Google+

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Champion's Night - Σχολή Ιλίου!

Η σχολή του Ιλίου, υποδέχθηκε και αγκάλιασε για μία ακόμη φορά, Celebrities από όλο τον κόσμο!!! Ο λόγος, για τους υπέρλαμπρους μαθητές μας, που φόρεσαν τα καλά τους και μας εντυπωσίασαν για μία ακόμη φορά!!!

Οι μαθητές του Ιλίου είχαν ετοιμάσει ένα άκρως ελληνικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα!!! Στην σκηνή ανέβηκαν ξαφνικά, ο Σωτήρης, με την Κατερίνα, την Εύη, την Ρούλα και την Κατερίνα και ξεκίνησαν τον χορό!!!


Ποιους μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς έχουν στο μυαλό τους;;;

Πάμε να απολαύσουμε την υπέρλαμπρη παρουσία τους!!!

Για πρώτη φορά και κατά αποκλειστικότητα, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, μαζί με τον Στράτο Διονυσίου, την Καίτη Γκρέυ, τη Μαίρη Λίντα και τον Μανώλη Χιώτη, βράθηκαν ξανά επί σκηνής και μας χάρισαν ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, σε μία βραδιά, που οι μαθητές του Ιλίου, αφιέρωσαν σε αυτούς και μόνο!!!

Η υπέροχη χορογραφία ξεκινάει με το Πολίτικο Χασάπικο του Γιάννη Παπαιωάννου, που αποτελεί μία από τις δημοφιλείς μουσικές συνθέσεις, στους Λαϊκούς χορούς!!!! Οι μαθητές την συνόδεψαν με τους βηματισμούς που αποτελούν σήμα κατατεθέν, ανάμεσα στις παρέες που σηκώνονται στην πίστα και χορεύουν ομαδικά!!!
Ο κόσμος ξεκίνησε να σιγοτραγουδάει και το κέφι άναψε!!! Ο χορός και το τραγούδι συνεχίστηκε με Καρσιλαμά. Ο αντικρυστός χορός, που έχει γίνει διάσημος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συνοδεύτηκε από το αξεπέραστο τραγούδι “Για κοίτα κόσμε ένα κορμί”!!! Το μουσικό κομμάτι, αλλά και οι στίχοι αποτελούν σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη. Ερμηνεύτηκε από την Καίτη Γκρέυ, αλλά και από την Σωτηρία Μπέλλου!!! Το 2001, κυκλοφόρησε ξανά, από την Μελίνα Κανά, όπου ανήκει και η εκτέλεση που ακούσαμε στην χορογραφία!
 

Το 1982 κυκλοφόρησε ένα από τα επικά Ζεϊμπέκικα, που απολαμβάνουμε στην χορογραφία των μαθητών!!! Στα νυχτερινά κέντρα, μέχρι και σήμερα, όλοι ακούν το “Βρέχει φωτιά στην στράτα μου”, του Στράτου Διονυσίου, και ξεχύνονται στην πίστα, να χορέψουν τον χορό των συναισθημάτων!!! Όπως ακούγεται, το κοινό άρχισε να καλύπτει την μουσική και να συνοδεύει τον Ζεϊμπέκικο χορό τραγουδώντας!!!
Η φαντασμαγορική χορογραφία συνεχίζεται με τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, ως τα πιο κλασικά! Το άκουσμα γίνεται πιο ζωηρό, και περνάμε στην αιτία που υποφέρουμε!!!


“Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω, γιατί με άφησες τον δυστυχή”
Δύο από τις πολλές συνθέσεις του Μανώλη Χιώτη ρίχνουν την αυλαία στην πανέμορφη χορογραφία, και συνοδεύονται από χορούς που φαίνεται να επηρέασαν την μουσική κουλτούρα. Το 1948, γίνεται η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού “Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω, ενώ το 1959, το συνοδεύει η Μαίρη Λίντα!!! Οι κινήσεις της, θυμίζουν κάτι από Charleston και δημιουργούν ένα προσωπικό στυλ στον τρόπο που εκφράζουν και οι μαθητές του Ιλίου, στην χορογραφία!!! Το υπέροχο μουσικό κομμάτι “Περασμένες μου αγάπες”, κυκλοφόρησε το 1960, από τον Μανώλη Χιώτη, με ερμηνεύτρια τη Μαίρη Λίντα. Ο ρυθμός του θυμίζει Mambo, και έκτοτε, έχει αγαπηθεί και το συναντάμε ακόμη σε πολλές Χορογραφίες Παρουσίασης από χορευτικά σχήματα!!! Έχει ερμηνευτεί και από τον Τόλη Βοσκόπουλο, και από τον Γιώργο Νταλάρα, το 1987!!!



Τα μουσικοχορευτικά ιστορικά στοιχεία που είδαμε στην χορογραφία της ομάδας του Ιλίου, αξίζουν το πιο θερμό μας χειροκρότημα και ένα μεγάλο Μπράβο!!!

Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!



 
Η σχολή του Ιλίου ετοιμάζεται να μας εντυπωσιάσει με την καταπληκτική της χορογραφία στο 3ο μέρος του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού! Την περασμένη χρονιά, την είδαμε στην δεξίωση χορευτικών επιδείξεων και απονομής βραβείων, Tropical Night 2015, να σηκώνει το κύπελλο του Απολλώνιου Πρωταθλήματος!!!


Θα το κάνει και φέτος άραγε;;; 

Θα το μάθουμε την Παρασκευή 22 Απριλίου στον...
Μεγάλο Τελικό του
Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου