Google+

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Το χορευτικό ταξίδι στην Απολλωνία ξεκινάει!!! Οι χοροί της Κούβας, Cha cha και Bachata, περιμένουν να μας γνωρίσουν!!!

Η Απολλωνία, είναι το μαγευτικό μέρος, που έχουμε δημιουργήσει με αγάπη, στις σχολές Apollon Dance Studio!!!

Ταξιδεύουμε μέσα από παραδόσεις και χορευτικά έθιμα σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωρίζοντας τους χορούς, αλλά και την ιστορία τους!!! Η πρώτη μας στάση για την χορευτική σεζόν 2016-2017, είναι δύο από τους χορούς που θα απολαύσουμε σύντομα, στο 1ο μέρος του Απολλώνιου Πρωταθλήματος!!!

Οι αγαπημένοι μαθητές των σχολών μας, έχουν προετοιμάσει τις πιο εντυπωσιακές χορογραφίες και περιμένουμε με χαρά να τους παρακολουθήσουμε στον Μεγάλο Διαγωνισμό χορού και τις κατηγορίες, One Dance Cha cha και One Dance Bachata!!!


Cha cha, όταν το φλερτ χορεύεται!!!

Η ιστορία του Cha cha cha!
Το Cha cha, λέγεται πως πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 1940, ενώ έγινε γνωστό, στις αρχές του 1950. Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική περίοδο, όπου το Mambo αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς χορούς από την Κούβα!

Σε κάθε μουσικοχορευτική αναζήτηση, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ποικιλίες από ρυθμούς και μελωδίες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν! Έτσι, και στην μουσική του Mambo, άρχισε να εμφανίζεται ένας “τριπλός χτύπος”. Το αποτέλεσμα, ήταν να τον ακολουθήσουν οι χορευτές και να δημιουργηθεί ένα “τριπλό βήμα”, και ένας νέος χορός, που ονομάστηκε Cha cha cha!

Η ονομασία του προέρχεται από τον ήχο που έκαναν τα πατήματα των χορευτών στο πάτωμα! Το μουσικό στυλ έγινε άμεσα αγαπητό από πολλές ορχήστρες στην Κούβα, όπως και ο χορός, και διαδόθηκε σταδιακά, σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική. Επόμενοι σταθμοί του ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Δυτική Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος!

Ο γρήγορος και ζωηρός ρυθμός του, πρόσθεσε έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο χορευτικό του στυλ, με αποτέλεσμα, να χαρακτηριστεί σαν “χορός του φλερτ”!

Το Cha cha cha σήμερα!
Το Cha cha, αποτελεί έναν μουσικό σκοπό, που αποτελεί μέχρι και σήμερα την βάση σε καινούρια μουσικά κομμάτια! Σαν χορός, συνεχίζει να εξελίσσεται και τον συναντάμε και σε διαφορετικά στυλ και είδη χορού, όπως είναι οι Κουβανέζικοι χοροί και οι Latin χοροί, στο Κοινωνικό, αλλά και το αθλητικό είδος χορού!

Bachata, όταν ο αισθησιασμός γίνεται χορός!!!

Η ιστορία της Bachata!
Η Bachata αποτελεί έναν χορό και είδος μουσικής, που πρωτοεμφανίστηκε στην Δομινικανή Δημοκρατία, κατά τα μέσα του 20ου αιώνα.

Σαν είδος μουσικής, χαρακτηριζόταν από μελωδίες ακουστικής κιθάρας. Πρόκειται για την δημιουργία των εργατικών τάξεων του Άγιου Δομίνικου, που αποτελούσε τον τρόπο εκτόνωσης έπειτα από μία κοπιαστική μέρα εργασίας.

Ο χορός τους ήταν αισθησιακός και χαρακτηριζόταν από κλειστή αγκαλιά. Κάτι που περιόρισε την Bachata μακριά από τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις και έκανε τον ρυθμό διάδοσής της, αργό. Σταδιακά, άρχισαν να δημιουργούνται νέες μουσικοχορευτικές κουλτούρες, βασισμένες στην αρχική της μορφή, με αποτέλεσμα να αρχίσει να εξαπλώνεται στην Λατινική Αμερική.

Ο χορός της Καραϊβικής, αγαπήθηκε από την Κούβα και σιγά σιγά, άρχισε να διαδίδεται σε Αμερική και Ευρώπη, χωρίς όμως να έχει την ίδια δημοτικότητα με τους υπόλοιπους Λάτιν χορούς.

Η Bachata σήμερα!
Η Bachata σήμερα είναι αρκετά δημοφιλής σαν χορός, αλλά και σαν μουσική! Ανήκει στους Κουβανέζικους χορούς και συναντάται να χορεύεται φανατικά, σε κάθε Latin κέντρο διασκέδασης!

Αποτελεί ένα εξελισσόμενο είδος μουσικής και χορού, που ακολουθεί πάντα την παράδοση σε μουσικά όργανα και κινησιολογία, από την Δομινικανή Δημοκρατία!

Ποια ζευγάρια θα καταφέρουν να διακριθούν
στις 2 κατηγορίες AM/AM του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού;;;

Μία από τις πιο θεαματικές βραδιές έρχεται, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου!!! Μας περιμένουν παιχνιδιάρικα Cha cha και αισθησιακές χορογραφίες Bachata, που υπόσχονται πως θα μας ξεσηκώσουν για χορό και διασκέδαση!!!

Για αυτό, θα είμαστε Όλοι εκεί!!!


Δείτε επίσης:

Οι αγαπημένοι μας μαθητές
μας διηγούνται την εμπειρία τους
από τους Διαγωνισμούς Χορού!!!
Μάθετε περισσότερα για τον
Συναγωνισμό και την Ευγενή Άμιλλα
στους Διαγωνισμούς Χορού!




Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές μας
από τις Επίσημες Εκδηλώσεις των σχολών μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου