Google+

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Tropical Night 2015 - Show!


Κάθε χρόνο, στις Επίσημες Εκδηλώσεις των σχολών χορού Apollon, μαθητές και δάσκαλοι εντυπωσιάζουν το κοινό και μας κάνουν περήφανους, με τις πρωτότυπες και υπέροχες χορογραφίες τους!!!

Ένα ξεχωριστό χορευτικό Show μας είχε ετοιμάσει η ομάδα των Αγίων Αναργύρων, που πήρε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού!!!

Πάμε να την απολαύσουμε!!!


Μοναδικός συγχρονισμός και συνδυασμός κινήσεων, οι οποίες περιείχαν στοιχεία
από την παράδοση του Ιρλανδικού χορού!!! Τα σχήματα της ομάδας, αλλά και η εκφραστικότητα των θεατρικών βημάτων, κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Η μοναδική μουσική συνοδεία αποτελεί ένα μουσικό θέμα που όλοι αναγνωρίζουμε! Το 1992, κυκλοφόρησε η επική ταινία "The last of the mohicans" και το soundtrack έκανε τον κόσμο να ταξιδεύει! Χάρισε στην ταινία Όσκαρ καλύτερης μίξης ήχου, και κατά συνέπεια, στους δημιουργούς της σύνθεσης του άλμπουμ, Trevor Jones και Randy Edelman! Στην σειρά του μουσικού CD εμφανίζεται δύο φορές, με τους τίτλους “The kiss” και “Promontory”, που συνοδεύει και την υπέροχη χορογραφία. Οι διαφορές τους βρίσκονται στην εισαγωγή των κομματιών κυρίως, αλλά και στα μουσικά όργανα που το συνοδεύουν καθ' όλη την διάρκειά του. Ξεχωρίζουμε το βιολί και ήχους από συνθεσάιζερ.

Στην αρχική του μορφή, ο ήχος που ακούγεται είναι από πιάνο. Αυτή είναι η πρώτη εκτέλεση, αλλά και δημιουργία του σκωτσέζου μουσικού Dougie MacLean. Το μουσικό κομμάτι λέγεται “The Gael” και πρωτοκυκλοφόρησε το 1990 στο άλμπουμ “The Search”, που περιέχει εξαιρετική ορχηστρική μουσική!


Στην χορογραφία παρατηρούμε στοιχεία από Irish Dance, ο οποίος χορεύεται από ομάδες ατόμων με διαφορετικούς τρόπους. Από τον 18ο αιώνα, ο χορός χορευόταν σε ομάδες ζευγαριών, που σχημάτιζαν διαφορετικά σχήματα και φιγούρες, τις οποίες επαναλάμβαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα! Αυτού του είδους ο χορός ήταν επηρεασμένος από τις γαλλικές Καντρίλλιες (Quadrilles), που έχουν περάσει και στην ελληνική παράδοση και χορεύονται στην Κεφαλλονιά, εθιμικά! Ιστορικά, ο ιρλανδικός χορός έχει περάσει από διαφορετικά στάδια και έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα, από βήματα που φαίνεται να γίνονται πιο μοντέρνα, έπειτα από την εμφάνιση του θρυλικού σόου Riverdance, το 1994.

Η Αντιγόνη και η Αλεξάνδρα, μαζί με τους αγαπημένους δασκάλους τους, Βάσω και Βασίλη, μας ταξίδεψαν, όχι μόνο σε κάποιο άλλο μέρος, αλλά και μέσα στον χρόνο!!! Η χορογραφία τους, μουσικά και χορευτικά, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για την βραδιά και έκανε τις καρδιές μας να φτερουγίσουν!!!


Συγχαρητήρια για την υπέροχη παρουσίασή σας!!!



Η ομάδα των Αγίων Αναργύρων, μας εξέπληξε και στον Απολλώνιο Διαγωνισμό Χορού με την χορογραφία της! Τώρα, περιμένουμε με χαρά να την απολαύσουμε ξανά και στο Tropical Night 2016, που ξεκινάει να προετοιμάζεται πυρετωδώς!!!

Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσουν οι ομαδικές χορογραφίες των σχολών μας φέτος;;;

Η επίσημη βραδιά Tropical Night 2016 έρχεται και υπόσχεται να μας εντυπωσιάσει περισσότερο από ποτέ!!!


Δείτε επίσης:

Απολαύστε τα βίντεο από τις
επίσημες εκδηλώσεις
των σχολών μας!
Απολαύστε τις καλύτερες
στιγμές από τις εκδηλώσεις
των σχολών μας!
Έχετε άγχος επειδή χορεύετε;
Μάθετε πως να το αντιμετωπίσετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου