Google+

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

8 Μαρτίου... Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το όμορφο φύλο έχει την τιμητική του! Η συμβολή του χορού στην γυναικά κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης!!!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου προς την τιμήν των γυναικών που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους και... που με το θάρρος τους και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία!!!

Έτσι κι εμείς, στις σχολές χορού Apollon, γιορτάζουμε την ημέρα αφιερωμένη στο πιο όμορφο φύλο με τον δικό μας μοναδικό τρόπο... Άραγε, τι γίνεται όταν η όμορφη τέχνη του χορού, και το αγαπημένο χόμπι όλων, συναντά την γυναίκα στην πιο όμορφο περίοδο της ζωής της;;;

Ο χορός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!
Η κάθε μέλλουσα μητέρα επιθυμεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον και μία καλή φυσική κατάσταση στο σώμα της, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η περίοδος της εγκυμοσύνης, αλλά και να επανέλθει σύντομα στην προηγούμενη σωματική της διάπλαση. Οι τρόποι που μπορεί να το επιτύχει ποικίλουν και μέσα σε αυτούς υπάρχει και η ήπια άσκηση μέσω των κοινωνικών χορών!!!

Από τα παλαιότερα χρόνια, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως μία έγκυος γυναίκα δεν πρέπει να κινείται, όμως επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει το ακριβώς αντίθετο...

Ο κοινωνικός χορός είναι ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να αποκομίσει πολλά οφέλη μία μέλλουσα μητέρα και να δώσει κίνηση στο σώμα της!

Αρκετές φορές, λόγω τον ορμονών, αυξάνεται η ένταση και δημιουργείται άγχος και στρες. Μέσα από την συναισθηματική αποφόρτιση κι εκτόνωση που προσφέρει ο χορός, μειώνεται το άγχος και αυξάνεται η καλή διάθεση και η θετική ενέργεια! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την βελτίωση της ποιότητας ύπνου!

Σωματικά, η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται σε βαθμό που βοηθάει την μείωση των οιδημάτων, άρα και τους πόνους που προκαλούνται στα άκρα από τις κατακρατήσεις που φέρνει η ακινησία. Οι μυς αποκτούν περισσότερη δύναμη και ελαστικότητα, ακόμη και σε σημεία που εξυπηρετούν τον ανώδυνο τοκετό όπως είναι οι μυς που συγκρατούν τη λεκάνη, οι κοιλιακοί, οι προσαγωγοί. Οι μυς της πλάτης ενισχύονται και συγκρατούν καλύτερα την στάση του σώματος ενώ αποφεύγονται πόνοι και ενοχλήσεις! Έχει αναφερθεί σε μελέτες πως ενισχύεται ακόμη και η πρόληψη, αλλά και η αντιμετώπιση του διαβήτη της εγκυμοσύνης!

Η χορευτική εξάσκηση με τους Κοινωνικούς Χορούς είναι για όλους και συνίσταται σε κάθε στάδιο της ζωής μας!
Στην ευαίσθητη περίοδο της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια της πιο όμορφης στιγμής της γυναίκας, ο χορός είναι ο πιο απολαυστικός και ευεργετικός τρόπος να διατηρηθεί μία μητέρα δραστήρια και να προσφέρει όσο καλύτερο περιβάλλον μπορεί και για την ίδια, αλλά και το έμβρυο!!!

Άλλωστε ο χορός...
Είναι ΖΩΗ!!!



Δείτε επίσης:

Χορός και υγεία!
Ξεναγηθείτε κι εσείς στον υπέροχο 
κόσμο του χορού  και της μουσικής!
Η σημασία του χορού
για τα παιδιά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου