Google+

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Το χορευτικό ταξίδι στην Απολλωνία συνεχίζεται... Disco!!! Ο χορός “σταθμός” που άφησε εποχή!!!

Το 1ο μέρος του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής!!!
Χορευτές και κοινό είναι έτοιμοι να απολαύσουν μία βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση! Μία από τις διαγωνιστικές κατηγορίες, είναι και οι ομαδικές χορογραφίες των σχολών χορού Apollon!

Οι ομάδες μας διαγωνίζονται και για τα ξεχωριστά, Χορευτικά Δώρα της 1ης, 2ης και 3ης θέσης, αλλά και για την διεκδίκηση των περισσότερων πόντων, που θα χαρίσουν στην αγαπημένη τους σχολή!

Ο χορός που θα μας παρουσιάσουν, δεν είναι άλλος από τον χορό της διασκέδασης, της εκτόνωσης και του κεφιού, την Disco!!!

Η ιστορία της Disco!!!
Η Disco πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στην Αμερική. Ήταν ένα μίγμα μουσικής, επηρεασμένο από την Salsa, την Funk και την Soul μουσική, που μέχρι τότε, κυριαρχούσε στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης!

Στην πρώτη της μορφή, ως μουσική, ταυτίστηκε με μία καινοτομία, που δεν ήταν άλλη, από την εμφάνιση του Disc Jockey (DJ). Δηλαδή, το άτομο που άλλαζε και μίξαρε τα μουσικά κομμάτια που ακούγονταν στα κέντρα διασκέδασης.

Ο χορός που συνόδευε την μουσική ήταν ατομικός, ελεύθερος και χαρακτηριζόταν από αυτοσχέδιες κινήσεις. Σιγά σιγά, έγινε ζευγαρωτός και άρχισαν να εκτελούνται εντυπωσιακές φιγούρες, με σηκώματα της ντάμας και διαφορετικούς σχηματισμούς.

Το απελευθερωτικό στυλ της Disco, έγινε σύντομα αγαπητό και διαδόθηκε και στην Ευρώπη. Ταινίες της μεγάλης οθόνης, όπως το “Saturday Night Fever”, γέμισαν τον κόσμο με τον γρήγορο ρυθμό και τις φαντασμαγορικές κινήσεις της Disco!

Στην Ευρώπη, άρχισαν να δημιουργούνται διαφορετικά είδη Disco, που προσαρμόστηκαν στα ακούσματα και τον τρόπο χορού, που υπήρχε από τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Η μέχρι τότε, Pop μουσική, μετατράπηκε σε Eurodisco.

Αργότερα, όταν η Disco άρχισε να χάνει την δημοτικότητά της στην Αμερική, στην Ευρώπη, παρουσιάστηκε η γαλλική Space Disco, αλλά και η Italo-Disco, που επικράτησαν, μέχρι και τις αρχές του 1992!

Δημιουργήθηκαν νυχτερινά κέντρα, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, που μετονομάστηκαν σε “Ντισκοτέκ” και αποτελούσαν τα πιο δημοφιλή στέκια των νέων για χορό και διασκέδαση!

Η Disco σήμερα!
Ο ζωηρός χορός, έχει αφήσει εποχή, που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα, όταν ακούμε Disco μουσική! Κινήσεις όπως “The Bus Stop”, “The Point Move”, αλλά και πιο περίτεχνες, όπως “το Ρομπότ” και το “Ελικόπτερο”, οδήγησαν στην δημιουργία νέων χορών, όπως είναι και το Break Dance!

Η Ντίσκο και σαν χορός και σαν μουσική, έχει παραμείνει ζωντανή μέχρι και σήμερα! Η νυχτερινή εξόρμηση σε DiscoTech, αναβιώνει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, ενώ στις σχολές Apollon Dance Studio, έρχεται κάθε εβδομάδα στις χορευτικές μας εκδηλώσεις!!!

Τώρα, είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε και σε μοναδικές ομαδικές χορογραφίες, στο Απολλώνιο Πρωτάθλημα Χορού, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου!!!

Μία ανεκτίμητη χορευτική εμπειρία,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου