Google+

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Αναπτύσσοντας Προσόντα Μέσω Του Χορού!

Η αξία της κίνησης μέσω του χορού, έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη!!! Μέσα από άρθρα και έρευνες, που αφορούν τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει, φαίνεται να συμβάλει σε πάνω από 5.000 ατομικά και κοινωνικά προσόντα!!!

Με βάση την επιστήμη της ιατρικής, ο οργανισμός αντιλαμβάνεται άμεσα τον παλμό και τον ρυθμό, αντιδρώντας με την έκκριση ορμονών, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευφορία! Ο παλμός και ο ρυθμός, μάλιστα, αναφέρεται πως βρίσκεται ήδη μέσα μας, από την στιγμή που χτυπά η καρδιά μας! Και στις σχολές Apollon Dance Studio, ο παλμός αυτός χτυπάει καθημερινά με το πιο ζωηρό ρυθμό!!!

Η καλή υγεία, σωματικά και ψυχικά, συνδέεται άμεσα με τα ερεθίσματα που δέχεται ο οργανισμός μας από την ρυθμική κίνηση. Με τον χορό, η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση σε κάθε μας κύτταρο! Έτσι, επιτυγχάνεται και η πρόληψη ασθενειών, που περιλαμβάνουν την απώλεια μνήμης, την δυσκαμψία, τις νευρολογικές παθήσεις.

Καλή κυκλοφορία, σημαίνει και διαύγεια! Ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα, οι σκέψεις μας είναι πιο καθαρές και η αντίληψη αυξάνεται!!! Ο χορός προσφέρει απλόχερα σε όλους, την ευκαιρία να κατανοήσουν τον χώρο, τον χρόνο και τους άλλους, μέσα από την μουσική, την χορογραφία, την επαφή της ομάδας!!! Η ομαδικότητα, η συνεργασία και ο συναγωνισμός αυξάνονται, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η κοινωνικότητα κάποιου! Γνωρίζουμε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και οι Κοινωνικές Εκδηλώσεις Χορού, γίνονται μέρος της ζωής μας!

Και όλα αυτά συμβαίνουν, μέσα από το διασκεδαστικό χόμπι, τον χορό! 

Η κινητικότητα αυξάνει τις καύσεις και προσφέρει εκγύμναση! Έχει βρεθεί, πως κατά την διάρκεια της γυμναστικής, αποβάλλονται από τον οργανισμό τοξίνες, με αποτέλεσμα, να νιώθουμε θετικά και όμορφα.

Η καλή ψυχολογία, που προσφέρει ο χορός, πέρα από την σωματική απόδοση, περιλαμβάνει και την συναισθηματική αποφόρτιση. Οι κινήσεις μας, παίρνουν προσωπική μορφή και το σώμα εκφράζεται, όπως δεν θα μπορούσε μέσα από λέξεις!

Η χορευτική εξάσκηση, μπορεί να μας κάνει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να εξελίξουμε ικανότητες που όλοι μας έχουμε!!! Η ισορροπία, η αυτοκυριαρχία, η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, είναι μερικά από αυτά!

Ο βαθμός, όπου θα επικεντρωθούμε σε αυτά, μας κάνει να αγαπάμε τον εαυτό μας, και, κατά συνέπεια, να αναπτύξουμε την επικοινωνία μας με τους άλλους και να γνωρίσουμε την αρμονία σε κάθε της εκδοχή!

Το πιο σημαντικό, είναι πως πρόκειται για μία ενασχόληση που μπορεί να αποτελέσει επαγγελματική πορεία!!! Στις σχολές χορού Apollon, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να επιλέξουμε το αγαπημένο μας είδος χορού και να φτάσουμε στο υψηλότερο χορευτικό επίπεδο!!! Μέσα από την κατάρτιση σε όλα τα είδη χορού, όπως Κουβανέζικοι χοροί, Αργεντίνικο Tango, Latin χοροί, Ευρωπαϊκοί χοροί, Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί, Λαϊκοί χοροί, Oriental, αλλά και το Χορευτικό Streaching, μαζί με το διασκεδαστικό Fun Play Dance, όλοι ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αναπτύξουμε τις αρετές που μας χαρακτηρίζουν!!!


Η χορευτική εξάσκηση και η διασκέδαση συνδυάζονται πάντοτε, μέσα από τις πιο θεαματικές εκδηλώσεις και δεξιώσεις, όπου μαθητές και δάσκαλοι, παρουσιάζουν τον καλύτερό τους εαυτό!!! Η εξέλιξη του χορευτικού ταλέντου φαίνεται και εντυπωσιάζει κάθε φορά το κοινό! Σε λίγες μόνο εβδομάδες, πρόκειται να τους απολαύσουμε ξανά, σε ένα μοναδικό Tropical Night, όπου συνοδεύεται από Ιδιωτικές, Ομαδικές χορογραφίες, αλλά και τον φαντασμαγορικό Διαγωνισμό χορού!!!

Είμαστε έτοιμοι για την πιο όμορφη
εμπειρία της ζωής μας!!!


Γιατί, η μαγεία του χορού υπάρχει μέσα μας!!!


Δείτε επίσης:

Ενημρωθείτε κι εσείς για την
συμβολή του
χορού στην ανάπτυξη της πειθαρχίας!
Μάθετε κι εσείς τις επιδράσεις
που ασκεί ο χορός στην
προσωπικότητά μας!
Γίνετε ακόμα καλύτερη
ντάμα ακολουθώντας
τις πολύτιμες συμβουλές ακολούθησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου