Google+

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Trophy Ball 2015 - Foxtrot Jive!


Trophy Ball 2015!!!
Η πρώτη επίσημη δεξίωση των σχολών μας!

Μια λαμπερή βραδιά όπου μαθητές και δάσκαλοι διασκεδάζουν με την μεγαλοπρέπεια που τους αρμόζει!!! Φυσικά, από την λαμπερή αυτή εκδήλωση δεν θα μπορούσαν και οι επαγγελματικές χορογραφίες των δασκάλων μας που εντυπωσιάζουν κάθε φορά με την εντυπωσιακή τους εμφάνιση!

Οι αγαπημένες μας δασκάλες, η Αρετή και Γεωργία, χορεύουν για εμάς στους ρυθμούς του Foxtrot και του Jive και μας αφήνουν άφωνους με το παιχνιδιάρικο στυλ τους!!!


Ας τις απολαύσουμε!



Με τον Μεγάλο Τελικό του Απολλώνιου Πρωταθλήματος Χορού να πλησιάζει, δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος για να πάρουμε μια μικρή γεύση για τις Διαγωνιστικές μας Κατηγορίες από το να παρακολουθήσουμε αυτή την καταπληκτική χορογραφία των αγαπημένων μας δασκάλων!

Στην πρώτη Διαγωνιστική κατηγορία του Χορευτικού μας διαγωνισμού, συναντάμε... Το Foxtrot, ή αλλιώς "τον χορό της αλεπούς". Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1915 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Αμερικάνο ηθοποιό Harry Fox. Είναι από τους λίγους χορούς που έκαναν το ντεμπούτο τους στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας και αργότερα διαδόθηκαν και στις κατώτερες τάξεις, ενώ γοήτευσε το κοινό με την φινετσάτη σύνθεση του και την ιδιαίτερη μουσική του.
Όσον αφορά το Jive που απολαύσαμε, είναι ο πιο γρήγορος και ενεργητικός Latin χορός και δημιουργήθηκε το 1880 από αφροαμερικανούς της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ενσωματώνει πολλές κλωτσιές, ακόμη και στροβιλίσματα, και δεν κινείται γύρω από την πίστα όπως στους άλλους χορούς.

Στην δεύτερη Διαγωνιστική κατηγορία του διαγωνισμού μας, οι χορευτές θα μας ξεσηκώσουν με την παιχνιδιάρικη διάθεση τους και θα μας ξεσηκώσουν με τον χορό των πάρτυ... Rock 'n' roll!!! Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισης του προκάλεσε τα πλήθη και ξεσήκωσε την νεολαία. Η ανάπτυξη του έγινε το 1940 όμως η έκρηξη του έγινε στα μέσα, περίπου, της επόμενης δεκαετίας, το 1955. Εξαιτίας της καταγωγής του (Λατινική Αμερική) ανήκει στους Latin χορούς και αποτελείται από γρήγορες και έντονες κινήσεις λεκάνης και πολλά πετάγματα στον αέρα από τον καβαλιέρο.

Φυσικά, από το Θεαματικό Φινάλε του Απολλώνιου Πρωταθλήματος δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι Ομαδικές Χορογραφίες των μαθητών μας, όπου με μια Show χορογραφία θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τα βλέμματα κριτών και θεατών!


Οι αγαπημένοι μας δάσκαλοι είναι έτοιμοι να μας παρασύρουν στην Επαγγελματική Κατηγορία του διαγωνισμού μας, στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών!!! Ο λόγος φυσικά για το Waltz με τις "στριφογυριστές" φιγούρες του! Κατάγεται από τους λαϊκούς χορούς της Βαυαρίας και έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον 17ο αιώνα προκαλώντας πολλές αντιδράσεις! Χαρακτηρίστηκε "άσεμνος χορός" γιατί ο καβαλιέρος  για πρώτη φορά αγκάλιαζε την ντάμα του. Αργότερα όμως, έγινε μόδα στη Βιέννη και γύρω στο 1780 άρχισε να διαδίδεται στις υπόλοιπες χώρες.



Ο Μεγάλος Τελικός του Απολλώνιου Πρωταθλήματος βαίνει άκρως θεαματικός και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και πολλά δώρα!!!


Επικοινωνήστε άμεσα με την γραμματεία της σχολής σας
και δηλώστε την συμμετοχή σας στην πιο εντυπωσιακή βραδιά
του Χορευτικού μας Διαγωνισμού!!!


Δείτε επίσης:

Απασχόληση με μια τέχνη:
Οφέλη και πλεονεκτήματα!
Μάθετε περισσότερα για τους
Διαγωνισμούς Χορού!
Μάθετε περισσότερα για τα
Μαθήματα Χορού
στις σχολές χορού Apollon!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου