Google+

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Pre-Valentine's ΚΑΨΟΥΡΑ Karaoke Party - Σχολή Πετρούπολης!!!


Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με τραγούδι, χορό και έρωτα!!! Την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, η σχολή χορού Apollon του Ιλίου, γέμισε πάθος και υπέροχες παρουσίες!!!

Μία από τις ιστορίες αγάπης, ήταν και αυτή που μας διηγήθηκε η ομάδα της Πετρούπολης! Δυο άντρες, διεκδικούν την καρδιά της Πετρούπολης. Εκείνη, μαδάει “μαργαρίτες” και φτάνει στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν κάνει καμία “θυσία” για τον έρωτά της. Ένας νέος έρωτας χτυπάει την πόρτα της και την αναζωογονεί! Τι θα κάνει τελικά; Θα γυρίσει στις παλιές τις αγάπες, ή θα επιλέξει τον καινούριο έρωτα;

Η σχολή της Πετρούπολης, θα μας δώσει την απάντηση!!!



Μιά καρδιά, δυο αγκαλιές... Μιά ανάσα, δυο ψυχές... Τελικά ο έρωτας έρχεται ξαφνικά!!! Έτσι μας είπαν οι: Μαίρη, Κατερίνα, Κωνσταντίνα, Σοφία, Μαριαλένα και Αλέξανδρος!!!

Η ιστορία αγάπης της Πετρούπολης!!!
Πρόκειται για μία γυναίκα, που την διεκδικούν δύο άντρες και αποζητούν να την πλησιάσουν μέσα από τα τραγούδια της. Εκείνη όμως είναι πληγωμένη και έχει ανεχτεί πολλά!!! Όσο κι αν ο ένας την “κοιτούσε σαν θεά και ήταν για εκείνος η ζωή του και το φως”, όσο κι αν ο άλλος “χαράζει το όνομά της στο τζάμι και την νοσταλγεί”, εκείνη δεν συγκινείται με τίποτα! “Μαδούσε μαργαρίτες” για να δει ποιος την αγαπάει πραγματικά, μα τελικά κατάλαβε ότι κανένας από τους δύο δεν έκανε κάποια “θυσία” για εκείνη...

Έτσι, ήρθε στην ζωή της ένας καινούριος έρωτας και “τα κατάφερε” να προχωρήσει μαζί του!!!

Η καταγωγή της γιορτής των ερωτευμένων!!!
Λέγεται πως πρόκειται για μία εορταστική περίοδο που έχει τις ρίζες της στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία! Όπως και στην Αρχαία Ελλάδα, η σημερινή περίοδος της Αποκριάς, αποτελούσε το καλωσόρισμα της Άνοιξης, και κατά συνέπεια, της γονιμότητας της γης. Προς τιμήν των θεών, οι εορτασμοί αποτελούνταν από μιμήσεις που περιλάμβαναν σατυρικές παραστάσεις, που τις ακολουθούσαν με ιεροτελεστικό τρόπο. Οι κινήσεις συμπεριλάμβαναν την μίμηση του παντρέματος ενός άντρα με μία γυναίκα και συμβόλιζαν την ένωση της γυναίκας με την γη. Με αυτόν τον τρόπο υπήρχε η πίστη πως θα προκληθεί καλή σοδειά για το έτος που θα ακολουθούσε!

Η γιορτή είχε θεωρηθεί προκλητική και κατά τον 5ο αιώνα, έδωσε την θέση της στην επίσημη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, που ήταν ο προστάτης των ερωτευμένων!!!

Κάπως έτσι άνθισε μπροστά μας και η ιστορία αγάπης από την σχολή της Πετρούπολης, που γιόρτασε μαζί μας, με τον δικό της τρόπο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!!! Ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε και στην τελική τους εμφάνιση, την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου!!!

Θερμά συγχαρητήρια και Καλή Επιτυχία!!!


Δείτε επίσης:

Μάθετε χρήσιμες συμβουλές που θα 
ανεβάσουν στα ύψη τις χορευτικές 
σας αποδόσεις!
Μάθετε περισσότερα για το 
Savoir Vivre του Χορού!
Η μαγεία κατά τη διάρκεια
της χορογραφίας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου