Google+

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πως Είναι Να Συμμετέχω Σε Έναν Διαγωνισμό Χορού;;;

Ο Μεγάλος Διαγωνισμός Χορού των σχολών χορού Apollon, το Απολλώνιο Πρωτάθλημα, πλησιάζει! Πώς νιώθει ένας χορευτής κατά την προετοιμασία του; Ποια συναισθήματα τον κυριεύουν όταν χορεύει με σκοπό την διάκριση;

Ένας Διαγωνισμός Χορού, δίνει την ευκαιρία στον χορευτή να εξελιχθεί! Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος την πρόκληση!



Ποια είναι όμως η ουσία;;;

Ο κόσμος, τα φώτα, οι φωτογραφίες και το έπαθλο, αποτελούν μεγάλο και σημαντικό κομμάτι, που μας ωθεί να βιώσουμε διάφορες ψυχολογικές μεταβολές. Εκείνο που χρειάζεται να θυμόμαστε, είναι πως θα πάρουμε νέα γνώση και θα αναπτύξουμε το ταλέντο μας περισσότερο. Το να λάβουμε μέρος σε έναν χορευτικό διαγωνισμό, σημαίνει πως όλα συμβάλλουν στο να έχουμε ένα κίνητρο. Ο τελικός του στόχος; -'Οχι τόσο η νίκη, αλλά η αλλαγή στον εαυτό μας!

Σίγουρα, νίκη και η διάκριση είναι ο τελικός και ο μεγαλύτερος στόχος, που θα θέσει ένας χορευτής, όταν πρόκειται να συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό χορού! Η κατάκτηση της κορυφής επιβραβεύει την πορεία του, την εξάσκησή του, και του δείχνει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την προσωπική του εξέλιξη!


Ανάμεσα στους χορευτές, δημιουργείται μία σχέση αλληλοστήριξης, παρά το γεγονός πως όλοι αναζητούν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον εαυτό τους. Αυτό μας οδηγεί στην Ευγενή άμιλλα αλλά και τον συναγωνισμό!

Η χορευτική μας εξέλιξη, ξεκινάει από ένα σημείο και κατευθύνεται στο άπειρο. Σαν χορευτές, μέσα από την συμμετοχή μας σε χορευτικούς διαγωνισμούς, έχουμε την ευκαιρία να να βρούμε κινήσεις που μας εκφράζουν περισσότερο, και που ολοκληρώνουν το προσωπικό μας στυλ. Η αναμέτρηση με άλλους χορευτές, είναι απλώς εκείνη που θα μας ωθήσει να επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Η εμπειρία που θα αποκομίσουμε, μας προσφέρει ένα δώρο, γεμάτο αρετές και ανάπτυξη προσόντων, τόσο σε ατομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο! Την εξάσκηση, την εκφραστικότητα και το χορευτικό μας ταλέντο, πρέπει να τα εκδηλώσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω κατηγορίες:


Ο χώρος:
Αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον χώρο, όπου εκτελούμε τις χορευτικές μας κινήσεις, μαζί με τον, ή την παρτενέρ μας! Σιγά σιγά, είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την πορεία ενός άλλου ζευγαριού στην πίστα, και να χαράξουμε μία νέα χορευτική πορεία κατά την διάρκεια ενός χορευτικού διαγωνισμού!

Ο χρόνος:
Με την καθημερινή εξάσκηση, η κάθε κίνηση, γίνεται κτήμα μας και περνάει στην μυική μας μνήμη! Κατανοούμε τα χρονικά σημεία της μουσικής και της κίνησης και μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα, ή πιο αργά, εμπλουτίζοντας την εικόνα και την αίσθηση που θέλουμε να δώσουμε στο κοινό μας!

Το κοινό:
Το κοινό μας, αλλά και οι κριτές του χορευτικού διαγωνισμού, είναι εκείνοι που χρειάζεται να μας ξεχωρίσουν, να συνεχίσουν να μας παρακολουθούν, να νιώσουν αυτό που νιώθουμε και να μας χειροκροτήσουν!

Σταδιακά, εξασκούμαστε πάνω σε μία χορογραφία, αφομοιώνουμε τις κινήσεις της, έπειτα τις επαναλαμβάνουμε με ρυθμό. Έχοντας κατανοήσει την κινησιολογία και την τεχνική, ανυπομονούμε να έρθει η ώρα που θα παρουσιάστούμε μαζί με το χορευτικό μας ταίρι μπροστά σε κοινό!!!

Μέσα από τα μάτια του χορευτή, κάθε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό χορού, αποτελεί ένα ακόμη σκαλοπάτι, που τον φέρνει πιο κοντά στους μεγελύτερους στόχους του!!!

Στις σχολές χορού Apollon, οι στόχοι των αγαπημένων μας μαθητών, γίνονται και δικοί μας!!!

 Το Απολλώνιο Πρωτάθλημα Χορού έρχεται
και υπόσχεται ένα μοναδικό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους!!!
Μάθετε περισσότερα για τους
Διαγωνισμούς Χορού!
Οι αγαπημένοι μας μαθητές, 
η Γλυκερία και ο Γιάννης, μας 
διηγούνται  την εμπειρία τους
από τους Διαγωνισμούς Χορού!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου