Google+

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Trophy Ball 2015 - Αργεντίνικο Tango!


Η βραδιά που μας παρασέρνει κάθε χρόνο στην μαγεία του χορού, συνοδεύτηκε από εκρηκτικές χορογραφίες, που εντυπωσίασαν το κοινό για μία ακόμη φορά!!!

Το Trophy Ball, αποτελεί μία επίσημη δεξίωση, όπου παρακολουθούμε χορογραφίες παρουσίασης και απονέμονται βραβεία στους μαθητές που ολοκληρώνουν κάποιο από τα χορευτικά επίπεδα!!! Η βραδιά κρύβει πάντα εκπλήξεις, δώρα και χορό για όλους τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καλεσμένους τους!!!


Ο Σπύρος, μαζί με την δασκάλα του, Αρετή, μας μετέφερε εικόνες από την παράδοση, που γεννήθηκε στο Buenos Aires!!!

Ας απολαύσουμε την όμορφη χορογραφία τους!!!

Μία χορογραφία που ερμήνευσε την μουσική με μοναδικό τρόπο και εντυπωσίασε το κοινό!!!

Θερμά Συγχαρητήρια!!!

Το Αργεντίνικο Tango πέρασε από διαφορετικά στάδια και καταστάσεις από την εμφάνισή του, μέχρι σήμερα! Αρχικά, ήταν ένας χορός που φαίνεται να διαχωρίστηκε από τις κοινωνικές τάξεις! Στην υψηλή κοινωνία, θεωρήθηκε άσεμνος, ενώ στα εργατικά στρώματα, τρόπος ερωτικής προσέλκυσης!

Η ιστορία του είναι γεμάτη διαφοροποιήσεις, μουσικές και βηματολογικές, που συμβαδίζουν!!! Παρά το γεγονός, ότι δεν ήταν αρχικά κοινώς αποδεκτός χορός, μέσα από την εξέλιξη της μουσικής, κατάφερε να γίνει αγαπητός και να μπει στα μεγάλα σαλόνια!!! Το αποτέλεσμα, ήταν διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και να δημιουργηθούν διαφορετικά είδη!!!

Στο Αργεντίνικο Tango, συναντάμε το Salon, την Milonga, το Tango – Waltz (ή Tango Vals) και το Nuevo. Το καθένα από αυτά ακολουθείται από την δική του μουσική, που αντιστοιχεί και σε μία συγκεκριμένη χρονολογικά, μουσική εποχή. Σε χορογραφίες, μπορεί να συναντήσουμε όλα τα είδη του, αλλά θα τα ονομάσουμε “Escenario”.

Ο χορός, έχει μία εκπληκτική παράδοση και εθιμοτυπία, η οποία τηρείται κατά γράμμα, μέχρι και σήμερα!!! Σχεδόν καθημερινά, και στην Ελλάδα, θα συναντήσουμε βραδιές Αργεντίνικου Tango, με μεγάλη προσέλευση θαυμαστών του! Μία τέτοια βραδιά ονομάζεται “Milonga” και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, χορεύουν σε Tandas. Μία Tanda αποτελείται από 3 έως 5 τραγούδια συνεχόμενα από ένα είδος Αργεντίνικου και χορεύεται με το ίδιο ταίρι που έχουν επιλέξει από την αρχή. Συνήθως, ακούγονται 3 μουσικά κομμάτια για την Milonga, και από 4 για το Tango Salon, ή το Tango Vals. Το Nuevo, αποτελεί το νέο είδος μουσικής και χορού και δεν ήθισται να χορεύεται σε βραδιές Αργεντίνικου Tango.

Τα τραγούδια που αποτελούν μία από τις Tandas, συνήθως είναι μουσική της ίδιας εποχής, αλλά και του ίδιου καλλιτέχνη και έχουν μία συνεχόμενη ροή, χωρίς έντονες ρυθμικές αλλαγές. Έτσι, δίνεται η άνεση στους χορευτές να επιλέξουν εάν επιθυμούν να χορέψουν, ή όχι, αλλά και να προσαρμοστούν στον χορό από το πρώτο κομμάτι! Όταν ολοκληρωθεί η μία Tanda, παίζεται κάποιο άλλο είδος μουσικής, πριν ξεκινήσει η επόμενη. Αυτό ονομάζεται “Cortina” και δίνει την ευκαιρία στους χορευτές να ξεκουραστούν και να διαλέξουν παρτενέρ για τον επόμενο μουσικοχορευτικό χρόνο (Tanda)!
Αυτό αποτελεί ένα μικρό δείγμα μόνο από την εθιμοτυπία και την φιλοσοφία του Αργεντίνικου Tango!!! Όπως και όλα τα είδη χορού, μας διδάσκει την πειθαρχία, τον σεβασμό και μας δίνει ευκαιρίες και τρόπους να κάνουμε τις σωστές επιλογές!!!

Κάθε εκδήλωση χορού, μας φέρνει πιο κοντά στην προσωπική μας εξέλιξη, όχι μόνο χορευτικά, αλλά και κοινωνικά! Οι σχολές χορού Apollon, έχουν δημιουργήσει για όλους τους μαθητές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα ολόκληρο τον χρόνο!

Σύντομα, κοντά μας, θα είναι και το τελευταίο μέρος του Απολλώνιου Πρωταθλήματος, που αποτελεί έναν Διαγωνισμό Χορού μεταξύ των μαθητών!!!

Την Παρασκευή 22 Απριλίου, δίνεται σε όλους η ευκαιρία να γνωρίσουν, ή να ξαναβιώσουν τον μαγευτικό κόσμο του χορού, μέσα από ένα υπερθέαμα εκπληκτικών χορογραφιών!!!

Σας περιμένουμε όλους, να μοιραστούμε δυνατές στιγμές,
γεμάτες συναισθήματα και πανέμορφες εικόνες!!!

Δείτε επίσης:

Μάθετε περισσότερα για τις Επίσημες 
Εκδηλώσεις των σχολών χορού Apollon!
Οι αγαπημένοι μας μαθητές, 
η Γλυκερία και ο Γιάννης, μας 
διηγούνται  την εμπειρία τους
από τους Διαγωνισμούς Χορού!!!
Μάθετε περισσότερα 
για τα Μαθήματα Χορού στις
σχολές χορού Apollon!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου