Google+

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Fun Carnival Dancing 2017 – Πειρατές και Γοργόνες - Σχολή Αγίων Αναργύρων!

Η ανεπανάληπτη ιστορία του πειρατή Captain Hook, με το αιώνιο παιδί, Peter Pan, αποδόθηκε μέσα από την υπέροχη μουσικοκινητική ερμηνεία της ομάδας των Αγίων Αναργύρων!!!

Ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε ξανά!!!

Η Βεατρίκη, η Ανδριάνα, ο Αργύρης και ο Πανάγιώτης, αξίζουν ένα τεράστιο χειροκρότημα!!! Μας μετέφεραν σε μία από τις αγαπημένες μας φανταστικές ιστορίες και μας έκαναν να νιώσουμε κι εμείς παιδιά!!!

Ο Πήτερ Παν!!!
Φαίνεται πως είναι ο Captain Hook που κάνει τα πάντα για να παγιδεύσει τον Peter Pan, σε κάθε επεισόδιο της σειράς των κινουμένων σχεδίων, αλλά και σε κάθε ταινία, ή θεατρική παράσταση, που απολαμβάνουμε από το 1953, μέχρι και σήμερα!!!

Η ομάδα της σχολή χορού Apollon των Αγίων Αναργύρων, μας παρουσίασε τον δαιμόνιο πειρατή, Κάπτεν Χουκ, να απαγάγει την Tinkerbelle!!! Ωστόσο ο Peter, με την βοήθεια της καλύτερής του φίλης, δεν θα έμεινε με σταυρωμένα χέρια! Οργάνωσε ένα καλό σχέδιο και μέσα από τον χορό τους, κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή των πειρατών!!! Έτσι, με ποτό και χορό, βρέθηκαν οι ίδιοι φυλακισμένοι!!!

Η παραδοσιακή Ταραντέλα!!!
Πρόκειται για μία πανέμορφη εκδοχή της Νοτιο-ιταλικής Ταραντέλα!!! Αποτελεί έναν γρήγορο χορό, που συνήθως συνοδεύεται από κρουστά μουσικά όργανα, όπως είναι το ντέφι.

Ο τρόπος που χορεύεται, καθώς και η παράδοση που συνοδεύει τον χορό, διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή της Ιταλίας. Λέγεται πως προέρχεται από την αρχαιότητα, όπου για να γιατρέψουν το δάγκωμα από αράχνη, χόρευαν γύρω από το θύμα της, με σκοπό να ξορκίσουν το κακό της. Άλλοτε, αυτός που είχε δαγκωθεί, έπρεπε να χορεύει χαρούμενα και ζωηρά, μέχρι μέχρι να ιδρώσει, έτσι ώστε να φύγει το δηλητήριο μέσα από τον ιδρώτα του.

Κατά την εξέλιξη της Ταραντέλα, δημιουργήθηκαν διαφορετικά χορευτικά είδη, μέχρι σήμερα, όπου συναντώνται, κυρίως ερωτικοί χοροί.

Οι μαθητές των Αγίων Αναργύρων, μας έδειξαν μία διαφορετική εκδοχή!!! Απέβαλαν τον κακό Κάπταιν Χουκ, μέσα από τον ξέφρενο ρυθμό και σώθηκαν!!! Τους αξίζουν...

Πολλά Συγχαρητήρια για την όμορφη
 παρουσίαση!!!

Το Fun Carnival Dancing μόλις άρχισε!!!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα των Αγίων Αναργύρων και ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε ξανά!!!


Δείτε επίσης:

Μάθετε χρήσιμες συμβουλές
για την Κίνηση των Χεριών
στον χορό!
Μάθετε περισσότερα για την πορεία
και την εξέλιξη του χορού
στην πάροδο του χρόνου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου