Google+

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Τα 1000+1 Πρόσωπα Του Χορού!

Η τέχνη του χορού αποτελεί την ελεύθερη έκφραση μέσα από την κίνηση στο σώμα. Μέσα από μία ιστορία χιλιάδων ετών, ο χορός, παρουσιάζει μία διαρκή εξέλιξη, αλλά και έναν χαρακτήρα διαφορετικό από λαό σε λαό, και από άνθρωπο σε άνθρωπο!!!

Συναντάται σαν κοινωνική έκφραση για γεγονότα, που είτε σατιρίζονται, είτε έχουν αναφορικό και ιστορικό χαρακτήρα, αλλά και σαν αρχαία λατρευτική τελετουργία. Έχει περάσει στην παράδοση της κάθε χώρας σαν έθιμο και ακολουθεί την πορεία του πολιτισμού της όσο εξελίσσεται η ιστορία της!Σήμερα, αρκετές επιστήμες, ξεκινώντας από την φιλοσοφία, έχουν ασχοληθεί με τις δυνατότητες που παρέχει στον άνθρωπο, αλλά και τα “πρόσωπα”, ή τις “μορφές”, που μπορεί να πάρει!!! Από την αυτοέκφραση και την ψυχαγωγική εκτόνωση, μέχρι την κοινή κοινωνική αφοσίωση και την εκπαίδευση, ο χορός αποτελεί ένα “χορογράφημα”! Η σύνδεση και η προοδευτική εναλλαγή των κινήσεων, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί μία συνέχεια που αποδίδει ένα σύνολο σκέψεων και συναισθημάτων!!!

Ένας ατομικός χορός, μπορεί να προβάλει την χορευτική παράδοση και την εθιμοτυπία

ενός λαού, μέσα από την ελεύθερη κίνηση και την προσωπική στάση του ατόμου! Οι περισσότεροι ατομικοί χοροί, χαρακτηρίζονται από αυτοσχέδιες χορευτικές κινήσεις. Ο κάθε χορός, αποτελεί και μία ξεχωριστή χορογραφία, που επαναλαμβάνεται μόνο μία φορά! Οι βηματισμοί επάνω στον ρυθμό, ο τρόπος που ακολουθούν ο ένας τον άλλο, η έκφραση των συναισθημάτων της στιγμής, αποτελούν ένα σύνολο που μπορεί κάποιος να βιώσει μοναδικά!
Όσες φορές κι αν χορέψει ένας άνθρωπος Ζεϊμπέκικο, τα συναισθήματά του αλλάζουν και μαζί τους, η κινησιολογία του χορού του! Εκείνη την στιγμή, δημιουργεί μία χορογραφία!

Οι ομαδικοί χοροί, βασίζονται σε εθιμοτυπικά στοιχεία του χορού, που συνοδεύονται από ένα πιο γενικό σύνολο κινήσεων. Στο γενικό σύνολο, ο χορευτής, ή ο χορογράφος, μπορεί να εξειδικεύσει τις κινήσεις και να αποδώσει ένα, δύο, τρία... χιλιάδες διαφορετικά αποτελέσματα!

Όταν μία Ιδιωτική χορογραφία προετοιμάζεται, ο χορογράφος ακολουθεί τον “γενικό” κανόνα του χορού που έχει επιλεχθεί! Σε έναν παραδοσιακό χορό, όπως και η Κρητική Σούστα, τα ζευγάρια ακολουθούν έναν βασικό βηματισμό, με εναλλαγή φιγούρων, που στην συνολική τους εικόνα αποδίδουν το φλερτ. Οι κινήσεις τους είναι ελεύθερες, αλλά έχουν μία λογική συνέχεια, που λέει μία ιστορία αγάπης. Το στυλ και η τεχνική χρειάζεται να ακολουθήσουν την πορεία της παράδοσης. Ο συνδυασμός ποικίλει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα, να δημιουργηθούν διαφορετικές μορφές σε κάθε μία χορογραφία του χορού!


Μία ατομική, ή μία Ομαδική χορογραφία, μπορεί να αποδοθεί με βάση την στάση που χρειάζεται το σώμα και τα τεχνικά στοιχεία του χορού. Σε ένα Ευρωπαϊκό Tango, ο χορογράφος θα δημιουργήσει σχήματα και ρυθμικές μετακινήσεις με τους χορευτές, που ακολουθούν τις βασικές του προδιαγραφές!

Όλο τον χρόνο, στις Εκδηλώσεις των σχολών χορού Apollon, μαθητές και δάσκαλοι, αναπτύσσουν την χορογραφική ύλη με εντυπωσιακά αποτελέσματα!!! Από τις χορογραφίες που παρουσιάζονται στις μονοήμερες εκδρομές, το Απολλώνιο Πρωτάθλημα, τα θεματικά πάρτι και το Fun Carnival Dancing, έως τις Επίσημες Δεξιώσεις, Trophy Ball και Tropical Night, συναντάμε κάθε είδος χορού σε μοναδικές ερμηνείες!!!

Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για ένα από τα πιο φαντασμαγορικά Shows της χρονιάς!!! Το Tropical Night 2016 έρχεται, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, και τα πρόσωπα του χορού που πρόκειται να μας παρουσιάσει, μέσα από τις χορογραφίες, αναμένονται περισσότερα από ποτέ!!!

Τα πρόσωπα του κάθε χορού, αλλάζουν μέσα από εμάς και την δική μας χορευτική έκφραση!!! Ο κάθε χορός μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε 1.000 + 1 χορογραφίες, που θα είναι μοναδικές!!!


Δείτε επίσης:

Ενημερωθείτε για την σημασία της
χορογραφίας στην χορευτική εξέλιξη!
Χορός... Μια ιστορία χωρίς λόγια!
Μάθετε κι εσείς για τα οφέλη καιτα συναισθήματα που αποκομίζουμε
μέσω του χορού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου