Google+

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Παρασκευή σημαίνει χορός, διασκέδαση, απόλαυση και... Pizza Party!!!

Οι Σχολές Χορού Apollon υποδέχονται το φθινόπωρο με τον καλύτερο τρόπο!

Η σχολή του Ιλίου ανοίγει και αυτή την Παρασκευή τις πόρτες της και μας καλωσορίζει με την πιο ζεστή ατμόσφαιρα και φυσικά... με το καθιερωμένο...

Pizza Party!!!

Το φθινόπωρο έφτασε για τα καλά αλλά φυσικά, δε στενοχωριόμαστε! Γιατί ο Οκτώβριος φέρνει μαζί του νέες χορευτικές διαδρομές, εκπλήξεις και εκδηλώσεις, και μαζί τους όλες τις υπέροχες στιγμές που αγαπήσαμε χρόνια τώρα! Φυσικά, τα καθιερωμένα μας εβδομαδιαία θεματικά πάρτυ είναι πλέον γεγονός!!!

Κάθε Παρασκευή στις 21:00 η Σχολή Apollon Ιλίου ανοίγει τις πόρτες της και μας υποδέχεται με μια νέα έκπληξη!!! Και ποιος καλύτερος τρόπος να υποδεχθούμε το φθινόπωρο και αυτή τη χορευτική μας χρονιά;;; Μα φυσικά, με το αγαπημένο και καθιερωμένο Pizza Party!!!

Η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων, το πιο δημοφιλές έδεσμα του κόσμου, με παραλλαγές και συνταγές για όλα τα γούστα, έρχεται να μας ...βάλει σε πειρασμό! Δοκιμάστε όλες τις διαφορετικές γεύσεις που σας περιμένουν, και πείτε μας ποια είναι η αγαπημένη σας! Κι επειδή, ως γνωστόν, νηστικό αρκούδι δε χορεύει… αφού αδειάσετε το πιάτο σας, ετοιμαστείτε να καταπλήξετε τους συμμαθητές και τους φίλους σας με τις εντυπωσιακές χορευτικές σας φιγούρες!!!

Εσείς το ξέρατε ότι…
...αν και η λέξη πίτσα μας φέρνει στο μυαλό αμέσως Ιταλία, η πρώτη της εμφάνιση ήταν ...στην Αρχαία Ελλάδα! Και όμως, οι Αρχαίοι Έλληνες έψηναν επίπεδα στρογγυλά ψωμιά πάνω στα οποία έβαζαν γαρνιτούρα από λαχανικά, μπαχαρικά, πατάτες και ασφαλώς ελαιόλαδο! Αυτή ήταν η πρώτη μορφή του αγαπημένου αυτού φαγητού.

...το 18ο αιώνα πρωτοχρησιμοποιήθηκε η λέξη pizza, για να περιγράψει ένα σκέτο στρογγυλό επίπεδο ψωμί που πουλούσαν στη Νάπολη με μεγάλη επιτυχία, καθώς ήταν φθηνό και χορταστικό!

...η ταπεινή αυτή λιχουδιά κέρδισε την προσοχή και το γούστο της βασίλισσας
Μαργαρίτας, όμως ακριβώς επειδή δεν ήταν ...βασιλική τροφή, ο σεφ Rafaelle Esposito επινόησε μια νέα συνταγή: έψησε το ψωμί της πίτσας και πρόσθεσε λευκή μοτσαρέλα, κόκκινη σάλτσα ντομάτας και πράσινο βασιλικό, στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας, και ονόμασε τη συνταγή του Πίτσα Μαργαρίτα, προς τιμήν της βασίλισσας!

...στην Αμερική, ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως εθνικός μήνας της πίτσας από το 1987!

...η γαρνιτούρα της πίτσας ποικίλει ανάλογα με τα γούστα και τη φαντασία, με κλασικά υλικά όπως ντομάτα, διάφορα τυριά, ελιές, πιπεριά, αλλαντικά και λαχανικά, σε ελαφρώς πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως αντζούγιες, γύρος, τόφου ή και ακόμα πιο ασυνήθιστες, όπως ανανάς, τζίντζερ ή και σοκολάτα!

...στατιστικές δείχνουν ότι η κατανάλωση πίτσας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου!

...κάθε χρόνο παγκοσμίως πωλούνται 5 δισ. πίτσες!

Ελάτε λοιπόν όλοι...
να φορέσουμε και πάλι τα χορευτικά μας παπούτσια, να θυμηθούμε όλα τα αγαπημένα μας βήματα, να χορέψουμε ...mambo italiano (και όχι μόνο) και να απολαύσουμε την αγαπημένη μας λιχουδιά για να ξεκινήσουμε τη σχολική χρονιά με τον πιο νόστιμο και διασκεδαστικό τρόπο!!!


Ραντεβού όλοι Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 21:00 στη Σχολή του Ιλίου!!!



Σας περιμένουμε!!!

Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τα
Εβδομαδιαία Θεματικά Χορευτικά
Πάρτυ των σχολών μας!
Χορός και Καλές Τέχνες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου