονία κινήσεων και ρυθμού! Είναι μία 'νίκη' όσον αφορά την εξέλιξη στο χορό. Από εκεί κι έπειτα, έρχεται η διατήρηση του αποτελέσματος, αλλά και η συνέχεια της εξέλιξης που δεν παύει ποτέ να υπάρχει... Κανένα από τα υπόλοιπα ζευγάρια δεν μπορεί να θεωρηθεί 'ηττημένο' από τη στιγμή που βίωσε την καθημερινή εξάσκηση και την εμειρία ενός διαγωνισμού! Ο ένας, θα πάρει στοιχεία από τον άλλο και η επόμενη φορά θα είναι ακόμη καλύτερη, ο πήχης πιο ψηλά, το επίπεδο ανώτερο, αλλά και οι ίδιοι οι χορευτές, ικανότεροι!!!
Ο κάθε διαγωνιζόμενος αξίζει να πάρει τα εύσημα για την προσπάθεια που κατέβαλλε όπου κι αν κατάφερε να καταταχθεί. Η πρωτιά και το κυνήγι της μοναδικότητας είναι προσωπικό και δεν πρέπει να εμποδίζει τους άλλους να προχωρήσουν. Άλλωστε, ο αθλητισμός και οι τέχνες είναι συλλογικές ανθρώπινες δραστηριότητες που από την αρχαιότητα, δημιουργήθηκαν με σκοπό να φέρουν τα έθνη πιο κοντά!
Αποκτήστε εμπειρίες, βελτιώστε την τεχνική σας, εξασκηθείτε σε ό,τι σας δυσκολεύει και μην ξεχνάτε: Αγκαλιάστε τους συναγωνιζόμενούς σας!!!





Σχολές χορού Apollon Dance Studio
Βήμα βήμα προς την επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου