Google+

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Rock 'n' roll & Disco!!! Ο χορός των parties συναντά την ελευθερία κίνησης!!!

Στις σχολές χορού Apollon προετοιμαζόμαστε για ένα μοναδικό πάρτι – αφιέρωμα στις δεκαετίες '60, '70 και '80!!! Ο χορός των parties, το Rock 'n roll πρόκειται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους! Μαζί του και η απελευθερωμένη Disco, που θα μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές!!!

Rock 'n' roll, η ιστορία του!!!
Ο χορός που δημιούργησε, από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε, μεγάλες ρήξεις ανάμεσα στη μέση ηλικία και την νεολαία της εποχής!!!

Πρόδρομος του ήταν το γνωστό σε όλους μας Charleston. Περίπου στα 1930 όπου κάνει την εμφάνιση του, για πρώτη φορά με το τραγούδι “Rock around the clock”, του Bill Haley και ανεβαίνει στην κορυφή των charts κάνοντας τους νέους να παραληρούν!

Το rock n’ roll, έκτοτε, αποτελεί τον πιο έντονο χορό, που κάνει τον κόσμο να χορεύει σε ξεσηκωτικούς ρυθμούς.

Η περίοδος 1940 μέχρι και το 1970, θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν η χρυσή εποχή για το rock n’ roll. Πάρα πολλοί καλλιτέχνες αναδείχθηκαν μέσα από το συγκεκριμένο είδος μουσικής. Όσο για τον χορό, χαρακτηρίζεται από πολύ γρήγορες κινήσεις των ποδιών.

Την φήμη του την οφείλει σε καλλιτέχνες όπως ο Elvis Presley, που με τον χορό του έκανε τον κόσμο να λιποθυμά στο άκουσμα και στο θέαμα που παρουσίαζε κάθε φορά που εμφανιζόταν, ακόμα και στην αίσθηση που άφηνε η παρουσία του. Έτσι λοιπόν κέρδισε και τον τίτλο του «Βασιλιά» του Rock n’ roll.

Στις σχολές χορού Apollon και σε όλες τις εκδηλώσεις μας,
το rock n’ roll, έχει πρωταρχικό ρόλο,
αφού κάθε μέρα για εμάς σημαίνει
χορευτική γιορτή!

Disco, η μετάβαση στην ηλεκτρονική μουσική με ελεύθερο χορό!!!
Ποιος είναι αυτός που δεν έχει χορέψει το «Πυρετός το Σαββατόβραδο», ή το «It’s raining men»!!! Τραγούδια που όχι μόνο έκαναν διάσημους ηθοποιούς όπως ο John Travolta & Olivia Newton John, αλλά και τραγουδιστές όπως οι «The Weather Girls» και η « Donna Summer», όπως και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με την Disco!!!

Ένα είδος μουσικής και χορού, που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά την δεκαετία του 1970 και μέχρι και σήμερα. Αποτελεί βασικό στοιχείο και συστατικό επιτυχίας, και των πάρτυ, αλλά και στο να κάνει τον κόσμο να ξεπερνά κάθε ενδοιασμό και να χορέψει όπως νιώθει!!!

Η Disco αποτέλεσε ένα είδος επανάστασης στην μουσική βιομηχανία, απέναντι στην Rock μουσική. Κατάφερε να κερδίσει οπαδούς που ανταποκρίνονταν περισσότερο στην χορευτική μουσική. Αρχικά, το κοινό της ήταν, ως προς την πλειοψηφία του, γυναίκες. Αργότερα, κέρδισε ολοκληρωτικά και το δυνατό φύλο, αφού ο έντονος ρυθμός του έδωσε την ευκαιρία για την δημιουργία χορευτικών φιγούρων... εντυπωσιασμού!!!

Αναπτύχθηκαν πολλά είδη Disco, όπως το Discofox, η Italo-Disco, η Euro-Disco, η Post-Disco, αλλά και η νεότερη Nu-Disco. Το αποτέλεσμα ήταν να αναπτυχθούν και νέα μουσικοχορευτικά είδη, που παραμένουν δημοφιλή μέχρι και σήμερα, όπως η House μουσική, η Rave, αλλά και το αγαπημένο Hip Hop!!!

Μέσα από μοναδικές μουσικές επιτυχίες, ο χορός μας συνοδεύει καθημερινά!!!

Σας περιμένουμε όλους να χορέψουμε μαζί το “Fever” και το “Staying alive” και σας υποσχόμαστε πως θα περάσετε όμορφα και πως θα ξαναγίνετε και πάλι παιδιά οι μεγαλύτεροι και οι μικρότεροι θα διασκεδάσετε όσο ποτέ!!!

Το ανατρεπτικό 60's – 70's – 80's party έρχεται!!!
Και δεν ξεχνάμε και τον πιο διασκεδαστικό Αποκριάτικο θεσμό των Apollon Dance Studio, το Fun Carnival Dancing!!!

Τα θεματικά πάρτι των σχολών χορού Apollon,
μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές!!! 



Δείτε επίσης:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από
τα πάρτυ και τις εκδηλώσεις μας!
Αναπτύξτε κι εσείς τα προσόντα σας
μέσω του χορού!
Μάθετε πως μπορείτε να τονώσετε
την αυτοπεποίθηση σας μέσω του
αγαπημένου σας χόμπι... Του Χορού!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου