Google+

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Tropical Night 2014 - Paso Doble!

Μία επίσημη βραδιά, που θα μας μείνει αξέχαστη, όπως και οι θαυμάσιες χορογραφίες που απολαύσαμε από μαθητές και δασκάλους!!!
 

Στο βίντεο που ακολουθεί, η Ερωφίλη, με τον αγαπημένο μας δάσκαλο Βασίλη, είναι έτοιμοι να μας ξεσηκώσουν για μία ακόμη φορά με το δυναμικό τους Paso Doble!!!

Ας τους απολαύσουμε!!!


Το χειροκρότημα του κοινού, λέει όσα αδυνατούμε να περιγράψουμε με λέξεις!!!!

Θερμά συγχαρητήρια!!!

Το Paso Doble, παραπέμπει αρκετούς μελετητές, σε χορούς του 16ου αιώνα, οι οποίοι αναπτύχθηκαν στην Ισπανία έπειτα από την απελευθέρωσή τους από τους Άραβες. Φαίνεται πως οι πολιτισμοί από Ανατολή και Δύση συνέβαλαν στην δημιουργία μίας ιδιότυπης πολιτισμικής κουλτούρας!
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί και μία πλούσια μουσική ποικιλία, από περιοχή σε περιοχή της χώρας, η οποία διαδόθηκε, μαζί με την κουλτούρα της παράδοσης σε ολόκληρο τον κόσμο!!! Η μουσική του Paso Doble, ήταν εκείνη που ενέπνευσε τους Γάλλους να δημιουργήσουν τον χορό, που σήμερα απολαμβάνουμε να χορεύεται σε ζευγάρια!
Η βασική του έμπνευση, είναι η μίμηση των δρώμενων, μέσα σε μία αρένα, όπου εξελίσσεται η ταυρομαχία!!!


Οι ταυρομαχίες κατάγονται από την αρχαιότητα και μάλιστα, συναντάμε στην ιστορία της Ελλάδας την πάλη με το ιερό ζώο, που χρειαζόταν τόλμη, αποφασιστικότητα και μεγάλη συγκέντρωση! Το έθιμο συναντάται σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, λόγω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας! Σήμερα παραμένει κυρίως στην Ισπανία, αλλά και σε κάποιες περιοχές της νότιας Γαλλίας, την Πορτογαλία και το Μεξικό. Η διαδικασία της ταυρομαχίας έχει περάσει από ιστορικές αντιδράσεις, κατά καιρούς, αλλά και σειρά διαφοροποιημένων εθίμων! Μία ταυρομαχία αποτελεί ένα θέαμα που έχει περάσει στην παράδοση, κυρίως της Ισπανίας και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι πως στην αρχή της, η είσοδος του Ταυρομάχου στην αρένα, συνοδεύεται πάντα από την μουσική του Paso Doble! Τα πιο χαρακτηριστικά μουσικά κομμάτια ανήκουν στην Ισπανία, αλλά και κάποια παραδοσιακά του Μεξικού. Ο έντονος ρυθμός του, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν μέχρι και σήμερα νέα τραγούδια και οργανικούς σκοπούς, με βάση το μουσικό του μοτίβο, αλλά και για διασκευές γνωστών, κλασικών κομματιών επάνω σε αυτόν!

Το εκρηκτικό του μουσικοχορευτικό στυλ, αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή χορευτών και κοινού!!! Είναι ένας χορός που δεν λείπει από τις εκδηλώσεις των σχολών χορού Apollon!!!
Μάλιστα, την Παρασκευή 22 Απριλίου, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το Paso Doble, μαζί με τους αγαπημένους μας μαθητές, στην πίστα!

Πρόκειται για τον Μεγάλο Τελικό του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού! Τον χορευτικό διαγωνισμό, που θα σημάνει την λήξη του για το 2015 – 2016!!!

Οι χοροί των κατηγοριών είναι το Foxtrot, το Rock 'n' roll και το Waltz. Όμως παραμένει έκπληξη, τι θα έχουν ετοιμάσει οι ομάδες των σχολών, στην κατηγορία “Ομαδική Χορογραφία” όπου κάθε χορευτική παρουσίαση θα περιέχει τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη χορών!!!
Εμείς είμαστε σίγουροι πως το θρυλικό Paso Doble, δεν θα λείπει από τις επιλογές τους!!!

Το Θεαματικό Φινάλε του Χορευτικού μας Διαγωνισμού έφτασε!!!
Καλή μας Διασκέδαση!!!


Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τα
Μαθήματα Χορού στις
σχολές χορού Apollon!
Μάθετε χρήσιμες συμβουλές
για τις Ντάμες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου