Google+

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Tropical Night 2015 - Rumba!


Η θερμοκρασία ανεβαίνει και αυτό, για μαθητές, δάσκαλους και φίλους των σχολών χορού Apollon, σημαίνει πως το Tropical Night πλησιάζει!!!

Οι προετοιμασίες για τις εντυπωσιακές χορογραφίες που θα παρακολουθήσουμε έχουν ξεκινήσει!!! Οι μαθητές μας ζητάνε να δουν ξανά και ξανά τις υπέροχες παρουσίασεις των αγαπημένων τους δασκάλων, και εμείς δεν τους χαλάμε ποτέ χατήρι!!!

Πρόκειται να παρακολουθήσουμε την Γεωργία και τον Τρύφωνα, σε μία ξεχωριστή ερμηνεία του χορού της αγάπης!!!

Ας τους απολαύσουμε!!!
Μία καταπληκτική χορογραφία, που έκλεψε τις εντυπώσεις
και έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να θέλουν να ακολουθήσουν τον αισθησιακό ρυθμό της Rumba!

Κάθε χορογραφία ανταποκρίνεται στο ύφος και το στυλ του χορού που αντιπροσωπεύει. Η Rumba αποτελεί έναν άκρως ερωτικό χορό που, συνήθως, εξιστορεί την πορεία μίας αγάπης. Ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια που την συνοδεύουν, είναι το “Historia de un amor” (Ιστορία μιας αγάπης), που ακούσαμε και στο βίντεο. Το ίδιο το κομμάτι κρύβει πίσω του μία ιστορία από την γέννησή του μέχρι και σήμερα. Οι στίχοι του περιγράφουν τα συναισθήματα που έχει κάποιος, όταν χάνει έναν μεγάλο έρωτα, αλλά και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζει κατά την απουσία του. Πρόκειται για ένα τραγούδι που έγραψε ο στιχουργός Carlos Eleta Almaran, όταν έφυγε απόο τη ζωή η σύζυγος του αδερφού του. Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο, έχουν ερμηνεύσει το τραγούδι, μεταξύ των οποίων και οι Julio Inglesias, Perez Prado και Luis Miguel, που ακούμε να συνοδεύει και την πανέμορφη χορογραφία. Σαν κομμάτι, έχει κυκλοφορήσει δεκάδες φορές, μέσα από μουσικές συλλογές και άλμπουμ, με πιο πρόσφατη εμφάνιση, αυτή των ΙΙ Divo, το 2015.

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του μουσικού κομματιού, ήταν το 1956 στην ομόνυμη μεξικάνικη ταινία, Historia de un amor και αποτελεί μέρος από το soundtrack. Από τότε, έχει ακουστεί σε κολομβιανές και μεξικάνικες τηλενουβέλες και οι στίχοι του έχουν γραφτεί ξανά, στα Αραβικά και στα Κινέζικα, με όμοια απόδοση στο νόημά του.


Μία ιστορία μας περιγράφει όποια χορογραφία και να απολαύσουμε!!! Οι αγαπημένοι μας μαθητές, ακολουθούν το παράδειγμα των υπέροχων δασκάλων τους και ανεβαίνουν στην πίστα με θάρρος!!!


Τον Ιούλιο, πρόκειται να παρακολουθήσουμε πολλές ιστορίες επί σκηνής!!!


Η βραδιά θα είναι, όπως και κάθε χρόνο, γεμάτη φαντασμαγορικές χορογραφίες παρουσίασης, από μαθητές και δασκάλους, ιδιωτικές και ομαδικές! Δεν θα λείψει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός χορού, όπου ζευγάρια, που αποτελούνται από 1 μαθητή και 1 δάσκαλο, θα μας κόψουν την ανάσα με τις θεαματικές τους φιγούρες!!!

Ένα δυναμικό φινάλε για το 2015 – 2016 έρχεται και πρόκειται να μας αποτυπωθούν τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα και οι πιο δυνατές αναμνήσεις!!!


Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για το
Tropical Night!
Μάθετε χρήσιμες συμβουλές
για την Κίνηση των Χεριών
στον χορό!
Ενημερωθείτε για τα
Μαθήματα Χορού στις σχολές μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου